Pivovar Lobeč

Dlouhá léta jsme jezdili kolem totálně zchátralého pivovaru v Lobči, do kterého se zamilovali dva šílenci architekti, opravili ho - a stále opravují. Letos na jaře se v něm po 71 letech začalo znovu vařit pivo. Můžete si prohlédnout celou budovu, konají se tu různé výstavy a happeningy. 
Neskutečná odvaha, nadšení a práce!
Hodně věcí je tu ještě provizorních, ale moc se nám tu líbilo. Na požádání se můžete podívat i na stálou výstavu o historii pivovaru a tradici pití piva u nás.

Smekám.
Kdybych měla jednu jedinou hnidopišskou připomínku, tak bych se přimlouvala za jakékoli zastínění prostoru před pivovarem. Sice nebyla výheň, ale i tak se hosti schovávali, kde se dalo - včetně lavičky na nedaleké autobusové zastávce.












3 komentáře:

  1. Ahoj. Líbí se mi tvůj blog a ráda bych tě pozvala na svůj, a byla bych nadšená za jakýkoli komentář a radu ,co mám zlepšit nebo změnit :) http://myfashionstory-wendy.blogspot.cz/?m=1

    OdpovědětVymazat
  2. Tá biela budova, s rozširujúcimi sa základmi, ale v rozpadnutej podobe a tie oblúkové stropy s kamennými kaďami- taký bol aj rozpadnutý pivovar v Stupave...chodila som okolo s kočíkom, s bábom a nasávala jeho atmosféru...ten sa vraj neopravil...
    Toto dostať do takejto podoby to musela byť tortúra...klobúk dole a PARÁDA !!!
    Ten plagát ma pohladil po srdiečku....

    OdpovědětVymazat