Netoužím už

... po věcech.

Nevím, jestli to je věkem, ale poměrně dlouho pozoruju, že výrazně opadlo mé nadšení něco si koupit. Mnohem víc přemýšlím nad tím, jak se něčeho zbavit, příp. jak věci zkombinovat tak, abych nic kupovat nemusela. Mluvím o domě, o jeho zařízení a okolí.
Bohužel podobný je to i s oblíkáním.
Nebaví mě si něco zkoušet, prohlížet, toužit.

Na tohle si ovšem musím dávat pozor, byla bych schopná v jedněch teplákách prožít zbytek života.
Proto jsem si dnes dala předsevzetí, že pár oblíbených kusů oblečení (zejména ten příšernej kabát!) odnesu v rámci jarního úklidu rovnou do kontejneru s textilem. Jinak bych se do toho na podzim zase navezla. Takhle nebudu mít jinou možnost, než si něco koupit - nebo chodit celou zimu ve svetru. Jo, ten vlastně taky vyhazuju.

Jsem já vůbec žena?
Můžu takhle být pro někoho femme fatale?

Po čem ovšem toužím neustále, je cestování, čtení, přemýšlení a samota.
A to nejsem inťouška.
Když se sejdu s intelektuálními kamarádkami, nestíhám jejich mozkové pochoďáky.

Křeslo - židle za aukra.
Za devět stovek.
Rok výroby 1910.
Tohle je radost!
Pomalu už jsem vyměnila všechny designové židle za staré, pohodlné.
U stolu žijeme, potřebujeme se i na židli válet.








24 komentářů:

  1. Jo jo, pod to bych se podepsala... U mě nechuť kupovat si věci na sebe vzrůstá s věkem a každým dalším kilem navíc. Zbavovat se věcí neumím vůbec a pěkně mě to štve, páč je všude plno (hlavně toho co není potřeba nebo se srazilo:-)
    A toužím podobně, jen bych otočila pořadí, samota, čtení, cestování. Přemýšlení klíďo přenechám jiným, kolikrát totiž přijdu na hrozný blbosti.
    Užívej skvělého kupu, na proklestěné zahradě za úžasného počasí, Lucie.
    Ahoj Ilona

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám to skoro stejně - samota, čtení, Luciin web. Zbavovat věcí se umím - prostě vyhodit, přehodit přes popelnice (občas tam najdu skvělé věci, např. nedávno obraz). Děkuji Ilonko a Lucie, už jsem si myslela, že s tím odporem k nakupování jsem sama samotinká...
      Eva

      Vymazat
    2. Mám to skoro stejně - samota, čtení, Luciin web. Zbavovat věcí se umím - prostě vyhodit, přehodit přes popelnice (občas tam najdu skvělé věci, např. nedávno obraz). Děkuji Ilonko a Lucie, už jsem si myslela, že s tím odporem k nakupování jsem sama samotinká...
      Eva

      Vymazat
  2. Olala, to kreslo je krasny. Uplne vybizi si sednout - ta operka ....Mno a teplaky - nejlepsi vec na svete. Vzdycky kdyz ctu clanky, ze i zeny na materske by o sebe mely pecovat, aby byly pro muze stale atraktivni, trochu se zastydim, protoze ve skrini jsou na vrchu jen teplaky a upatlana tricka a na moji kosmeticke tasticce budou za chvili pavuciny:))) Pouzivam vicemene uz jen rasenku (teda kdyz nejdu nekam do mesta, to si oblicej jeste nahazuju). To je tak, kdyz se nekdo prestehuje na vesnici, kde chodit nenamalovana a v teplakach je tak nejak normalni. A je super, ze jaro a slunicko je tady - pod slunecni bryle se malovat nemusim:))

    OdpovědětVymazat
  3. Tu zidli chci! Hned! Ted! :) :) :) je BOZSKA!!! Bara :)

    OdpovědětVymazat
  4. Překrásné křeslo!!!
    Aktuálně řeším přesně tento problém. Stěhuji se, a i když nejsem žádný velký "sysel" tak s hrůzou zjišťuji, co všechno mám. A vyhazuji a vyhazuji. Až se musím krotit. Vše přebírám když balím, znovu přebírám, když vybaluji a myslím, že za dlouhým zimních večerů to ještě proberu :-) Mám ráda volné prostory nezahlcené nábytkem a tak mi dělá dobře i ten "průvan" ve věcech. Další krásné úlovky na Aukru přeji :-) Maru

    OdpovědětVymazat
  5. Som na tom uplne stejne,len neviem ci si mam k tomuto dospeniu gratulovat...a zacala som s cistkou mojej domacnosti,odnasam veci na charitu,vyhadzujem,ponukam za odvoz -citim potrebu sa zbavovat nepotrebmych veci ale za cenu obstarania novych,tomu sa uspesne vyhybam.Je nas takych viac?Cestovanie,klud a rozjimanie!!!

    OdpovědětVymazat
  6. Cestovanie a citanie, to by som brala hned. Samota s rezervou. Milujem byt sama- v prirode i v meste. Iba tak sediet a pozorovat ludi okolo seba. Ruch mesta ma naplna energiou, no pri sebe nikoho nepotrebujem. A nakupovanie:))) rada nakupujem , najradsej sama:))) ani predavacku nepotrebujem:)
    Stolicka krasna.

    OdpovědětVymazat
  7. Amanda začina byť moja srdcovka....

    OdpovědětVymazat
  8. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  9. To křesílko, skvělý! A jestli tě to potěší, tak jsem se dneska málem nevyslíkla z pyžama....donutilo mě k tomu až vyzvedávání syna ze školky...

    OdpovědětVymazat
  10. To křeslo určitě mělo svůj život a myslím že u Vás bude mít pokračování. Moc hezké a asi pohodlné. Krása.
    U Vás je moc pěkné čtení o čemkoli.
    Zdraví Irma

    OdpovědětVymazat
  11. Super židle!
    Taky jsem ráda sama se sebou. A s foťákem. Nejtěžší je si uklidit a povyhazovat v hlavě.
    Když koukám do zrcadla, tak spíš jen na fleky, který by se měly za skla setřít, dál nějak přestávám dovidět:)

    OdpovědětVymazat
  12. Toužím:
    - po nových knihách,
    - po prostorách, kde bych je uložila,
    - po čase, kdy bych je četla...

    OdpovědětVymazat
  13. Konzum všude kolem člověka unaví a přestane bavit, nakonec radost z koupené věci trvá velmi krátce, ale když něco ulovíme "za pár šupů"a má to mnohem větší hodnotu, to potěší víc...a ten pocit, kdy se pár či hodně věcí vyhodí a domácnost se "osvobodí" je moc fajn...a nejbohatší je ten, kdo toho nejméně potřebuje :)

    OdpovědětVymazat
  14. Amanda je moje srdcovka, je tak krásná.

    OdpovědětVymazat
  15. Taky jsem s věkem nějaká línější kupova si oblečení :-)

    OdpovědětVymazat
  16. díky za fotky s amandou - vždycky mi ta psí holka zvedne náladu - a co teprve, když jí máš naživo...a co cherry, ta se nerada fotí ? :o)
    hezký den. eva

    OdpovědětVymazat
  17. S oblékáním to mám stejně, nerada vyhazuji staré věci a nakupování nemám také moc v lásce. Na nákupy jdu jednou za čas a nakoupím vše, co potřebuji :)
    Hezký den, Klariss

    OdpovědětVymazat
  18. Lucko, s oblékáním jsem na tom stejně. Když už se dokopu, tak ve zkušební kabince ztrácím poslední špetku sebevědomí a mám zas vystaráno-nekoupím nic.
    ale na aukru a u popelnic, tam bych nakupovala pořád.
    krásný den Majka

    OdpovědětVymazat
  19. Určitě je to věkem...já to mám po čtyřicítce ouplně stejný...vetšinou až když v sobotu po ránu nakupuju tak zjistim v odrazu chladícího boxu jen tak mimochodem, že jsem se ani neučesala, neumyla a den předtím večer zřejmě ani neodlíčila a že nakupovat na boso jen v pantoflích ( budiž plus pro mě že jsem do krámu jela autem )když venku sněží nejni asi to pravé ořechové...jojo zkušební kabinky...ty jsem se odvážila navštívit naposledy tak před 25 kily...to ještě ten pohled na mě byl přijatelný:-)

    OdpovědětVymazat
  20. No a preto máme krízu, lebo už nikto nechce nakupovať :-). Vojdem do obchodu a už od dvier viem, že tam nič nie je. Celý obchoďák prejdem za pár minút, pred pár rokmi 3 hodiny a polovicu som nevidela. A nekupujem veci, nábytok, lebo si ho radšej prerobím. Tá stolička bola dobra kúpa.

    OdpovědětVymazat