Hledání





Dnes jsme se jeli podívat do Kokořína na jeden pozemek.
Plánujeme totiž ještě přesun a nový dům.
Naše nároky jsou dost vysoké, ovšem asi jiné než má 99% lidí.
Tenhle kus země nás okouzlil. Má ovšem jednu vadu. Zatím se tam nesmí stavět.
My už tam ovšem ten dům VIDÍME.
Plánujeme příjezdovou cestu, dům máme v hlavě skoro složený, zbývá vyřešit jen tu letní kuchyň a kde na to vezmeme peníze.
Cherry se tam tak moc líbilo, že se vyválela se v nějaké zdechlině a my s ní pak museli vydržet hodinu v autě na cestě domů. 

Koupit dům nebo parcelu je pro nás psychicky jednodušší než sehnat opraváře na pračku.
Kryštof s námi zažil sedmero stěhování, Stela během prvního roku svého života dvě - a teď už 11 let bydlí ve stejném domě. Bojí se, že jí vezmeme domov, tak už tak bezhlavě neplánujeme. Ale být sami, tak si asi na tom pozemku (na kraji lesa, uprostřed skal) zatím postavíme stan.
Naše prudérní děti nám to zatím ještě nedopřejí.
Po kom jenom jsou?!


45 komentářů:

  1. Otazka :budete tam schovani a nebo mate i krasny vyhled do krajiny?

    OdpovědětVymazat
  2. Dost mi ten pozemek připomíná ten u Lucie z bývalého mlýna. Jo taky bych tam viděla dům... ale sama bych se v něm asi zbláznila v noci strachy. Z toho ticha a křiku noční zvěře okolo. Ale pohled na nebe plné hvězd tam musí být úžasný!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo taky mi to připomělo :-), ale myslím, že tenhle pozemek je od civilizace mnohem dál než jsme my, ale taky bych si tam dokázala představit bydlení, nádhera. Ale Stelu chápu, naši se chtěli taky stěhovat, když jsem byla v podobném věku, asi jsem jim to tenkrát zkazila , ale zaboha jsem nechtěla. Jak je daleko k nejbližší civilizaci?

      Vymazat
    2. Pár desítek metrů je poslední dům, klame to :)

      Vymazat
  3. Další kus přírody zabraný sebestředným člověkem a jeho betonem...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle popisu pozemku,přesně..Martina

      Vymazat
  4. Taky je mi z tohoto příspěvku smutno. Eva

    OdpovědětVymazat
  5. ...mě se jen dotvořil obrázek o této paní....Pavla

    OdpovědětVymazat
  6. Lucie, jak vás moc ráda čtu(palec nahoru), tak dnes je to palec dolů! :-( Eva P.

    OdpovědětVymazat
  7. Da sa postavit dom i v sulade s prirodou tak aby harmonicky zapadal. To je vzdy vyzva. Vpodobnej divocine sme mali dom(i s obr mlynom) . Dcera tiez neznasa stahovanie, ona zazila stahovanie 3x, syn 5x. On sa stal intrvertom a jeho kamaratstva su trvale ani dialka ich nerozdelila, ona to prezivala emocne- slzy ... ale az zme ukotvili. Mozno:)
    A strach? Clovek by samal viac bat v meste ako v prirode na somote.

    OdpovědětVymazat
  8. Aby to zase nebylo jak útok na osobu - třeba jen ten popis tý parcely byl víc romantickej než je - nahoře vidím silnici?
    /zas/ Martina

    OdpovědětVymazat
  9. tohle je hodně odvážný článek paní Lucie, Kokořínsko je chráněná rezervace... i když zrovna u Vás si nemyslím,že byste tam chtěla stavět betonové hradby apod ...Václav.

    OdpovědětVymazat
  10. Pro všechny: tohle je poslední pozemek v řadě stavebních pozemků, kterého se chce majitel zbavit, protože mu nic nepřináší a zaspal dobu, kdy se tam vydávaly poslední povolení. Vedle už se postavily hrady a zámky (na můj vkus). Náš dům by byla dřevostavba ze šedejch prken - vrostlá mezi stromy, neviditelná, aby nepřekážela ... to jen pro všechny, kteří mě bezdůvodně urážíte ... většinou bez možnosti vaší identifikace, hrdinové!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo! Drzim palce at se Vam sen s novym domem splni!!!

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    3. Lucie, tak to jste ale mohla tušit, co to vyvolá za rekace, kromě klasických blogových och ach a jééé.
      Kokořínsko je jeden z našich klenotů, přírody kvapem ubývá.
      Já sebekriticky přiznám, že se mi zatmělo před očima a neviděla tu silnici nahoře.
      Jsem z Brd a tady té přírody ubývá fakt dost.
      No a podnikatelské baroko komentovat nebudu.
      Magda

      Vymazat
    4. Zapomněla jsem napsat, že to o majiteli a stav.parcelách jste měla přidat k článku, předešlo by to těm negativním reakcím,
      rozumíme si? Jasně, napíšete si na svůj blog, co chcete, ale jak lidi, co mají rádi přírodu, tohle neví, je jasné, že vylítnou.
      Magda

      Vymazat
  11. Úplně Vám rozumím, sehnat opraváře je opravdu složitější. Ale pozenmek vypadá opravdu dobře a s Vaší představou o domu ještě líp. Držím palce! Zuzana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono to stejně nevyjde. Pozemek zachrání někdo lepší než jsme my, kdo má dost peněz na opravdový budování, vysekne tam žlutej zámek a kolem dokola hradbu ... i to se v CHKO totiž dá. Když je to ten správně vyvolenej a ne pěšáci jako my. Bohužel.

      Vymazat
    2. Řešíme s manželem asi to, co Vy. Žijeme ve velkým městě a chceme mít klid od lidí. Nemáme až tolik peněz, ale nepodléháme mediální masáži, že dům musí stát hodně, jinak to není dům. Pokud je to ten pravý pozemek, tak do toho jděte a vykašlete se na to, co říkají jiní. Je to jen Váš život. Pokud to nevyjde, nebyl to ten správný pozemek pro Vás.
      Zuzana

      Vymazat
  12. Dobrý den, paní Lucie, nahodně jsem se podívala na odkaz na vás blog. Po tomto příspěvku jsem prošla skoro celý. Prosim nenicte přírodu, netrapte dite, stejně nic než psaní nestíháte. A navíc vím, proc nesleduji seriály. Ach jo. A nemyslím to zle. Marie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viz výše. Já vím, myslíte to moc dobře.

      Vymazat
    2. Jsem odhadce nemovitostí, domů a bytů jsem prošel a viděl desítky a mohu potvrdit, že lidé, co se týká bydlení, jsou naprostými idioty. Další jejich vlastností je neskonalá závist, a to se projevuje i v tomto a dalších diskuzních příspěvcích. Těm sluníčkovým krutopřísným karatelům v drtivé většině vůbec nejde o nějakou přírodu, či něco podobného, ale o to, že bydlí ve smradlavém paneláku a každé ráno v pět slyší přes bytové jádro prdět a močit svého souseda. Jejich agresivita se bere z absolutní nevzdělanosti, a z dalších, bohužel ve společnosti hojně zastoupených špatných vlastností. Je to jenom o otrockých povahách. Co je nedobré, že situace v hlavách našich spoluobčanů se pouze zhoršuje. Příště, jestli mohu poradit, nikde nic nepište a tuto zkušenost, berte jako poučení, jak hloupí a závistiví lidé jednají. Přeji Vám a Vašim blízkým to nejlepší a ať Vám vše vyjde, jak si přejete. Život potom dostává úplně jinou kvalitu.
      Petr

      Vymazat
  13. Lúco, tohle se nedá číst. Už se na to proboha vyser. Ty lidi denně hltaj tvoje soukromí a pak ti jsou schopný napsat tyhle komentáře. Copak tě už za tu dobu neznaj? Buď piš o sajrajtech na ksicht, židlích do kuchyně nebo toho vážně nech. Jinak si se svojí nekonformností neustále koleduješ o přesdržku. Dávno jsem ti to říkal.
    D.
    P.S. Radši konečně zavolej.

    OdpovědětVymazat
  14. Bože ,lidi ,starejte se o sebe a ne o druhé!:( Umíte jen urážet, tak proč sem lezete šmírovat , když vám paní Lucie není sympatická :(
    Zase se projevila ubohost a závistivost lidí ..

    Lucie , takový dům mám vysněný také , jen bych ho chtěla trošku v civilizaci,bo jsem posera a někde úplně stranou bych se bála:)
    Petra

    OdpovědětVymazat
  15. Zatím se tam nesmí stavět...z toho jsme myslím všichni kritici vycházeli...a nikde nic nepište je velmi dobrá rada pro Lucii - scénáristku. Tady píše o opravdovém životě a v televizi si nechá zaplatit za ty hrůzy.Pavla

    OdpovědětVymazat
  16. Ja súznim s Luciou,máme čerstvú rekonštrukciu tradičného domu,s rešpektom k pôvodnému domu,v peknej dedinke ,pod kopčekmi a lesom...vozíme syna do komunitného centra na Myjave,....a už som tam nechala srdce :) a cítim to rovnako....posunula by som sa tam ,možno na dôchodok ?,a tiež dospelé deti namietajú....nie je všetko otázka peňazí...skôr toho,že sa ,, veci dobre dejú ,, Lucia ver tomu ! ....neďaleko nás, v obore, v lesnom, chatkovom pásme je drevodom,...malý,s ležoviskom pod jednotkovošikmou strechou...pýtali sme sa majiteľa, kto mu to staval...prezradil,že je to nízkoenergetická stavba,od koho a dokonca nám prezradil cenu,...múdro, po všetkých stránkach !...na Myjave sú opustené kopaničiarske domy....dala by sa tam zapasovať aj prirodna drevostavba...a mimochodom...ohľaduplné zabydlovanie, aj pustým oblastiam len prospieva,vidno to na nanovoosídlených farmách tamtiež...a Lucia ! to čo sa s niektorými ľuďmi stane na MD,nesúvisí so zdrobnelinami,.....majú to pred,cez,aj po MD, s mozgom...so schopnosťou žiť svoj život ....spokojne !

    OdpovědětVymazat
  17. No. ale zase se tu nasbíral docela slušný charakterový materiál, ne?
    Jinak si myslím, že dřevostavba z šedejch prken by tomu kousku přírody neublížila. Kdyby se v tomto duchu stavělo ve většině případů, nemusely by žádné chráněné oblasti vznikat. Jsme taky součást přírody.
    Pěknou neděli. Milena

    OdpovědětVymazat
  18. Bože, co se to tu strhlo? Lucie jenom napsala příspěvek o hledání správného místa, její dům bude určitě zase nadčasový, neokázalý i citlivě zasazený do přírody.... kroutím hlavou nad ubohostí některých lidí a L. držím palce - A.l

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Strhla se tu diskuze. Copak je to tak šokující, že ne všichni jsou za jedno? To by ten svět byl nuda.
      X lidí se tu chytá za hlavu, že se někdo ozval, já zase žasnu, že nad tím žasnete.

      Vymazat
    2. Předmětem diskuze je co nejvíc urazit. Typický Česko. Ještě, že už tam nežiju.

      Vymazat
    3. V jaké větě kdo Lucii urazil? Vy žijete v zemi, kde si lidé neřeknou:Tohle se mi nelíbí?

      Vymazat
    4. Tohle už je vyšší level. Sofistikované zlo. Ještě horší než tu píšou ti primitivové. Nemá cenu se dohadovat, neboť ten, kdo měl být hlavním diskutujícím, moudře ustoupil a radši nereaguje. Ale vy ho jistě napadnete, že je to jeho slabost. Super blog, zajímavá žena, jediná, ke které se už několik let vracím. Nejradši bych požádal o telefon ...

      Vymazat
  19. Podle fotek tady na blogu to vypadá, že máte bezvadný dům, a podle toho, co píšete, se zdá, že domácí ani zahradní práce nejsou zrovna váš koníček, tak proč a co chcete stavět? Přijde mi to asi stejně zbytečné, rozmařilé a nelogické, jako když se svěříte s tím, že hrozně moc nerada nakupujete a současně se pochlubíte fotkou nové židle. Je snad mezi prolézáním aukra a pobíháním po obchodních centrech nějaký zásadní rozdíl?
    Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není těžké zjistit, že většina napadajících komentářů pochází z jednoho zdroje. Někdo si na vás asi léčí mindráky. Pokud by vás to zajímalo, ozvěte se mi ...jsem ten přes "aj tý věci" .. jak vy říkáte .. Libor

      Vymazat
    2. Mezi "napadáním" a "jiným názorem" je zásadní rozdíl a český blogosvět by byl o dost veselejší, kdyby se tu nevyskytovali jen klaďasové, kteří obdivně jásají nad vším, co si přečtou, a zamindrákování chudáci, kteří se dopouštějí neutrálních či nedej bože záporných reakcí.
      Eva

      Vymazat
    3. Sto let starý křeslo v obchoďáku nekoupíš. Ale na to jste mohla při troše zamyšlení přijít i sama.

      Vymazat
  20. Hola všichni,
    to je děs to číst.
    Za 1. myslela jsem si že je to u Lucie living kdysi dávno než tam stál mlýn:D
    Za 2.. co slunce? Jde tam? V zimě, kdy je nízko? Z vlastní zkušenosti(bylo nebylo pod lesem) nám jde sluníčko v zimě asi 30 minut na pozemek a na dům, bída a o stavbě se štítkem nizkoenergetický nebo na usporný se nám může nechat zdát. V létě je to příjemné, stín, chládek, slunce u bazénu, ale soláry, nebo něco podobného ani omylem - dost zásadní věc.
    Za 3. díky tak hodným lidem jako Eva, Pavla a spol nepíšu blog. Buď pro všechny nebo nic a já se rozhodla si nechat své soukromí pro sebe, taakže nic a jak mi je!
    Dům by se mi tam ale líbil, šedá patina na fasádě, zarostlá zahrádka, srnky na dohled, káva na terase a čerstvý přísun vzduchu ......já to tak vlastně mám:)A je to boží!
    P.

    OdpovědětVymazat
  21. Lucie, přeji , ať se vám sen splní.
    Ráda sem chodím. Škoda, že se to dnes tady změnilo na biologické odpadiště.

    OdpovědětVymazat
  22. Milá Lucie, co jste napsala tak hrozného? Že by jste chtěla a představila jste si žít na takovém krásném místě? To je tedy opravdu prohřešek!!! :) Blogy sleduji již dlouho, ať se jedná o krásně vystajlované domovy nebo jen blogy ze života..všichni jste super...dokážete pochválit, podpořit se a najít hezká slova...i když každá vyznáváte jiný styl ....tyto komentáře co tu jsou, nechápu...asi velmi nespokojení lidé...pište dál prosím :).... jste jiná a jste super :)...Simona

    OdpovědětVymazat
  23. Pěkný den všem,

    ne vždy všemu rozumím, ne vždy se vším souhlasím, ne vždy se ke článkům vyjadřuju; stejně to jsou všechno jen naše domnělé interpretace Luciina reálného života. Momentálně mám dojem, že Lucie NĚCO sdělila mezi řádky, nějakou bombu, něco strhujícně negativního, a já nevím co. Připadám si ochuzena o ten škandál!

    Každý máme máslo na hlavě, někdy. Ale tohle si snad Lucie nezaslouží. A navíc bych ráda viděla ten green životní styl ekoautorek...

    OdpovědětVymazat
  24. ...ekoautorek komentářů.

    OdpovědětVymazat
  25. Jenom kroutim hlavou nad nekterymi komentari, mozna tedy jit pod zem snad by jim to nevadilo.

    OdpovědětVymazat