Tý jo, sněží!


Víkend na chalupě.
Celý jsem ho propsala.

Akorát včera večer jsem se cíleně dívala na film Zkrocená hora, který jste všichni určitě dávno viděli. Příběh dvou kovbojů, kteří se do sebe zamilují a jejich láska jim komplikuje normální život. Coming out je pro ně společensky nemyslitelný, protože homosexualita se trestá i smrtí.
Jeden z nich po dvaceti letech tajného vztahu tragicky zemře.
Druhý přežívá na okraji společnosti.

Mám ráda filmy o outsiderech.
Poslední dobou už tu snad ani jiné tipy nedávám :)


13 komentářů:

  1. Zkrocená hora...úžasný film, jeden z mých milovaných... Prospaný víkend bych taky brala... někdo chodí na wellness, pro mě má stejný účinek pyžamová pohoda....krásné probouzení... I.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jenže já ho PROPSALA! Cha cha. Spaní by bylo lepší, to mi taky chybí - neustále.

      Vymazat
  2. téééda... to jsem ale slepýš....a pak píšu blbiny...tak to přeju klidné spaní po tom psaní, jééé jak se mi to rýmuje...... hezký večer I.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nic si z toho nedělejte, já taky četla prospala a hned jsem si pomyslela, že konečně Lucka nabrala sil.... no nic... takže spánek si šetří Lucka na jindy :-))

      Vymazat
  3. Jůůůů, na Kokoříně sněžilo. A tady ani vločka. Chjo. A Penzion Kokořín na oběd obsazen. Taky chjo.
    Ahoj Ilona

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilono, Ivan tam byl s holkami v sobotu, to si sedli, byli nadšení. Já seděla durch u pc, takže jsem měla zase rohlík a kafe. Ale přeju jim to!

      Vymazat
  4. A já Zkrocenou horu ještě neviděla. Mám se podivat?

    OdpovědětVymazat
  5. Dívala jsem se taky. Protože jsem jí měla sedm let nedokoukanou, v těch "pravěkých" dobách se mi CD sekalo a zamrzalo na stejném místě a dál už film nešel.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To přesně znám, taky jsem takhle měla rozkoukaných několik filmů!

      Vymazat
  6. U nás sněžilo a hned roztálo.Zkrocená hora je super film ,ale ještě lepší je knížka http://www.databazeknih.cz/knihy/zkrocena-hora-3883 ,těch příběhů je tam víc a všechny berou za srdce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkrocená hora je moje srdeční záležitost. Knihu jsem četla po zhlédnutí filmu, ale podle mého názoru filmové zpracování jasně předčilo knižní vydání. Jana

      Vymazat