O matkách samoživitelkách




/foto Česká televize/

Česká televize bohužel nedostatečně propaguje své ne-mainstreamové pořady, takže dnes a včera proklouzly televizními vodami dva zajímavé dokumenty o matkách samoživitelkách - ale abych nebyla genderově nepřesná, mezi aktérkami je i jeden muž starající se sám o čtyři děti.
Oba dokumenty jsou ke zhlédnutí na i-vysílání - i když nevím, jak dlouho.
Stojí za to!


http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10781202771-samozivy

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10552218550-blues-pro-solo-matky


14 komentářů:

  1. Shlédla jsem oboje a dost mě mrazilo... Postoj státu je v těchto případech ostudný a nepochopitelný. Člověk si uvědomí, jak se má vlastně skvěle. Jana

    OdpovědětVymazat
  2. Samoživitelky jsem viděla....z okolí vím, že tito rodiče mají opravdu blbou situaci, se kterou se nic nedělá. Kdybych ale na dokument nenarazila náhodou, vůbec bych o něm něvěděla. Z.

    OdpovědětVymazat
  3. Skoukla jsem zatím jen Samoživy a nevím co mě vytáčí víc, jestli ta nepomoc a ponižování od státu nebo ti srabi, co se vykašlou na svoje děti. Ten pán starající se o 4 děti, ten má můj největší obdiv a myslím, že se mu teď ozve spousta žen, působil moc sympaticky.

    OdpovědětVymazat
  4. Dik,za prilepenie,prosim o opatovne ,, pricapenie,, aj pri dalsich dieloch ,lebo v archive je to pre mna zo Slovenska nedostupne :)/tym druhym sposobom,ak sa to bude dat..:) /

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten první skutečně lze přehrát jen v ČR, viz níže Marcela z Irska.

      Vymazat
    2. ...uz som prisla na to ,ze su to dva rozdielne prispevky :)

      Vymazat
  5. Blues mi pustit šel, shlédla s občasným mrazením po celém těle, Samoživy mi pustit nejdou, velká škoda , má oblíbenkyně O.S. a nejde pustit na území mimo náš stát. Asi aby jinde neviděly, jaká je realita u nás.

    OdpovědětVymazat
  6. Dívala jsem se a zuřila, také jsem sama s klukem aspíkem, ale já to tak chtěla a pán aspon platí.
    TEN TÁTA MĚ TOTÁLNĚ DOSTAL, TO JE CHLAP!!!! Hrozně mi připomínal Vojtu Dyka!
    Doufám, že vyslyší ohlasy z diskuze pod pořadem a dají info, kam poslat nějaké dárky.
    Smekám.
    A naši zákonodárci? Výsměch.
    Magda
    Magda

    OdpovědětVymazat
  7. Ten pán byl nejen dobrý táta, ale i sympa´ták, zasloužil by si hodnou partnerku. Smekám před všema samoživama, už nebudu skuhrat, že jsem od do s dítětem sama. Po byl ještě doku Soukromá válka - o lidech, co se snaží zachránit nádražku v Havířově. Mihla se tam asi dvě vteřiny Soňa Malinová.
    P.

    OdpovědětVymazat
  8. Samoživy jsem viděla (naprostou náhodou). Nedokážu pochopit, jak ty mámy a ten pán (nechytla jsem, jestli je to otec nebo dědeček) dokážou vyjít s penězi, o kterých hovořili. Postoj státu k neplatícím "rodičům" je otřesný.

    OdpovědětVymazat
  9. Také se připojuji a děkuji za odkazy Lucie. Tohle mi fakt uniklo a na dokumenty Olgy nedám dopustit. Opět silné životní příběhy! Nepochopitelné jak tohle stát může dovolit a velká poklona samoživitelkám/lům!
    Jsem z úplné rodiny, mám úplnou rodinu, také jsem si vědoma, že tohle může potkat každého z nás a upřímně - vůbec si to neumím představit.
    M.

    OdpovědětVymazat
  10. ......viděla jsem. Necíleně, ale po pár minutách jsem věděla, že si nezaliji ani připravený hrnek čaje, abych něco nezmeškala. Snad také proto, že patřím do stejné skupiny....už jsem zmiňovala v nějakém komentáři na podobné téma. Svěží rána bez prvotní myšlenky jak to dnes asi udělám....bych jim přála. Moc. Vám přeji radostné jarní dny ZASETYLUCIE.
    J.

    OdpovědětVymazat