Dnes začnu něžně

Něžné ozdoby od Ely do mé sbírky.
Už jsem jim našla krásné místo a těším se z nich.
Děkuju!!!



Na tento týden jsem domluvená se zahradníkem. Napsala jsem mu, kdy budu doma. Odepsal, že se těší. Ale žádné datum nepřipojil. Ne, opravdu nechci už teď propadat lehké beznaději.

Zjistila jsem, že několik mých oblíbených blogů během posledního roku skomírá nebo úplně skončilo. 
Nemám s kým žít.

Našla jsem si tedy dva nové:
Innaia - krásné fotky, zajímavé myšlenky, perfektní formulace ... maminka od dvou dětí se pomalu vrací do práce a zabývá se designem - jako spousta z vás. Píše o svých dětech jinak než tradiční maminkovské blogy, pro mě objevněji. Baví mě s ní cokoli prožívat.

Humans of Prague - portréty lidí z pražských ulic. Každý den jedna fotka a jeden obyčejný (často silný) lidský příběh. Ve zkratce. To je na psaní nejtěžší. Z vypravěčských blogů utíkám. 

Čekám, jestli dostanu pokyn, abych dnešní večer strávila bizarně.
Takhle jsem ještě nikomu nesloužila.



22 komentářů:

  1. O, tu chvalu na Inin blog od Vas! kvitujem a dik,aj ja s nou rada zdielam,aj bez vlastneho blogu!

    OdpovědětVymazat
  2. Mrzí mě ze patřím do té kategorie rozesmutnovavacu, ale sama nejsi. Čtu tě. A chtěla jsem ti minule napsat že Leoš je vskutku hodný chlapec a že se nezdá. A taky že když mi ukrad sváču, že si ani nekousnul, a zase mi ji vràtil. A ze jsem rada, že jsme se našly jinde. Taky ;).

    OdpovědětVymazat
  3. Ráda se chodím dobíjet k Vám, Lucie.
    A moc ráda jukám i Vašim oblíbeným.
    Trochu mi vracíte radost ze života a nahrazujete živá setkání.
    Obojího je teď málo.
    Mám tatínka v domácí hospicové péči.
    Nesměle se ptám - není tu někdo s podobnou zkušeností?
    A. Eva



    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dovolim si Vam ozvat,tiez nesmelo..,hoci u mna nejde o hospicovu starostlivost,tiez som doma,denno denne pre stereotypnu, prepotrebnu sluzbu,velakrat po vsetkych strankach vycerpavajucu...,moj zivot je sucastou zivota,ktory je iny,ma ine prezivanie,vnimanie reality...ale dokopy davame zmysluplny zivotaschopny celok:)......v rodine...tieto blogy, na ktore rada chodim ....je to tak ako ste to napisali.. a ja som velmi vdacna a to som ich objavila len nedavno, cez casopis Marianne Bydleni,cez JatH,.. a pocitac mam vdaka nadacii Kristalove kridlo a pani Vaskovicovej a panovi reziserovi Jarovi Vojtekovi....:):):),ktori sa nas,skrytych :) ,ujali!

      Vymazat
    2. Evo, jste hrdinka a moc vám držím palce! Bohužel s tím zkušenost nemám, třeba se někdo ozve. Nezapomeňte hlavně na to, že jste úúúžasná!

      Vymazat
    3. Lucie, děkuji mnohokrát za podporu!
      Realita mě zaskočila jinde, než jsem očekávala.
      Aleno, na Váš profil na googlu jsem poslala svoji mailovou adresu.
      A. Eva

      Vymazat
    4. Milá Evo, moc a moc Vás obdivuji. Momentálně mám tatínka v hospicové paliativní péči a stále nevím, jestli jsem udělala dobře. Pořád přemýšlím, jestli by mu nebylo doma líp. Pokud mi budete chtít napsat na mail krejci@raz-dva.cz budu ráda. Hezké dny a hodně síly Vám přeje Magda.

      Vymazat
  4. Milá Lucie... tak došlo až na slzy v očích... to já jsem teda vůbec nečekala, takovou chválu a tak krásně napsanou.... úplně mi došly slova...tak zkrátka děkuji, moc děkuji, fakt strašně moc! a Alence taky... myslím, že mi díky Vám stoupne sledovanost, ještě , že jsem opravila tu hrubku... držím palce na večer...jdu prozkoumat Humans of Prague... děkujiiii moc!!!.... Inka

    OdpovědětVymazat
  5. Super superlativa. "Nejhorší byla ta kousavá bizarní příšera, která se nás uprostřed Jurského parku pokoušela sežrat." Toliko encyklopedie :-) Přemýšlím, jestli jsem bizarní pocit zažila, asi by to patřilo do života?

    OdpovědětVymazat
  6. tak jsem koukla na '' Humans of Prague '' , teda koukla... bylo to asi na hodinu... nedá se přestat číst, ten projekt je nádherný... je to kniha života, je to úžasné dílo... to by snad zasloužilo i nějakou cenu...

    OdpovědětVymazat
  7. Innaia je take muj objev posledniho mesice. Super blog. Stejne jako ten vas, Lucie :) Pripada mi, ze je ted velky baby boom na blozich (vcetne meho), a tak chodim relaxovat k vam, ktere jiz mate doma nactilete a jste pryc z toho kolotoce po*adenych plin a poslintanych tricek ........a mate na zivot uz zase trochu jiny a inspirativni pohled. Uz se taky tesim az muj zivot zase nabere ten "normalni" smer. I kdyz ted si to taky hezky uzivam. Na Humans jsem uplne zapomnela, diky za pripomenuti! Hezky den, Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Petro, jsem moc ráda, že jste se ozvala, protože váš blog jsem sice měla ve sledovaných, ale "nehýbal se", takže to vypadalo, že jste taky skončila. Ráda si vás znovu přidám. Máte pravdu, tím, že jsem matkou už 25 let, tak toho mám někdy po krk, protože bych chtěla aspoň občas už řešit jenom sebe a své věci. Se Stelou jsem nebyla ani na MD, nikdy jsem nepřečetla jediný časopis pro maminky. Když jsem totiž do této literatury u kamarádek nahlédla, tak mě to spíš ubíjelo, než nabíjelo. Takže jedu svůj vlastní mateřský program, za což mě občas někdo zkritizuje, ale já to jinak neumím. Ať se vám všem daří!

      Vymazat
    2. Lucie máte to podobné jako já, velký věkový rozdíl mezi těma dvěma nám to natáhnul na strašně dlouhou dobu kdy nemáme šanci řešit jen sebe... taky mám vlastní mateřský program postavený na intuici, pocitech a lásce k dětem, to je nejlepší příručka... jdu se kouknout na " My Home Style" a Petro vydržte, bude líp... jak říká moje teta " ještě, že děti rostou".... Inka

      Vymazat
  8. Lucie,
    k Vám budu stále a ráda nakukovat (a mmch s předstihem Stele vše nej).
    A to jaká jste máma, jestli jste byla na mateřině nebo ne...je Stela zdravá a šťastná, to stačí, ne?
    Já moc děkuji za odkaz na Humans of Prague - směju se přes slzy a koukám na ty nádherný obyčejný lidi, spousta vrásek a emocí, nula make-upu a pozlátka.
    Skvělý projekt.
    Magda

    OdpovědětVymazat
  9. Lucie, k Ince už nějakou dobu nakukuji a díky za tip na HoP, to je vážně zajímavý projekt, člověk by u toho proseděl hodiny :). A ještě jsem teď díky komentářům objevila MHS. U prvního dítětě jsem kupovala časáky na tuny a i jinou literaturu, ale už samotný porod mě ukázal, že je to nesmysl , takže s Maxem jsem si koupila možná jeden časopis a tuším že jsem ho ani celý neprohlídla :-))).

    OdpovědětVymazat
  10. Lucia,nechcem obist aj tu neznu temu,Vasa zbierka si to nezasluzi,...riesime vaznejsie temy:) a potom zabudnem napisat ,ze sa mi Vas dom paci,aj interier,aj omietkova stierka v kupelke,moja srdcovka,posuvne dvere,plechove,alebo so zrkadlovou foliou?,zrkadlo v kupelke,natrete tehly,vintage skrinky,naozaj boli s takou patinou?.plechove regaly,moja srdcovka,aj to kreslo,ktore asi poputovalo na chalupu,...no a zbierka ! je super,nostalgia,pamatam z detstva,ja musim mat pre rodinnu uchylku aj ozdoby plechove:) a cast domu mame aj my oblozeny severskym smrekom,nenatretym a zacina tiez sednut,....nemame este okenice,terasu a zahrada sa len rozbieha...z tej Vasej mam dobry pocit,a story so zahradnikom ma vzdy pobavi...to aby ste vedeli,ze sa mi u Vas paci aj vizualne...u nas polihuju pes a kocur a tak isto polohoval zajo,tiez cierny a bol to nas pan Ing lebo bol tiez pusteny a komunikativny.Bol a chyba nam !

    OdpovědětVymazat
  11. Ještě k tvé reakci pro paní Evu... obě jste hrdinky , vzácné bytosti a úžasné ženy... koukala jsem na nadaci Kristalove kridlo a taky toho režiséra.... jsem strašně ráda, že ti dali ten počítač a zprostředkovali tak i tvou komunikaci s náma ...
    Jo a ta sbírka od Lucie, je opravdu něžné téma, protože je to takový krásný hladivý sentiment, evokuje dětství a kouzlo vánoc...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ina,Lucia,a dalsie zenicky,ktore to citate :) musim Vam napisat PRAVDU ! mna moja rodina,okolie a vsetky komunity,ktorymi sme presli,alebo,kde sme, nepovazuju za hrdinku :)!Ten moj sat pre tento svet je vskutku sat,, malomocneho,, aj s tym zvoncekom....ked zijete s detmi,ktore su hyperaktivne,s inym vnimanim,hoci inteligentne,ale ,,,nenasledujuce,,vedenie,, su pre okolie zle,nevychovane...a hoci potrebuju prijatie tak sa dockaju vsade odporu ,a su hodnotene nedostatocne ,,aj ich matka,,,co na tom,ze sa ukazuje zlozita diagnoza ale ,,vy jete tento biedny chlebik s nimi,,, ...a dieta z ustavu,nie z oddelenia adopcii,..to nema napisane na chrbte...a je to vas syn a vy znasate vsetky tie urazky a vypady...aj ja som si vela zufala,aj pochybovala,upela...,nie vzdy som milovala,ale verila som...hoci som vystudovany vedec,s umeleckymi ambiciami:):):),..ostalo mi len vedatorovat na poli zivota,v domacnosti,rozpliest tie zahadne balicky...prist na to kade IDE CESTA ZIVOTA..a bol aj krik,aj plac.....a dnes,ked citam tvoj blog,som taka vyrovnana...tesim sa chvale na teba..a citim,ze som naplnena,spokojna a nemusim ti zavidiet...a ked Lucia pise, rozbieha uvazovanie a mam z toho blaho...ZAZRAK je,ze je to zivot plnohodnotny a ze som sa, asi ,nezblaznila a nesmelo sa hlasim:) ...a este som disortografik a nenasla som si stale okuliare,tak na to zle vidim

      Vymazat
    2. Alenko všechno tohle se se mě nějakým zvláštním způsobem dotýká a zároveň naplňuje... Já jsem prošla dlouhou cestu než jsem pochopila pravé hodnoty života... k tomu mě dovedly naše rodinné tragédie, úmrtí mých blízkých a víra v Boha. To že jsi všechno ustála, přežila a nezbláznila se je zázrak a ten zázrak ti otevřel další cesty... myslím, že cesta tvé osobní realizace, ať už to bude třeba blog nebo umění ti nesmírně pomůže a tvůj život může být krásný a naplněný i přes všechny těžkosti. Jestli máš kolem sebe takovou komunitu lidí, ignoruj ji a najdi si komunitu jinou... vytvoř si svůj svět, který tě bude naplňovat, měj se ráda, realizuj svoje sny... jsi úžasná žena, zasloužíš si strašně moc... pozdravuj kluky, držte se... s láskou Inka

      Vymazat
  12. A pise sa dysortografik,manzel mi zle poradil!Zdravim!

    OdpovědětVymazat
  13. Humans of Prague jsem také nedávno našla a nemohla se odtrhnout. Nádhera.

    OdpovědětVymazat