Jeden jo a jeden ne

Mám pocit, že mě přejel kombajn.
Tam a zpátky.
Většinu dne a noci trávím v pololehu. Z pc mě bolí hlava - tak jen pár minut, číst mi nejde. Koukám na sport a na filmy. Zejména v noci, když mi nejde spát.


Všiváci - tenhle film názorně ukazuje, k čemu je potřeba dramaturg. Dlouze o tom mluvili například při předávání cen české filmové kritiky. Téma se jmenovalo: Kam zmizel dramaturg?
To je člověk, který si přečte scénář a zjistí, kde jsou jeho slabá místa, co vyhodit, co naopak posílit, atd. Veledůležitá funkce, na kterou se v posledních letech filmaři bohužel vykašlali. Tady pro jistotu není ani žádný drtg napsaný v titulcích. Zjevně se na něj opět zapomnělo (což jsem tušila už při sledování filmu). 
Hvězdné obsazení, děj žádná hvězdička.
Pětkrát to vypadá, že je konec, zaradujete se, ale není. A pokračuje se dál v neskutečnejch vycucávkách. Ale třeba tomu nerozumím.


Chlapectví.
Kandidát na Oscara.
Paráda.
Režisér natočil v průběhu 12-ti let příběh jednoho normálního kluka.
Akorát nedoporučuju český dabing. Hned jde minimálně 80% filmu dolů.
Moc hvězdiček.


5 komentářů:

  1. Konečně vím, kdo je dramaturg a co dela!!!! Doky Luci.

    OdpovědětVymazat
  2. Moc dík za další tip, protože seriál po uši super byla jsem moc nadšená.

    OdpovědětVymazat
  3. Aj Milan Lasica bol pôvodne dramaturg:-)
    Chlapčenstvo som premeškala v kine. Musím to napraviť. Nalákala ma aj táto recenzia:"Potom už len záleží, v akom životnom období sa nachádzate. Buď vás dostane moment, keď sa Ethan Hawke v kuchyni, akoby medzi rečou poďakuje svojej bývalej žene za to, že z ich syna vyrástol dobrý človek, alebo vás dostane Patricia Arquette, keď si uvedomí, že úloha matky už nemusí byť tou najdôležitejšiou v jej živote, no nevie si vôbec predstaviť, čo iné by to malo byť." (zdroj: https://dennikn.sk/23619/preco-si-chlapcenstvo-zasluzi-byt-filmom-roka/)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak. Mě dostalo to druhé - že úloha matky nemusí být tou nejdůležitější v mém životě. Ale já vím, kam uhnout. A čím dál víc se na to těším.

      Vymazat
  4. Ad Všiváci - Na film jsem hleděla nevěřícně s otevřenou pusou - ke konci už to bylo na frakturu čelisti. Jak do toho může dát někdo peníze a natočit to? Tolik dobrejch herců - to nečtou scénář? Nebo berou všechno? Je to jako když pejsek s kočičkou pekli dort - samý docela dobrý věci - ale dohromady k zblití. A to grand finále v bance, to jsem nemohla rozdejchat dlouho, to už byly Babovřesky. Díky, že jste mi rozklíčovala absenci dramaturga, to jsem vůbec nepostřehla.

    OdpovědětVymazat