Dějí se věci





Na tenhle víkend jsem se moc netěšila, protože nás čekalo (a ještě čeká) spousta restů v domácnosti a nutné nákupy. Naštěstí se mému muži podařilo oblíct se do práce v jediném obchodě, takže to nebyly nervy a přebíhání jako obvykle. Podobnou akci dělá tak jednou za dva roky a vždycky jsme z toho všichni hrozně hysteričtí. V jeho velikosti je vždycky výběr minimální, takže to není o vybírání, ale o tom, jestli mají sako ve velikosti 60 a košile 3XL nebo 2XL. A když to má ještě k sobě ladit ... to je o nervy. 

Náladu mi ale rozhodně spravilo předávání Českých lvů a hlavně vítězství Cesty ven, o které jsem tu psala. Doufala jsem, že to tak dopadne. Někdy se prostě věci dějí, jak mají.

P.S. Dějí se věci i u nás doma. Ivan si dnes koupil aku vrtačku!


16 komentářů:

  1. jo tyhle nákupy to je otrava. Můj chlap sako 64, košile 58 a prodloužená délka nebo Gant 4XL , drahé, ale jediné mají dlouhé rukávy... Stela super leginy... Cesta ven - hurááá.

    OdpovědětVymazat
  2. Aku vrtačka-modní doplněk muže k saku a košili. Lva jsem právě dokoukala, příjemně strávený čas. Cestu ven se pokusím někde najít a Díra u Hanušovic byla Ok. Fair Play a ostatní mám na seznamu hledaných...Stela má opravdu pěkný vzor na legínách a taky nějak vyrostla. To bude tím podnebím u protinožců asi...Jééé a ptačí budka už bude taky?!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. http://www.aerovod.cz/katalog/cesta-ven/

      :)

      M.

      Vymazat
    2. I za mě díky, jsou tam filmy, který jsem ještě neviděla!

      Vymazat
  3. Dobrý den Lucie! Jsem zvědavá na film Cesty ven, protože si někdy připadám "trochu divná" a tak říkám, že "dnešnímu filmu" asi nerozumím, protože film Díra u Hanušovic mne vůbec neoslovil. Jinak blahopřeji k úžasnému krmítku pro ptáčky. Já mám po roce a půl práh do špajzu :-)Hezké dny Vám přeje Vaše pravidelná čtenářka Magda K..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt jsem zvědavá, na Díru jsou naprosto protikladné reakce, tak schválně, kam budu patřit já?!

      Vymazat
  4. Aj ja som rada,ze film ,ktory mnou tak pohol,ze som Vam az napisala prvy krat,hoci som hltala vsetky nove spravy na Vasom blogu,dostal ceny...bola to aj pre mna cesta ven. . . strazim si svoj vnutorny svet,ale tak ustretovo ste reagovali s Inou. . .naozaj ma to otvorilo von. . . a uvazujem stale nad zdielanim sa,a ucim sa fotit. .. . obe vtacie budky su super!

    OdpovědětVymazat
  5. Luci, nakupování chlapovi to znám a je to šílené..jen v Americe si nakupuje sám a to mám nejradši. Jinak na Českého lva jsem sledovala také s napětím, a to nejen kvůli výsledkům, ale i kvůli předávání,protože cenu předával můj strejda Doc. Mudr. Karel Šuk,,/ jak příhodné jméno pro doktora gynekologa, že?:o))/ Měj se hezky..Jo, krmítko bude dokonalé, jak taky ne:o),když ho má na starost manžel:o)..Inka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Inko, dr. Šuk je legenda, znám ho z vyprávění. Zdravím a díky!

      Vymazat
  6. Lucie, tak vidíte, prej nepřivrtá ani šroubek a je to tady!!!!!!
    Nákup pro chlapa u nás katastrofa, nebudu ani komentovat a Díra u Hanušovic za mě nuda a neautentičnost, páč Hanušovice jsou za kopcem a určitě tam nebékají po hanácko, což se táhne celým filmem a příjde mi to jako dost zásadní chyba, která ovlivnila dojem z celého filmu a to mám Krobotoviny ráda!Film s romskou tématikou je taky jeden velký otazník a myslím, že kdyby ho točil někdo, kdo v té komunitě opravdu žije , vypadal by trochu jinak. Mám několik známých cikánů a všichni pracujou, jsou slušní, snaží se začlenit do společnosti, ale můj pohled na film by asi byl jiný, pokud bych byla z lokality, kde je trošku jiná situace....rasistka ale nejsem, spíš skeptička. Žili jsme v domě, kde s námi bydleli romové a prostě jak jste trochu útlocitní, nedáváte to. Naštěstí tohle byli ti přizpůsobivější, ale taky se stalo, že mamce ze samošky zmizela kabelka(důvěra naší mamky nechat si kabelku u pokladny) a ještě ten den ji někdo položil k nám do domu na botník...jaká náhoda, ale prostě oni když se s někým znají a vědí, že by bylo zle, tak vědí co dělat. Když jim v zimě umřel pes, nechali ho do jara na dvoře ležet, napadl na něj sníh a když roztálo, opravdu hrozný pohled.......to období bylo trochu divoké, ale mám pocit, že díky tomu, že nebyl žádný velký konflikt a většina lidí se k nim chovala, jako k sobě rovným a nesedla si z nich na zadek, jenom proto že jsou menšina, přežili jsme všichni ve zdraví a Honza s Markétou(děti té rodiny) jsou dneska úplně v pohodě.
    Jinak lvi se mi líbili, protože tam nešaškoval Dušek, Vachler ani žádný jiný rádoby bavič, mělo to po dlouhé době fakt úroveň a Výborná se s tím poprala skvěle!
    Mějte se všichni hezky
    P.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za komentář! Režisér Petr Václav s Romy rok žil, jsou stejní jako my - nedají se házet do jednoho pytle. Co kus, to jiný příběh. O bílých by se taky daly vyprávět věci. Já to beru jako příběh holky, která se snaží z tý bídy vyhrabat a jde to fakt těžko. Mějte se krásně!

      Vymazat
    2. Lucie, to já vím, že jsou stejní jako my, rok žít s Romy a nebo deset let trpět a doufat, že se odstěhují. Nebyl to náš případ, ale vím, že takové případy jsou, ale určitě je neházím do jednoho pytle, jen mě napadlo, že ten film spoustu lidí nepochopí a ani nemohou. A co Díra, tu jste viděla?Ta mi přišla slabší a tam je znatelný jak si Pražáci, dělaj srandu z vidláků, nejsem potrefená husa, jsem z města, ale tři roky žijeme na vesnici a hodně věcí s tam dá poznat, že je ironie na vesnický styl života, co to nářečí? To nikoho nebije do očí(uší)?
      P.

      Vymazat
    3. Ještě neviděla, ale říkala mi producentka toho filmu, že pan Krobot má opravdu v díře u Hanušovic chalupu a psal to dohromady s někým místním :)

      Vymazat
    4. Tak jsem zvedava co na to budete rikat, treba se Vam to libit bude:D
      P.

      Vymazat