Melbourne, Jean Paul Gaultier

Nevím, jak to dělají vícečlenné rodiny, když my i ve třech máme problém se dohodnout, kam se půjdeme podívat. Ivan si chce většinou prohlížet olympijská a světová sportoviště, Stela krámy, já chci do galerií. Takže jsme v neskutečném pařáku absolvovali prohlídku a přípravu kurtů na Australian open, který začíná za týden a Ivan už se nestihne jít podívat na žádný zápas, což byl jeho sen. Tak aspoň rozdělaným plotem vniknul přímo do areálu a my se Stelou jsme jen trnuly, kdy nás někdo vyhodí. Ivan ovšem nadšen, musela jsem ho několikrát vyfotit u různých cedulí, no tak jo.

Se shopováním Stela opět ostrouhala, ještě jsme za ten měsíc nikde nebyli, ačkoli mám několik tipů na výborné outlety. Spíš se obávám, že nedovezeme nic  ani  rodině, protože nám připadá, že všechno se dá koupit i u nás. Chtěla jsem si pořídit něco na sebe, ale pravda je taková, že pořád točím dokola dvoje kalhoty a čtyři trička. Jedno už má na břiše dírky. Zbytek kufru je nepoužitelný. Nejsem schopná si ani zaběhnout do obchoďáku pro základní věc. Vždycky si říkám, že se příště polepším, ale nikdy mi to nevyjde.

Událostí roku je tu retrospektivní výstava Jeana Paula Gaultiera a to se kupodivu líbilo i mému muži. Jen Stela měla ten nejotrávenější výraz ze všech. Kromě nádherných šatů a kostýmů, jsou tu fotky z jeho života, promítají se ukázky filmů, ke kterým dělal návrhy kostýmů a spousta dalších zajímavostí. Na obličeje figurín jsou z diaprojektoru promítány tváře, takže to vypadá, že jsou živé – mluví, zpívají … nic podobného jsem ještě neviděla. Občas jsem nevěděla, jestli se dívat na figuríny nebo návštěvnice výstavy, které nehledě na věk, krásu, figuru … vypadaly naprosto úchvatně!

Melbourne je kulturním městem, nejsou zde pláže a lidi místo k vodě chodí za kulturou. Polovina běžné populace tu vypadá jako umělci, kdežto u nás i umělci vypadají jako běžná populace. V tom vidím naprosto zásadní rozdíl. Tady je opravdu na co/koho se dívat!


































5 komentářů:

  1. Díky za zprostředkování velmi zajímavé výstavy. Ukazovala jsem i manželovi. To promítání obličejů vypadalo .... velmi efektní.

    OdpovědětVymazat
  2. Kdyby to šlo, snad bych, už jen kvůli té výstavě letěla do Austrálie! Díky za fotoreportáž:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělé momentky, záběry na účastníky výstavy, milé

    OdpovědětVymazat
  4. Jé, na podobné výstavě jsem byla v létě 2013 ve Stockholmu!

    OdpovědětVymazat