Hnusná kytka




Dnes byl den plný různých vylomenin.
Vrcholem byl nákup kytice v květinářství, deset minut před tím, než zavírali. Byla jsem šťastná, že jsem to stihla. Prohlížela jsem si ještě nějaké svíčky, když prodavačka vystrčila ruku s kytkou a řekla: "Takhle by to bylo za tři stovky. Stačí?"

V životě jsem takovou hnusnou kytku neviděla. Nedbalá vazba, staré květiny, různě dlouhé, všechny smutné. Byla jsem v takovém šoku, že jsem se nezmohla na odpor a kývla jsem. Ale už v tu chvíli jsem věděla, že ji prostě nemůžu dotyčné darovat. To je jako kdybych jí řekla - stojíš mi akorát za tohle koště.

I já jsem párkrát dostala kytku, která vypadala jako ze sekáče.
Pokud se k ní nevázala vtipná historka (spadla mi do kaluže, ucvakly mi ji dveře v metru, schoval jsem ti ji v autě pod sedadlo, ale zapomněl jsem ti to říct ...), tak mi vždycky bylo trochu hanba i za toho darujícího.

Takže ráno jedu koupit jinou.
Hlavně jinam.

13 komentářů:

  1. na poslední fotce mi tak hrozná nepřijde, ale dát za ni 300.. no to bych asi opravdu čekala něco víc. tak ať se napodruhé zadaří ;)

    OdpovědětVymazat
  2. a přitom by stačilo tak málo a nebylo by to tak hrozný... alstroemerie i drobné karafiátky mám moc ráda a jdou i k sobě... když to člověk umí (a nevrazí tam žluté gerbery:-) tak přeji zítra šťastnější výběr květinářství!

    ps. moje nejoblíbenější je Evergreen v Revoluční hned u zastávky Dlouhá třída

    OdpovědětVymazat
  3. Tentokrát musím Lucie souhlasit..myslím, že i tulipány z Lidlu by splnily účel a možná by byly efektnější..taktéž se mi nelíbí! Jinak moc jsem nesouhlasila včera s byty bílo-šedo -dřevovými, protože to se mi zrovna líbí..Možná právě proto, že to takové doma nemám a moc bych si přála čisté, možná i neosobní linie..Někdy mám pocit, že u mě je to až moc osobní:o))..vlastním nesčetně sbírek se kterými mi nejde se rozloučit:o))..no nic...zítra přeji lepší kup:o)! Inka

    OdpovědětVymazat
  4. Paní květinářce to bylo ukradené, toť vše. Chápu vaše zklamání. Ty květiny jsou už charakterem útlé, dlouhé, čiže buď ponechat stonky mnohem delší (růži taky nikdo jen tak bezdůvodně neucvakne dvacet čísel pod květem) nebo naopak udělat malého "bobíka", ale to by nesměla šetřit na zeleni, aby to nějak vypadalo. A stačilo by, aby místo žlutých gerber dala ostře růžové. Například. No jo, typický příklad neochoty, někdy mám pocit, že oni tu nejsou pro nás, ale my snad pro ně...

    OdpovědětVymazat
  5. Mně nepřipadá tak šílená. Já mám takový styl kytek ráda. Nemusím zase kytky takové ty vázané moc ,,na vysoko,,. Ale možná nevypadá úplně fresh. Ale jak jinak dát najevo, že se mi něco nelíbí, prostě si ji nevezmu a nezaplatím.
    Včerejší příspěvek mi vlil energii do těla něco doma očesat, odzdobit, zjednodušit. Začala jsem bílým prostíráním na stůl, které bylo potřeba přežehlit. Žehličkou jsem vyhodila jističe ne v bytě, ale v celém domě. Nahazovaly se až někde v rozvodné skříni u hlavní cesty. To jsme pak měli doma energie. Ale pozitivní určitě nebyla.
    Ivana

    OdpovědětVymazat
  6. Už tomu chybí jen drát propíchnutý skrz a omotaný kolem stonku.

    OdpovědětVymazat
  7. Luci,
    mě přpadá šílená ta cena. Kdyby řekla prodavačka, že ji tam zbyly a zda je zadarmo nechcete do vázy - tak budiž. Ale takhle?
    U nás má zahradnice malý krámek a za stovku dokáže fakt divy. Naposledy krásný vánoční svícen s orchideí pro moji maminku.
    No, my ale nejsme Praha, ale Plzeň (přepokládám, že byla zakoupená v Praze). Hezký den.

    OdpovědětVymazat
  8. Některé prodavačky člověka nutí být furt ve střehu, malá chvilka nepozornosti, a jak se vymstí.. Mě se kytka zdá hodně hnusná a nikomu bych ji nedala. Je to popření smyslu dárku.... Zrovna u kytek je to pro mě důležité, ať už když dávám, nebo dostávám. A v ceně a množství to není..... Moc hezky píšete, mám Váš blog moc ráda. Lenka

    OdpovědětVymazat
  9. no lucie, já se ani nedivím, žes ji koupila, protože s tvojí charitativní povahou je to jako by sis brala pejska z útulku - prostě ti jí bylo líto ji tam nechat svému neblahému osudu, tak ses jí ujala :o) a k včerejšímu příspěvku o černobílých interieréch, občas se na ně taky ráda podívám, ale připadají mi takové moc holčičí, žádný mužský prvek - to bych si já s třema chlapama a jedním psem asi doma nemohla hýčkat - u nás je to spíš něco jako pánský klub s výjimkou mojí bílo červené kuchyně... a vaše bydlení mi taky připadá takové genderově vyrovnanější. tak ahoooj a hezký den! zdraví eva
    p.s. a ještě díky za report z austrálie - byl skvělý!!!

    OdpovědětVymazat
  10. Tak to je teda hnus fialovej a ani se nedivím, že jste se nezmohla na odpor... taky se mi to párkrát stalo. taky si dávám na kytkách záležet a než takovou tak to opravdu raději čerstvé kytky z lidlu. Mám s nimi výbornou zkušenost. stačí koupit několik balení tulipánů anebo růží a použít sateénové stuhy. úspěch zaručen, když není čas na super květinářství! Markéta

    OdpovědětVymazat
  11. Musím se smát, včera jsem si ve spenceru na chodově koupila frézie úplně stejné jako máte na fotce a protože začínají vadnout byly za 32kč, doma se s vodou s ledem vzchopily a pár dní určitě radost dělat budou. Tulipány z lidlu miluju, každý den jim dávám led, na noc do ledničky a vydrží 2 týdny.
    Lucie, když už jsme skoro sousedky neporadila byste dobrou restauraci v okolí ? Bydlíme tu necelé 3 roky a na nic kloudného ne a ne narazit, zámek u nás kunicích zbytečně předražený, hospoda na návsi vaří výborně, ale vevnitř zahuleno, chodíme jen přes léto na zahrádku, do světic občas jedem do touhy na kachnu, nic jiného nám tam nechutnalo. ALe něco super jako třeba barabizna na zbraslavila, tak to jsme tu neobjevili. Kam chodíte vy ?
    Iveta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně doporučuju Čajovnu v Říčanech, v létě navíc s nádhernou zahrádkou ve vnitrobloku a překrásnou zahradou - dělají tam i různé akce. Vaří výborně. Na "lepší" jezdíme k panu Sapíkovi do Klokočné, to je zážitek vždycky. Pak Mukařov - pizzerie a to je asi všechno. Bohužel.

      Vymazat
    2. díky moc, k sapíkovi sjedem hned v sobotu :-) a čajovna bude prima v létě!

      Vymazat