Něco málo pravdy

 


Včera jsem měla poslední hodinu angličtiny před odletem (ty fotky jsem pořídila cestou).
Pokud mi uletí letadlo, uvíznu na wc nebo budu muset vysvětlovat, kde se vzala ta tráva v mém kufru, tak se nedomluvím.
Celkem nepřekvapivé zjištění.
Za tisíc korun solárkovného jsem získala o jeden odstín míň zelenou barvu než jsem měla původně. Nevím, jestli to bude stačit.
Nesbaleno ještě ani ň.

Musela jsem zrušit všechna předvánoční setkání a večírky, čímž se omlouvám všem, kterým jsem se nestihla omluvit osobně či písemně.
Ani PF letos nebudou. Posledních dvacet let jsem vždycky něco vymyslela, vytiskla a s ručně nadepsanou obálkou poslala, letos nic. Takže pokud jste ode mě byli zvyklí PF dostávat, vězte, že jsem na vás nezapomněla, jen mi došly nápady a čas. (Šetřím se na příští rok.)

Ať chci nebo ne, naše předvánoční atmosféra je dost neobvyklá.
Už jen to, že místo čepicí a rukavic si kupujeme plavky a opalovací přípravky ve výhodné slevě, je zvláštní. Nezajímá nás, jestli přiletí Ježíšek, ale jestli nepadají letadla. 
Nemůžu se rozhodnout, jestli je lepší během letu psát nebo pít.
Martini je prý zadarmo!
Asi bude dost času na obojí.


15 komentářů:

  1. Pít :o)))....a já se těším na příspěvky od klokanů

    OdpovědětVymazat
  2. Šťastnou cestu, letecká doprava dle statistik patří k nejbezpečnějším..s pitím se píše nejlíp :-)
    Pěkné zážitky v dostatečném množství! ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Mohu-li doporučit, kupte si opalovací krémy Daylong, k dostání pouze v lékárnách. Nanáší se cca hodinu před odchodem ven (musí se vstřebat), drží i v moři jak helvétská víra (kromě těch pro mimina, ale to není váš případ) a skutečně fungují. Používáme je dlouhá léta na dovolených v Řecku (válení na pláži) a nikdy jsme se nespálili.V Řecku stačí dvě aplikace denně - ráno a po siestě.

    OdpovědětVymazat
  4. Pít a nebo spát! "psát" to ses jistě přepsala!!! Nepsalas tu náhodou tehdy při nákupu letenek, že psaní s sebou ke klokanům nebudeš brát? Já Ti přeju to spaní a pití, koneckonců vedoucí výpravy bude asi mužskej a ten už ohlídá, zda jste obě tam, kde máte být! A domluvíš se, neboj ! Jde to i rukama a nohama, kromě pusy. Znám z vlastní zkušennosti zde na začátku. Horší je, když nerozumíš jim. To si můžeš hlavu ulámat a kde nic ,tu nic! Jo a Daylong je fakt dobrej, ale ta nekřestanská cena za 200 ml!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Daylong je drahý jen relativně. Jiné přípravky je nutno aplikovat mnohem častěji a tím se cena srovná. Pro mě je zásadní to, že vím, že mi stačí se namazat dvakráít denně (v Řecku, nevím, jak u Klokanů). A hlavně, že to funguje..

      Vymazat
    2. Bohužel pc s sebou, protože v tom nemůžu kolegy nechat a nemáme náskok před výrobou, takže odevzdáváme scénáře ještě horké. Daylong mám!

      Vymazat
  5. Také lobuji za daylong, za pití v letadle a následné zasloužené spaní ....:-)
    Přeji krásný výlet na druhý konec zeměkoule! Michaela

    OdpovědětVymazat
  6. Stastnou cestu a at se ti u nas libi,s tim opalovanim si nedelej moc starosti jestli bude porad prset jako ted tak poletis domu zase vybledla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pršet? Kryštof říká, že je pořád vedro! Déšť miluju :)

      Vymazat
  7. Milá Lucie,
    přeji Vám klidný let a krásné shledání se synem. Klokani už se těší, moře šumí a jste tam jen Vy a Vaši milovaní. Už se to chystá . . .
    Tak si to pořádně užijte, věřte, že i "psaní" půjde samo. Ať Váš pobyt v Austrálii s Vašimi milovanými potěší alespoň tak, jako potěšujete Vy nás svým blogem aještě mnohem, mnohem více. Zasloužíte si to.
    Vlaďka Marková

    OdpovědětVymazat
  8. Já osobně bych pila a četla :-D

    OdpovědětVymazat
  9. Já osobně pití (alkoholu) v letadle při tak dlouhém letu moc nedoporučuju, snad leda že bys seděla na místě do uličky. Ta opice, když člověk sedí nacpanej mezi dvěma sousedy a nemůže se ani pohnout, natož jít na záchod, napít se vody nebo si vyčistit zuby, nestojí za nic. Leda že bys seděla na místě do uličky nebo měla pro sebe víc sedadel :).

    OdpovědětVymazat
  10. Lucie, já si myslím, že s hlavou v oblacích se dá jedině psát..to budeš pak stavět vzdušné zámky a líbánky ve svatbách budou přímo nadpozemské:o))..takže já bych určitě psala, no a přitom (když už je to zadarmo:o)) se dá i lehce popíjet..Nad pevninou doporučuji koukat z okýnka, neboť i z 11 000 metrů je krásně vidět..já v létě nádherně z té výšky nafotila Boston a Manhattan..Jinak co se týká jazykové bariéry, tak občas je lepší nemluvit:o)), mně se to třeba osvědčilo v Americe na pasovce...moje sorry mluvilo za vše:o))...Měj se moc krásně a užij si to..Jedeš částečně domů, když už tam máš syna, je tam i kus Tebe! Někdy nám napiš, my Tvoje věné čtenářky, tu budeme čekat..Inka

    OdpovědětVymazat
  11. Já bych pila a pak bych o tom psala, jak se pila, když jem mohla psát!
    Luci užij si to a když nebudeš pít PIŠ!!! Zuzana

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj Luci,

    je, to bude mama zklamana..... ale hlavni je si to tam uzit. Takze cestu prezij s nejakym tim Martini a tesim se na zazitky. Papa Veru

    OdpovědětVymazat