Je totiž neděle a mám dost času


















Připadá mi trochu nepatřičné psát o tom, jak jsme strávili odpoledne na pláži, zatímco většina českých domácností finišuje s vánočními přípravami.
Já ne.

Místo, kde jsme, je asi 800 km severně od Sydney (doufám, že nekecám, nikdy jsem nebyla v zeměpisu moc dobrá). Dřív to tu prý patřilo hippies a pozůstatky jsou tu stále. Potkáte tu plno pestrobarevně oblečených lidí, co jezdí v campervanech různé kvality či spíš nekvality - zejména ti mladí a nespoutaní. (Campervan - dodávka, která je upravená na spaní.) Spousta lidí tu žije v obytných přívěsech, které už asi zarostly do země a oni si k nim přidělali různé plachty jako terasy, kolem je malá zahrádka ... je mi to hrozně sympatické. Ale samozřejmě je tu i luxus. Prostě všehochuť, což se mi líbí a tak nejvíc ze všeho pozoruju a pozoruju. 
To je příběhů, viď?! říká můj muž, když vidí, jak zírám.
Moje zírání je ale nehodnotící, nevidím, jestli má tahle paní větší či menší zadek a hlavně - je mi to úplně šumák. Mě zajímá, co ty lidi žijou. A protože se jich na to neumím zeptat, tak si v hlavě skládám příběhy z útržků, které vidím.
A taky pozoruju své děti.
Dodneška jsem například nevěděla, že Kryštof umí chodit v písku po rukou.
To jsou věci!

8 komentářů:

  1. Luci, přeji ti krásnou a pohodovou čtvrtou adventní neděli a krásně si to užij !!!!!! Marki

    PS:Možná po těch rukou umíte chodit všichni, když jste u protinožců :o):o):o)

    OdpovědětVymazat
  2. ...není co řešit, je to určitě zasloužené!!! Myslím, že vám to většina nás čtenářek přeje! Budou to vzpomínky na celý život a to je "materiál", který vám nikdo nemůže ukradnout:-)
    Tak...přeji celé sešlé rodince, krásné Vánoce a pod palmu, ať je vám naděleno tolik lásky,štěstí a zdraví, co můžete vzít do zavazadel z tohoto "mladého světadílu, až se budete vracet do stařičké Evropy!

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Lucko, taky jsem dnes strávila celý den na pláži a je mi skvěle... myslím, že alespoň jednou by to měl zkusit každý z nás... přerušit zavedené rituály a zjistit, že i jinde na světě je krásně :-) Moc zdravím z Thajska :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Lůco, všichni vás moc zdravíme a každej den sledujeme, co na blog přihodíš nového.Závidím ti to "předvánoční nicnedělání" a pozorování všeho a všech, to bych s tebou hned měnila.Zdraví Tyláci
    P.S. Zírám, jakej je z Kryštofa kus pěknýho chlapa!

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Lůco, Jarda ti vzkazuje, že marně čeká, kdy tě uvidí v minisukni. Tak se předveď!

    OdpovědětVymazat
  6. Uzivejte si dokud muzete pekne bezstarostne od toho je prece dovolena.

    OdpovědětVymazat
  7. Jů, bezvadný místo!!

    A v kloboucích vám to moc sluší.

    Ať si každej dělá o vánocích, co chce, a jindy taky! A nejlepší mi připadá, že sběratelka vánočních ozdob si díky nim může udělat vánoční náladu kdykoli a netřeba je vozit s sebou do Austrálie :-))

    OdpovědětVymazat
  8. Lucie, to je prostě úžasné. A pozorovat není nikdy od věci, naopak!
    Přeji vám krásný pobyt a pohodu nejpohodovatější.
    Jo a taky VESELÝ VÁNOCE!!!

    OdpovědětVymazat