Vášeň, letos poprvé

Tentokrát jsem byla v dražení úspěšnější.
Povedlo se mi vydražit 5 ze 6 ozdob jedné sběratelky. Jsou to šedesátá léta a jedna ozdoba je úplný skvost - ta bych řekla, že je ještě starší. Ruční práce, 100% stav, nádhera.
Balík mi doma ležel už od včera, ale nebyla náladička si ho rozbalit.
Na to já potřebuju atmosféru.
Teď už všichni šli spát, oheň hoří, užívám si to.
Ozdoby jsou moje vášeň, už si ani nedokážu vzpomenout, kdy jsem jim propadla.










14 komentářů:

  1. Luci, tu s tím Santou, jak nese pytel jsme měli také..pak ještě s veverkou. Já na takové ozdobičky moc nejsem, ale pokud ti to udělá radost, zeptám se bratra..možná by na půdě ještě byly a pokud ano, klidně a zdarma ti je ráda pošlu.Jinak jsem přesvědčená, že je naši kupovali kolem mých 10 let...tzn. řadím je první poloviny 70 let..měj se krásně a hezky si je užij..Inka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bych samozřejmě hrozně ráda. U mě by byly jak v bavlnce! Kdyby náhodou někde ležely ladem, tak by mi udělaly radost. Ale rozmysli, jestli je neschovat pro děti :)

      Vymazat
  2. Vášni rozumím, i té atmosféře u ohně .... sama. V sobotu jsem si na vás vzpomněla na Náplavce, je tam loď s blešákem a měli tam taky vánoční ozdoby. Ale zda to byly kousky hodné vášni nevím. A ani ceny, zůstaly nějak utajené a já se neptala. Asi se tam smlouvá :) Hezký večer!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je výborný tip, díky! Smlouvá se ostošest, už se v tom trochu vyznám :)

      Vymazat
  3. jejda, tak na tyhle ozdoby si pamatuju, taky jsem je milovala, ale ty naše už jsou bohužel rozbité :( , tak si je pěkně o Vánocích užij, ta tvoje pohoda na mě z fotky úplně dýchla :) , měj se, Renča S.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renčo, díky, taky na mě pokaždý dýchne dětství, mám to ráda :)

      Vymazat
  4. Taky chápu tu vášeň a tu pohodičku u toho. Určitě bych taky otevřela balík až bude klid a vychutnala si to. My jsme doma mívali a ještě ty co přežily máme, ale starší, z korálků a pak ´jiné tak křehoučké, že už jich moc nezbylo. Jóóó, bývaly to časy ......... dětství....
    Hezky si je užívejte. Jarka

    OdpovědětVymazat
  5. Taky jsme je měli,než jednou stromek udělal bác ...a zrovna tyhle se rozbily všechny :o(( A určitě jsou za 70 let. Už se těším na fotky té Vaší sbírky..
    Martina

    OdpovědětVymazat
  6. Gratuluji k úlovkům! Dnes jsem přinesla domů nový Krásný venkov - trošku nakouknu ale s pořádným listováním také počkám na pohodičku a klídek... V naší rodině to odhaduji dnes ( vlastně už zítra) někde po půlnoci :-)). Eva

    OdpovědětVymazat
  7. Zdravím, Lucie. A to já bych nevydržela, nerozbalit balík s něčím, na co se těším. Já většinou rozbaluju už na poště, mezi dveřma, hned. Ať Vám ozdoby dělají radost, Kateřina

    OdpovědětVymazat
  8. Nádhera........vybaví se mi náš stromeček, když jsme byli malí prckové......i s vůněma,které sem tenkrát nějak víc vnímala..... ;-). I já čekám na tu svojí chvíli a těším se, až si to užiji :-)))
    Krásný klidný víkend Lucie.
    Hanka V.

    OdpovědětVymazat
  9. Nádhera ! už loni a předloni jsem si na ně dělala zálusk ,ale cena se vždycky vyšplhá moc nahoru... Mám doma také sbrku těch starých ,dokonce i korálkové po mojí babičce.
    Tak někdy vyfoťte celou sbírku pokladů ,ať můžeme ,,závidět ,, :)
    Hezký vkend,
    Petra

    OdpovědětVymazat
  10. http://www.youtube.com/watch?v=lOvojydumrY
    dobré ráno, Lucie, mě úplně dostala ta věta o správné chvíli, já už to tu kdysi psala v souvislosti s filmem. Já to tak mám také.
    A klidně chodím kolem balíku celý den, ale rozbalím si ho až když je TA chvíle...
    Nemůžu usnout, poslouchám Horáčkovo perly a tahle písnička se i hodí k těm vánočním krásným ozdobám.
    Původní majitelka by měla zkouknout Váš blog, aby věděla, že jsou v těch správných rukou:-)
    Magda

    OdpovědětVymazat
  11. Mně by zajímalo, která ozdoba je ten skvost? Je to ta s liškou, která nese husu v pytli? Ta mi připadá nejvíc bizár, tak na skvost bych si tipla tu :).

    OdpovědětVymazat