Stereotypy

Musím si zapamatovat, že když chci poslat balík, musím ho vzít s sebou na poštu.
Jinak tam čekám úplně zbytečně!

Tak jsme nějak propluli zářím a v říjnu už to začne natvrdo.
Stereotypy.
Hrozně těžko snáším ty stejné činnosti ve stejných dnech. Ale dokud je Stela školou povinná, tak z toho nevypadnu. Když je středa, tak vím, že mě v půl čtvrtý čeká její převoz z odpoledky  na angličtinu. Úterý a čtvrtek tenis. A tak dále.
Někdo těmi přejezdy, převozy a organizací času žije, já teda ne. 
Trpím.
A nacpat do volných okýnek své vlastní činnosti, se mi kolikrát zdá úplně nemožný.

Proč u nás neexistují ženská parkovací místa?
Možná bych pak nemusela chodit na schůzku kilometr pěšky jen proto, že neumím zaparkovat zadkem! 






14 komentářů:

  1. Frauenparkplatz bych brala taky a vubec by to moji emancipovanou dusicku neurazelo. Stereotypum zdar, za 9 mesicu nastane prazdninova anarchie:-) Lenka

    OdpovědětVymazat
  2. Krom pátku vozíme dceru (ve věku Stely) denně, takže je to kus života, který nelze vymazat a nechci to "jen přežít". Tak se to snažím brát jako naše hezké holčičí chvilky, poněvadž díky nabitému programu dětí i nás rodičů je toho společného času čím dál tím míň.
    A taky přemýšlím, jak to dělají rodiče s pevnou pracovní dobou, kteří jezdí do práce autobusem. A občas i na ty, kteří nemohou sáhnout v září do peněženky a zaplatit za mimoškolní aktivity svých dětí několik tisíc. Kamarádka vstává ve 4 hodiny, dojíždí do práce 40 km a je ráda, že má v našem kraji s vysokou nezaměstnaností práci. Její (12 a 14 let) ještě neviděly moře (mimo jiné).Takže díky za naše relativně svobodné a snad i slušně zaplacené profese i za ty vlastně docela milé stereotypy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, tohle si přesně uvědomuju. Chvíli jsem pracovala v kanceláři ve fabrice s píchačkami a zanechalo to na mně trvalé následky. Trpěla jsem příšerně.

      Vymazat
  3. Tak o tom bych vám, Johanko, mohla důvěrně povyprávět. Jako bonus bych přihodila, že na nejbližší zastávku to máme přes dva km, děti tři - z toho jedno batole a auto jen jedno... Prostě netaxikaříme, děti jsou samostatné a zodpovědné v rámci svých možností.
    A pro Lucii: Myslíte, že by v našem prostředí Frauenparkplatzen fungovaly? Mám zkušenost s místy pro parkování pro rodiny - s kočárky. Chlapečkovi je rok a půl a v Liberci se mi zatím nepodařilo na takto označená místa zaparkovat a běžně vidím, jak jsou obsazená někým kdo nemá ani děcko s kočárkem a ani žádné jiné. Ale představa je to pěkná a lákavá:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obdivuju samostatné a zodpovědné děti! Nevím ovšem, jak se vyrábějí :)

      Vymazat
    2. Náš přítel - rodinný terapeut mi vždycky říká: "Zakousni se do futra.". Mám je už dost ohlodané, to mi věřte:-))))))))

      Vymazat
  4. Ahoj Luci, Frauenparkplatzen jsou v Liberci v OC Forum. A parkují na nich muži!!! Jednou jsem tam jezdila dokola asi 10 minut- Ema mi spala v autě, takže jsem byla výjimečně trpělivá a když jsem jela asi 5.kolečko kolem míst pro ženy, která byla stále obsazená, vlezl do jednoho auta muž - sám s igelitkou. Byla jsem drzá a zastavila jsem mu za zadkem auta, takže nemohl vyjet a troubnul si na mě. Tak jsem se ho zeptala, jestli ví, kde stojí? Že buď má problémy s očima nebo s tím, co má mezi nohama. A odjela jsem. V duchu jsem se chechtala, ale klepala jsem se, aby mě nedojel a nedal mi pár facek. Radši parkuju na druhým konci nákupaku:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidím, že to může fungovat opravdu jen v Německu. Tam bylo parkoviště plný, ale tyhle místa poloprázdný. U nás by se to snad muselo pokutovat nebo co. Ach jo. Bejt feministka, napíšu něco ostřejšího!

      Vymazat
    2. Několikrát se mi stalo, že na mnou vyhlédnuté označené místo vjelo auto, ve kterém byla samotná žena . Když to bylo potřetí, začala jsem vystupovat z auta, a ptát se jich, kde mají dítě. Pokaždý teda odjely, ale tolik výrazů typu pí.a, kráva, atd. jsem od žádnýho chlapa nikdy neslyšela.
      Katka

      Vymazat
  5. Takové Frauenparkplatzen a jiné společenské vymoženosti k zpříjemňování života zafunguje i zde, až pochopíme co je to disciplína a respekt k druhým!
    Jiná doba, jiné potřeby dětí, ale i nás maminek:-D

    OdpovědětVymazat
  6. Vím, že mně by to nepomohlo. Minulý týden jsem při vyjíždění u Kauflandu sedřela blatník souputnici v rozvážení dětí. Domluva byla jednoduchá, stručná, věcná, pojišťovny vstřícné.
    Už mají svoje parkovací místa mrzáčci, ženy s dětmi. Teď prosím o parkplatz pro nás, co neumíme parkovat - 2 m zleva i zprava. To by mi pomohlo.....

    OdpovědětVymazat
  7. Nedávno jsem někde na kraji Prahy u McDonaldu viděla parkovací místo pro ženy.... takže první vlaštovka je tu :-) A já se přiznám, že občas zaparkuji na místo pro rodiče s dětmi - ale pouze po 21h, kdy si sama pro sebe řeknu, že děti už by měly spát doma a ne parkovat před nákupním centrem....
    Radka

    OdpovědětVymazat
  8. K parkování se vyjádřit nemůžu.. neřidič. Zato první odstavec jsem já. Věkem a počtem dětí se to zhoršuje. Včera nákup potravin s batoletem. Že peněženka je v jiné tašce, jsem zjistila až při čekání v nekonečné frontě. Takže Vaše úvodní věty mě pobavily velmi. Kateřina

    OdpovědětVymazat