Chceš design? Tak trp!

Asi takhle:
První večer jsme si mysleli, že to prostě nedáme.
Design hotelu famózní, pokoj nás ohromil taky. O tom žádná.
Restaurace se nachází v posledním patře a je z ní panoramatický výhled po Amsterdamu. Vaří skvěle! Ovšem v půl jedenácté večer se stoly odsunou stranou a restaurace se změní v taneční parket. Do pěti do rána. 
Tančit se nám nechtělo, takže jsme šli spát.
V ten moment jsme zjistili, že hotelu chybí hlavně jakékoli izolace. Což mého muže, stavaře, uvedlo v částečné šílenství. Slyšeli jsme každé (nejen) slovo z vedlejšího pokoje a komunikovaly spolu také záchodové mísy. V řadě nad sebou.
Do/ z postele se leze po čtyřech, což jsem nezáviděla hlavně pokojským. Aby ustlaly, musely si snad lehnout. Ale zase tomu úklidu tolik nedaly, protože (špatně udělaná) betonová podlaha se nedala jakkoli vytřít, takže jsme jasně viděli, jaké vlasy měli hosté před námi.
Sprcha byla s wc v jedné komůrce, spolu se sebou jste osprchovali i záchod. Toaletní papír se nacházel vlevo za záchodem, takže bez křeče na něj prostě nešlo dosáhnout.
Skříň nebyla v pokoji vůbec žádná, ani jediný háček (na ručník či na cokoli jiného).
A na noc kvůli všudypřítomným zvukům ideálně špunty do uší!
... potud vyprávění praktické ženy.

Ale!
Atmosféra - prostě bomba.
Mysleli jsme, že jsme se omylem ocitli v hotelu mladých pařičů, kteří nedělají nic jiného, než hulí trávu (mimochodem tráva byla cítit úplně všude - na lodi, v kavárnách, před univerzitou, při chůzi i jízdě na kole). U snídaně (to už se stoly z párty zase vrátily na původní místo) jsme zjistili, že tu jsou i lidé starší až staří, jenom jsou prostě daleko víc nonkonformní než my.
Takže jsme setřásli konvence (šlo to ztuha) a začali jsme si užívat.

Fakt jsme se bavili, když k poslední snídani jsme si mohli vybrat buď suchý chleba nebo žádný (pokud bysme bývali zaváhali). Ale zato bylo kafe a džus. Po chvíli už ani to. Ale přinesli marmeládu. O půl hodiny později i máslo ... kupodivu se vůbec nikdo nerozčiloval, i když za deset éček na osobu se možná dalo čekat víc.

Shrnuto, podtrženo:
Amsterdam nás nadchnul.
Atmosféra, muzea, kavárny, lidi, kola ... paráda.



















18 komentářů:

  1. Tak jsem se dobře pobavila. Popis skoro odpovídal Moments hotelu v Malmö, kde jsem byla před 14 dny. Jedna má kolegyňka z Německa, která tam také původně chtěla bydlet, řekla, že zjistila, že to je rabbit hole a rozhodně se netouží sprchovat na WC. :-) Design skvělý, skříně také žádné. Podlaha už nevím, ale uklid byl dobrý. Skoro jsem je podezřívala, zda i každý den neměnili povlečení. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně je to ale zážitek. Většinou bydlíme v síti hotelů Novotel, tam si člověk za ty prachy nic neužije!

      Vymazat
  2. Lucie díky, Amsterdam miluju a pokaždé když jsem tam byla a to v hodně různých seskupeních :-))), bylo ubytování "zajímavé" a to od hostelu v Red district až po celkem luxusní ubytování ve 4stars :-). Muselo to být super a úplně jsem si oživila vzpomínky . Krásné dny a klidné noci !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucie, díky, já jsem hlavně bavila, mám vlastně ráda, když nevím, co mě čeká. A tohle tak skutečně bylo!

      Vymazat
  3. Vyhled krasny ale ubyovani hruza , to by asi museli platit me abych tam zustala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není to pro všechny, to uznávám. Ale zážitky skvělé!

      Vymazat
  4. Lucie, prosím, jestli trpíte turistickým manýrem krást župany nebo něco, kolik by jste chtěla za ty lahvičky na mýdla a šampón??????????
    Magda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Magdo, směju se, netrpím tím, naopak jim tam spíš vždycky nechám ještě něco svého (teda nechtě).

      Vymazat
    2. Až teď v klidu oceňuji a rozchechtávám to "(nejen) slovo" - inu, žijeme jen jednou:-)))))))))
      Bydlím v bytovce, dříve v paneláku, ten orchestre záchodových mís a sousedských životů si užívám také.....
      mí sousedi mají wc hned za mou spací zdí:((
      (jo, močový měchýř mají kvalitní)
      Magda

      Vymazat
  5. Ježíšmarjánko,fuj?????????Takové ubytování!!!!!!!!!Snad jste se ve zdraví vrátili.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To není fuj, to jen my jsme moc svázaný konvencemi (kór Češi, řekla bych) :-)

      Vymazat
  6. Říkala jsem si u minulého příspěvku: hotel super uvolněnej, líbí se mi - le nebude tam v noci kravál? Tak jsem ráda, že jsem uhodla. Já bych to brala, na pár dní, ráda. Ale já jsem člověk, co hodně spí a je vyspalej, nepotřebuju při cestování odpočívat. Horší to mají ti, co pořád píšou a píšou a makaj...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. On tam nebyl kravál z muziky, ale ze sousedů a pak těch, co v noci hledali svůj pokoj, příp. šli s někým na jeho ... :)

      Vymazat
  7. kontakt na hotel by nebyl...plííís Zuza

    OdpovědětVymazat
  8. Skvělá recenze! A fotky i ty minulé jsou super!!! Já bych tam ráda na jaře, spát máme kde - u kamarádů, podobné jako v tom hotelu (muzikanti:-)) Ale neva, to je zkrátka Amsterdam!

    OdpovědětVymazat
  9. Kvůli tomu výhledu bych klidně byla na snídani hlady.

    OdpovědětVymazat
  10. Mi ten hotel jako extra designový teda nepřijde, ale to je asi věc vkusu. Za mě je to takové to "pejsek a kočička vařili dort". :) Ale jako jinak souhlas – Amsterdam je krásný. Těch věcí, co se tam dá navštívit, to prostě jednomu vezme dech. :) Byli jsme tam čtrnáct dní a byla bych tam klidně ještě další měsíc. Jen jsem to teda moc neuchodila, ale beru kolagen Luvené, takže jsem to jakž takž dala. :-D

    OdpovědětVymazat