Výlet



Poslední prázdninový.
Slunce, déšť, bláto, sláma, mraky spadaného ovoce na zemi.
Chlapi prohlásili, že výlet bez návštěvy restauračního zařízení je neúplný.
Zakončili jsme ho tedy důstojně v hospodě.

Z pondělí mám hrůzu.
Závidím kamarádkám s dospělými dětmi. Většina jich v září teprve vyráží na dovolenou. Že prej už u moře nebudou malí smradi a křiklouni.
To je zajímavý, jak se pohled na dětičky mění s věkem. Taky to cítím.

6 komentářů:

  1. Tak to my se na pondělí těšíme velice!! Narozdíl od dětí, pochopitelně. Ale já se už nemůžu dočkat tý jistoty, že každý den minimálně do 14 hodin budu doma mít na starost je jednoho smraďoška:-)) Huráááá, škola je tu! Lituju jen ty učitele a svou peněženku! A.

    OdpovědětVymazat
  2. Stele přeji hodně úspěchů a Tobě pevné nervy! Bude to dobrý, uvidíš...Jen těch starostí budeš mít asi až nad hlavu. Tak si naordinuj občas "samotu" , Tebe přece léčí! Výlet byl určitě super i s tím důstojným zakončením. A z pondělí hrůzu neměj, to bude ještě brnkačka! To až tak od sedmýho září ten šrumec začne... Marcela

    OdpovědětVymazat
  3. Vašemu pohledu naprosto rozumím a chápu ho. Moře bez smráďat je můj nedostižný sen, budu si muset ještě chvíli počkat. Syn jde zítra do první třídy, tak už pár nocí nespím.

    OdpovědětVymazat
  4. Také mám lehké mravenčení z nadcházejícího školního roku. Prvorozenou čeká sedmá třída, ale věřím, že ji zvládne se stejnou grácií, jako předchozí ročníky. Horší to bude příští rok, to nás bude znovu čekat první třída a zřejmě to nebude tak snadné, jako v prvním případě.

    OdpovědětVymazat
  5. Já mám doma maturanta a sedmačku, takže už nějak neřeším, ale chápu, že pro někoho je 1. září noční můra :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Já mám děti už odrostlé, ale na první roky školy s nimi vzpomínám ráda!

    OdpovědětVymazat