Tři filmy

Včera jsem se vrátila z porady a měla jsem chuť dívat se na filmy. Nejdřív jsem si pustila film kolegyně, který ČT uvede asi až v roce 2017, protože je z cyklu filmů, do nějž bude patřit i mé domácí násilí. A to se začne točit asi až ve 2016. Hrozná dálava. Nicméně film se mi hodně líbil, o to víc mě překvapilo, že když ho ČT dala testovat na focus group, tak se divákům nelíbil vůbec. Podle mě to neříká nic o kvalitě filmu, ale diváků. Když konečně jednou dostanou něco syrovějšího, co nemá růžovou polevu, tak to nemůžou pozřít.

Pak Oko nad Prahou o Kaplickém, dojalo mě to hodně, ačkoli jsem tenhle dokument viděla už potřetí. Máme zoufale málo osobností a když už se náhodou nějaká objeví, tak ji hoši z politiky zadupou do země. Fascinuje mě jejich sebevědomí. Asi netuší nic o božích mlýnech.


A na dobrou noc Gedeonův Návrat idiota. Taky očistné.


Pokud chcete natrefit na dobrý film nebo dokument, doporučuju včas prozkoumat ČT2 a ČT art. Kolikrát se až divím, co je tam za klenoty, ale člověk si je musí vykopat sám.

6 komentářů:

  1. Oko nad Prahou mě také dojalo, musím se na to někdy podívat ještě jednou... jinak doporučuji ke shlédnutí dokument Show! Bohdana Bláhovce, je také k dispozici na ivysílání. Zajímalo by mě, jestli sledujete i seriály a když, tak jaké se vám v poslední době líbily? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, Show! jsem viděla, díky za tip. Seriály moc nesleduju, protože v čase, kdy se vysílají, já je píšu :) Ale zbožňuju Okresní přebor a první sérii Comebacku. Pak mám ráda české kriminální seriály, třeba Kr. Anděl. Krásný blog máte!

      Vymazat
    2. já zase nemám televizi, takže na české věci koukám minimálně, o Okresním přeboru jsem slyšela, to bych možná mohla zkusit, sleduji jen zahraniční seriály...
      a díky, pochvala vždycky potěší :-)

      Vymazat
  2. Idiot je nádherný křehký a "opravdový" film. Já mám třeba takovou "úchylku", kdy k určitému filmu potřebuji určitou atmosféru.
    A když mi je neveselo truchlivo a venku PRŠÍ, tak je naprosto úžasné se dorazit přes Štěstí.
    (vzpomínka na kino, když jsem ho viděla poprvé. Odmítala jsem se na konci zvednout, že NÉÉÉÉÉÉ TO PROSTĚ NÉÉÉÉÉÉÉÉ, ŽE SI AŇA TY DĚTI ODVEZLA a kamarád povídá:"Tak tu seď, třeba dotočí dvojku":-) )
    No a když dávali Idiota na ČT2 v úterý, veku byla tma, duněl déšť a do toho jsem poslouchala ty dialogy...obyčejné člověčí příběhy...
    Včera jsem si pustila v 1h ráno Legendu o 1900, v 5h mi zvonil budík...
    Hezký víkend, Lucie.
    Magda

    OdpovědětVymazat
  3. Zavzpomínala jsem na Idiota a Sašu ... dokument o Kaplickém chci už dlouho vidět a pořád jsem se k tomu nedostala. Tak snad brzo, když to tolik stojí za to. Četla jsem jen o tom, jak za ním Olga jezdila a o jejich rozhovorech. To taky bylo hezký.

    OdpovědětVymazat
  4. Nic než souhlas....Oko nad Prahou už dříve, hned po uvedení do kin. To ticho v sále na konci u titulků mluvilo za vše...
    Dala bych ho na seznam školních filmů pro střední a vyšší...EM

    OdpovědětVymazat