Milion

Na tenhle příspěvek jsem se moc těšila.
Můj blog tiše oslavil milion kliknutí (samozřejmě tuším, že velké procento jsou spamy, ale i tak)!

Vybrala jsem pro vás 16 knih a ty rozdělila do 4 balíčků. Nejsou úplně tematicky sjednocené, ale trochu jo. Napíšu k nim aspoň pár osobních poznámek.

A - zásadní. Je mezi nimi Emil Hakl, který získal letos Magnesii Literu. Kniha Jana Balabána byla oceněna prózou desetiletí. Reisefieber mne ohromil a Exupéry - to jsou vlastně 4 samostatné knihy, výjimečný soubor dosud nevydaných prací, navíc na nádherném papíře a v úžasné úpravě
B - odpočinek. Tentokrát jsem měla problém tuhle hromádku vůbec složit. Hester Ivy Hercíkové byla první erotická kniha, kterou jsem četla. Byla jsem z ní tak paf, že jsem ji přečetla za dvě noci. Nevěřila jsem, že je něco takového možné. O dost let později vím, že jo.
C - magické, ženské, zvláštní. Roth můj velký oblíbenec, ale jeho poslední knihy už nemají tu jiskru. Bohužel. Tahle ještě jiskří.
D - inťoušské. Nejtěžší nejen na čtení, ale i co se váhy týče. Výborné eseje paní Kantůrkové, spirituální Ženy, které běhaly s vlky, zápisky Agathy Christie (uvidíte její rukopis i soukromé postřehy), a doplnila jsem vášnivými povídkami Carlose Victorii, aby to jako nevypadalo, že inťoušky neznají vášeň.

Tak.
Všechny knihy jsem přečetla, takže se určitě setkáte i s krůpějemi slz nebo kafe.
Pokud chcete o knihách vědět víc, zagooglujte si.





Pokud byste měli/y o některý balíček zájem, tak mi to napište do komentáře. Mám jedinou prosbu - pokud žijete mimo ČR, poprosím vás o adresu někoho blízkého zde, protože Česká pošta opravdu zásadně navýšila poštovné do zahraničí.

A abych se i já dozvěděla něco o vás, napište mi, co děláte a kde žijete. Moc mě to zajímá. Pokaždé, když se setkám s některou z vás, tak zjistím, jak úžasné ženy můj blog čtou. Za to velké díky!
Zdravím i paní, která mě poznala v kavárně na Hlavním nádraží - díky mé peněžence. Bohužel jsme obě spěchaly na vlak :)

Psát mi můžete do půlnoci 31.8., v pondělí 1.9. zase budeme se Stelou losovat.
Moc se těším, co se o vás dozvím!



86 komentářů:

  1. Milá Lucie, já dělám, co mě baví. Šiju, stříhám, kombinuju a raduju se vždycky, když se někdo do mých věcí zamiluje natolik, že je musí mít. Jsem svým pánem, a to mi vyhovuje. Nikdo mi neříká, kdy a kam střihnout ( to v našem krámku obstarává dcera, která má na starost zakázky).
    Žiju kousek od Prahy, kam jsme se přemístili po deseti letech v Praze. Máme malou zahradu, dva psy ( introvert a extrovert:), dvě dcery už dospělé, jen jedna - ta třetí - ještě bydlí doma. Tož tak! ( původem jsme z Moravy)
    Do slosování prosím nezařazovat, kvůli slábnoucímu zraku používám čtečku( ale jinak je mi pořád sedmnáct:)
    Mějte se krásně a někdy zase ....
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. V nekonecne rade Vasich priznivcu jsem konecne nekde prga! Co k tomu rict? Libilo by se mi becko, pac jsem zvedava na to, co jsem mozna nekde zanedbala a ze na me mozna treba jeste neco zazracneho ceka. V mym veku. Nadhernym. 47. Zdravim a preju pekny zaver prazdnin. Lucka

    OdpovědětVymazat
  3. Takze zase druha:-) Lucka

    OdpovědětVymazat
  4. Jééé gratuluji k milionu! Poslala jsem Ti mail z adresou a napíši ještě jeden ohledně poštovného. Pokud bych mohla být zařazená do slosování, poštovné Ti pošlu! Líbilo by se mi B, ale to chce Lucka, takže klidně C. D taky ,ale že je nejtěžší, vynechávám. Kde žiji víš a momentálně zase háčkuji- učím se Irskou Lace. Je to fuška. Poštovné si ráda zaplatím , pokud budu vylosovaná! Zdravím a mávám a přeji hezký zbytek prázdnin! Marcela

    OdpovědětVymazat
  5. Blahopřeji milionářce a protože, miluju knihy, tak klidně A, B, C, D ( některé jsem nečetla). A miluju i tvůj blog!!!!

    OdpovědětVymazat
  6. Já to rozklikla kvůli tomu miliónu ! nutně bych ho počebovala :o) No, pracuju v Pražském krtkově paní. A moc bych si přála Déčko. Stačila by mi úplně jen jedna a nechci ji pro sebe ale pro jednu divokou kamarádku ....Wlčici :o) Pohodový víkend !

    OdpovědětVymazat
  7. Milá Lucie, blahopřeji k miliónu a řadím se opět mezi zájemce o knížky. Tentokrát zkusím C. Je mi 50 a ještě bych chtěla zajiskřit:o))..Jinak žiju, raduju se z toho, že žiju, že se ráno vzbudím atd. :o)..Patřím mezi milované manželky a otravné matky:o))...děti mám naštěstí odrostlé (31 a 26 let) a tak obdivuju všechny,kteří vychovávají. Já převychovávám neboli učím:o))- má diagnóza již 30 let - učitelka:o)).Ale nadšená! Jinak díky své profesi jsem dětinská,nestárnoucí a blondýna:o)) Trvalé bydliště mám ve středních Čechách,často pobývám na chalupě v Krkonoších a léto si užívám na Floridě:o)).Myslím, že obrázek o mé osobě už máš:o).Přeji krásné dny ..Inka

    OdpovědětVymazat
  8. Zdravím Vás, Lucie, knížky zbožňuju, a tak jste mě "donutila" napsat. :) Jen se obávám, že tím, co dělám a kde, budu spíš nezajímavá - pracuju v jedné stavební spořitelně v Praze, tam taky žiju, ale jinak pocházím z Ostravy a nějaký čas v roce trávím také kolem Náchoda. Pokud bych měla to štěstí, tak preferuji A nebo D, ale jinak budu spokojená i s B nebo C, jak to vyjde. Mějte se krásně, ať se Vám daří, Gugu (Lucie)

    OdpovědětVymazat
  9. Milá Lucie, tak milion kliknutí! tedy to je něco! pár bylo i mých... Chodím k vám nakukovat asi tak posledního půl roku a i váš blog byl inspirací pro ten můj, téměř ještě horký.... Živím se účetnictvím, žiju na severu (když dojde máslo, nemám Heru ;-)) mým velkým koněm je patchwork. A konečně se zase vracím ke čtení.... z vaší nabídky by mne potěšilo cokoli... četla jsem z toho vlastně jen Biomanželku

    OdpovědětVymazat
  10. Milá Lucie, gratuluju k miliónu :-). Váš blog sleduju dlouho, chtěla jsem Vám už delší dobu napsat, že Váš nový seriál je první, který pravidelně sleduju. Pravda, taky dost kvůli budějckým hercům, ale nejen proto. Vlastně Ententýky byly taky fajn, takže oprava, Svatby jsou dvojka :-). Jinak jsem z jihu, personalistka a učitelka, máma, manželka, kuchařka. Kecka :-). Jo a kdyby náhodou, B :-).

    OdpovědětVymazat
  11. Blahopřeji k miliónu :o)....co napsat, aby to neznělo jako klišé...? Dostala jsem předpis na první brýle, prý stařecká vetchost zraku, tak tedy asi stárnu. Lítám do práce jelikož musím, starám se o rodinu, protože chci(nebo musím???...no jak kdy). Děti mám dvě, manžela jednoho a taky psa, králíka a rybičky. Bydlím na severu(Čech) a je mi docela fajn. Jó a občas peču tu buchtu "co se nepráší od huby"... Tak asi tak. Mějte se fajn čtenářka Lada

    OdpovědětVymazat
  12. Teda, já snad vyhlásím taky nějakou soutěž, aby jsem se dozvěděla, kdo za tím milionem je. Moc fajn blog , Lucie.Jediný blog, kam chodím každý den.

    OdpovědětVymazat
  13. Vošklivá hnusná brejlatá Douchová:-))
    Účetní a dispečerka ve dvoučlenné pidifirmě, papíry občas dělám na koleni na schodech, kde se courají kočky šéfovy maminky...pak se vracím do svého 2+1 s 11iletým synem, andulákem Leonem, achatinama a rybičkama...kdysi jsem potřebovala z toho našeho pidiměsta utéct, abych zjistila, že jen tady chci žít - uprostřed krásných Brd, kde žila královna Johanka i Jakub Jan Ryba...
    A křičím BÉ.
    Lucie, gratuluji k milionu, i já se sem ráda vracím. Ať se daří, v životě i v nápadech

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stane se, chybička se vloudí, Magda (narozená v říjnu jako ostatní známí géniové, např. Jára. Tento podzim bude sedmatřicátý.)

      Vymazat
  14. Žiju na Českomoravské vysočině v jednom vystrčinci,živí mě šití a blaží mě manžel,dvě děti a jeden westík.Moc ráda čtu Váš blog,hlavně tipy na filmy a čtivo.Líbila by se mi hromádka C.Díky a vše nej a brzy miliony 2.

    OdpovědětVymazat
  15. Jsem netrpělivé mládí, které žije směrem od Prahy tam kdesi na východ. V mé roudné moravské hroudě se mi momentálně nervama stahují půlky, jelikož již za 10 dní na mě čeká státnicové poceníčko z jazyků, kterými mluvil Ludvík XIV. i Nikos Kazantzakis. A jelikož losování probíhá v osudový den, byla bych ráda za dvojité štěstí. Potěšilo by mě A i D. Anonym šestý, jinak taky Bára motokára z velodromu brněnského
    Post Scriptum: Těším se, až budu mít čas na počteníčko na cokoli od Marguerite Duras v originále. Jsem kdysi viděla právě film Milenec od Annauda a velice mě zaujal. Holt rodičovské - nedívej se na to - je pro dítě extrémně magnetizující. A ano, četla jsem pak i knihu. Ale tu až později:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baruš, omlouvám se, vtírnu se - to rodičovské NEDÍVEJ SE NA TO:-)), mi připomělo, jak mě zavírali do kuchyně, když běžela Sanitka a ten díl s leteckou havárií:-)), ale NIKDY nezapomenu na scénu, kdy stojím v koupelně, naši v obýváku sledují TV a ve filmu se ozývalo to klasické ÉH ÉH ÉÉÉÉÉÉÉÉH (jak se dává vzdychání do citoslovců??????), já už nad věcí, že děti čáp nenosí jsem v koupelně ztuhla a čekala "až to dodělají" a jako by nic přijdu...
      pak jsem přišla a tam tahali holku ze skály:-)). A co si matně vybavuju, první jako erotika byla Angelika a král(?), kdy mě ségra vzala na letní fesťák:-)
      Magda

      Vymazat
  16. Tož jsem napsala ještě jedno poselství dnešního večera a odpověď se neobjevila. Takže ještě jednou. Jelikož se projevila moje sláma z bot, tak bych to chtěla touto cestou napravit. Gratulace k miliónu a zároveň přání k miliónu dalšímu. A třeba nejen blogovému. Tak.

    OdpovědětVymazat
  17. Lucie, gratulace veliká, toliko návštěvníků je jasné, Váš blog je droga a Vy tak inspirativní, že se musím vracet pro další dávku. Já jsem obyčejná žena nyní žijící na Hané s manželem a dvěma potomky. Odjíždíme na dovolenou a já řešila co si vzít za knihu, ačkoliv hromádku D sbalit už nestihnu...
    Johana S.

    OdpovědětVymazat
  18. Zase se mi příspěvek smazal, krucipísek. Ještě jedno moje osobní okénko. Poslední, přísahám. Udělám si tady takovou malou reklamu na štěstí pro moji osobu. Kdybyste, prosím pěkně, neměli co naplat s pozitivní energií dne 1.9. ráno, tak ji můžete posílám do Brna od deváté hodiny na Komenského náměstí do budovy lékařské fakulty jedné slečně Báře. Děkuji pěkně, končím hlášení:)

    OdpovědětVymazat
  19. Ahoj Lucie
    Já bych si přála balíček B.Přispěla jsem k tomu milionovému odběru,páč si nedovedu představit snídani bez blogu Zase ta Luci,Aranel Lucie living.......ale to už jsem vám psala.Jste pro mě dobíjející baterka v mém 63letém věku.Alibaba

    OdpovědětVymazat
  20. Dobrý den Lucie, žiji na pomezí Vysočiny a Jižních Čech se třemi dvounohými zvířaty. Menší domeček, uvnitř tu a tam menší či větší bordýlek, protože život, děti, manžel, knížky, šití, koncert, plkání s kamarádkami, nicnedělání, lenošení, spaní a mimonění mají přednost. Práce ...kancelář, nákup ... ta mě baví, ale někteří lidé kolem, ti mě kapku ubíjejí. A že máte milion kliknutí? Není se co divit. Ženská (a známá ženská), která v klidu vyfotí nepořádek v bytě, zarostlou zahradu, svůj chrup, dá tip na dobrý film či knížku - pro mne ideál. A jako bonus pan Kostka na terase! Uff, přiznávám, to byla síla. Mějte se, ať se Vám daří (i Vaší rodince). Věra

    OdpovědětVymazat
  21. Príjemný víkend prajem a blahoželám k miliónu!
    Som učiteľka ;-), ale na svoju obranu dodám, že písomky neopravujem červenou prepisovačkou, mám kopec farebných gelových pier a niekedy aj voňavých :-D
    Páčili by sa mi knihy z poslednej skupiny, Agathu Christie milujem a nie je na škodu sa dozvedieť niečo viac aj o vlastnom pohlaví.
    Je vidno, že som zo Slovenska (konkrétne Považská Bystrica), ale v prípade VÝHRY mám spojku na Morave.
    Danka

    OdpovědětVymazat
  22. Milá Lucie,
    na Váš blog se vždy těším, líbí se mi, že nežijete sterilně , jste mi inspirací. Momentálně jsem se nadchla pro artefakty do zahrady , které se mi u Vás tak líbí. Díky za knižní a filmové tipy. Také mívám v poslední době podobný problém, že se mě máloco dotkne, i když by asi mělo. Naposledy Chlapectví - zajímavé, ale nezapomněla jsem na čas. Měla jsem z toho depku, že jsem otupělá, ale vzpomněla jsem si na The Commitmens, ten film mě vždy dostane, tak snad jen stárnu...
    Jsem úča z Valmezu, 39 let, 3 děti, 1 manžel. Vzhledem k mému povolání by mě 1. září potěšil jakýkoliv balíček, ale nejvíce asi D.
    Mějte se pěkně, zdraví Markéta.

    OdpovědětVymazat
  23. Ahoj Lucko, jsem ráda, že se díky tvému blogu známe už i osobně a moc bych si přála, kdyby mi byla štěstěna nakloněna a balíček D by měl putovat ke mně, osobně si ho u Tebe vyzvednout, protože bych tě opět moc ráda viděla. Krásný zbytek léta :-)

    OdpovědětVymazat
  24. Ahoj Lucie, losovani se nezucastnim, ale jsem moc rada za tvoje kulturni tipy a zivotni postrehy. Gratuluju k miliontemu navstevnikovi, ja taky pravidelne klikam :-) Jste jediny blog, ktery me nezacal po nejake dobe nudit. Jinak ziju v nemeckem Koline nad Rynem a jsem ekonomka.

    OdpovědětVymazat
  25. Velka gratulace k milionu ,skoda ze to neni penezni odmena.Neni to tak davno kdyz jsem tvuj blog objevila a od te doby se rada vracim.Jsem farmarka ktera zije na druhem konci sveta ve veku Ceskych duchodcu ale do duchodu se nam nechce ,nase moto je osmnact az do konce zivota.Losovani se nezucastnuji a preji hodne stesti ostatnim.

    OdpovědětVymazat
  26. Milá Lucie, vůbec se tomu milionu nedivím, tak úžasně psaný blog by člověk pohledal :-) Nakukuju každý den a hltám tvé tipy na knížky, filmy apod. Jinak jsem jihočeška přesídlená při studiích do Prahy a následně za Prahu, s třemi chlapi v chalupě, přičemž dva z nich jsou mírní mimozemšťané, takže já ekonom naklonovaný s právníkem zajišťuju všechny nepodstatné rodinné záležitosti :-) Jsem hltačka knížek, velmi rekreační sportovkyně a vášnivá cestovatelka. A souhlasím, pan Kostka na terase mě úplně dostal. Prosím o zařazení do slosování o balíček A nebo D - v obou případech se jedná o skvělý výběr. Mějte se moc fajn.
    Jana V.

    OdpovědětVymazat
  27. Milá Lucie, gratuluji k milionu. Nejvíc mě oslovily zásadní A knížky, tak bych byla moc ráda za zařazení do slosování, byť jsem nikdy nic nevyhrála a nepředpokládám, že by se to teď povedlo:-), ale naději si přece musím uchovat ;-). Jsem ze Šumavy, leč poslední dva roky sídlím v Praze, protože studuji FF UK obor lingvistika českého znakového jazyka - mým cílem je být tlumočníkem český jazyk/český znakový jazyk.
    Vás čtu s neskrývanou radostí a děkuji za skvělé blogové příspěvky.
    Mějte se famfárově,
    Klára J.

    OdpovědětVymazat
  28. dobrý den/ahoj
    jsem od Máchova jezera, z malé osady, kdy Kokořínsko je za humny a jsem tam stále doma. Pak jsem doma kousek za Zlínem, kdy žiji s mužem a dětmi skoro 15 let. Je to moc pěkný, když má někdo dva domovy a já k těm lidem patřím.
    Jsem sociální pracovník u lidí s mentálním postižením. Moc nevím, jak o tom psát, protože je to moc veliké a osobní a .....Bylo by možná lepší se klientů zeptat "jak se to se mnou mají", a to je možné i zařídit.
    Sleduji váš blog, roky chodím a koukám, co je nového. Dost mě štve, když je delší dobu "ticho". Celé je to pro mě zajímavé, píšete scénáře a my nemáme televizi už dobrých 20 let. Přesto to funguje, chodím opravdu často.
    Píšu, protože bych chtěla knihy. Knihy ze sady A. Přijde mi to blbý si o to takto napsat, ale opravdu si je chci přečíst. Nevím jak dopadne losování, ale mám potřebu to ještě posunout... Když vyhraji (ó jak je příjemné to napětí, jak to dopadne), na oplátky pošlu 4 knihy dle mého výběru.
    Gratuluji k milionu. Ať se daří
    k.

    OdpovědětVymazat
  29. Dobrý den, jak vidím z předchozích komentářů, učitelkami se to mezi čtenářkami hemží... I já jsem jedna z nich, a protože se třemi dětmi a hypotékou jsou pro mě nové knihy luxus (půjčuju si v knihovně), ráda bych, hlavně kvůli Exupérymu soutěžila o Áčko. Z paneláku jsme se po 10 letech přestěhovali do nového domečku na vesnici (Středočeský kraj). Budeme tu už pět let, ale pořád nevím, jestli to byla dobrá volba.. Za kulturou utíkám do okolních měst a do Prahy. Ráda cestuju, ale právě ten barák, to je finanční balvan! Čtyřicítka na krku, metrák živé váhy a trochu krize středního věku, kdy se ten rybník nekonečných možností stává celkem přehlédnutelným jezírkem, ale bojuju s tím! A když chci vidět, narozdíl od práce, opravdu hmatatelný výsledek, sednu k vyšívání betlémů... Váš blog čtu ráda, vítám knižní a filmové tipy. A baví mě historky s parkováním či policajtama, protože jsem také takový řidič - parkovací zoufalec. Olga

    OdpovědětVymazat
  30. Milá Lucie, velká gratulace k tak velkému číslu!
    Chodím na tento blog každou svou poobědovou pauzu, kdy mi mé dvě dcery spokojeně chrní v postýlkách. Před nimi jsem pak s dětmi ve škole probírala, jak rozpoznat parohy od rohů, nebo jak si vypočítat spotřebu barvy na vymalování pokoje. A jestli můžu být tak smělá, balíček B by se mi líbil. Jo a zdravím z vinařské obce pod Brnem! taky Lucie :o)

    OdpovědětVymazat
  31. Dobrý den Lucie,
    tak tenhle příspěvek mne coby vášnivou čtenářku nenechal chladnou! Několika kliknutími jsem k tomu milionu přispěla a v každém balíčku je alespoň jedna lákavá kniha, takže s díky pokouším své štěstí.
    Momentálně dělám hlavně to, že přemýšlím, zda přestat žít pohodlně v Praze, kde jsem od narození... A živí mne střešní okna. Většinou z kanceláře, často německy, občas ze střechy - to je pak krása! Stavby nejen zvrchu, to je moje!
    Díky za Váš osobitý styl a neuhlazenost. Mějte se krásně*
    Kaača
    co děláte a kde žijete

    OdpovědětVymazat
  32. Ahoj Lucka...môj blog poznáš, to som ja... Potešil by ma balíček B, kvôli tej Hester... a čo sa týka balíčka D...ty sa dobrovoľne vzdávaš knihy ženy čo behali s vlkmi???? vysvetľujem si to tým, že musíš mať dve :))) veď Stela ju bude potrebovať ::)

    OdpovědětVymazat
  33. Dobrý večer Lucie....tak jako všechny kočky přede mnou Vám gratuluji k milionu ! Váš blog jsem objevila někdy na jaře a stal se ze mne
    závislák :o))) Kdyby to náhodou vyšlo a zbyl na mě balíček A nebo C ,prosím :o))). A něco málo o mojí maličkosti. Bydlím kousek od Chomutova,45 let,vdova,2 synové a tedˇ hodně vybočím z řady....mám autoopravnu...
    Budťe stále "svá" . Martina

    ...

    OdpovědětVymazat
  34. Milá Lucie, zdravím z "kraje razoviteho" :) 17 let ženou jednoho muže a už 16 let pronikající do tajů výchovy postupně 4 osobností :) Po 12 letech na mateřské (úžasné) dovolené, jsem pracovala 4 roky jako správce pohledávek ve velké advokátní kanceláři a teď čerstvě pár měsíců pracuji u jedné nábytkářské firmy jako koordinátor nákupu a komunikace s čínskými dodavateli je můj denní chleba ;) Nemůžu se rozhodnout, o jaký balíček bych měla zájem, protože zajímavé jsou všechny, ale nakonec se tedy rozhoduji za D. Děkuji za Váš blog, je to jeden ze tří, které pravidelně sleduju, na ostatní mi nějak nezbývá moc času ;) Silvie

    OdpovědětVymazat
  35. Dobrý večer, Lucie. Já jsem Lenka a žiji v Ostravě. Mám dvě děti, syn má 4 roky a dcera rok. Teď jsem na mateřské, ale jinak jsem vystudovala učitelství - češtinu a angličtinu. Momentálně si užíváme prázdnin, než začne mela - prodáváme byt, stěhujeme se do dočasného a budeme stavět. Uf uf, to budeme mít veselo :)
    Váš blog čtu moc ráda, blahopřeji k milionu!
    Kdybych si mohla vybrat, tak balíček C, potom A.
    Krásnou neděli, Lenka

    OdpovědětVymazat
  36. Milá Lucie,
    posílám pozdrav a velkou gratulaci z města piva (ale i rodného města Spejbla a Hurvínka) Plzně. Denně pročítám pár blogů, které mě baví a ten Váš k nim patří. Dvacet pět let účetní, od letošního roku finanční referent. Nejvíce mě zaujal balíček B. Přeji šťastnou ruku při psaní všech scénářů. Pavla

    OdpovědětVymazat
  37. Milá Lucie,
    jsem sběratelka - nápadů, inspirace, kamenů, mušlí, šišek a všeho, z čeho se dá tvořit, ale taky ostružin, malin, třešní a všeho, co je k jídlu
    jsem cestovatelka - za humna, do jiných krajů, vášnivě ráda se přemisťuju letadlem - kamkoliv z každodenní rutiny
    jsem pozorovatelka - přírody, lidí, domů, obrazů, filmů
    jsem vášnivá čtenářka - láká mě D
    jsem noční sova - když si ráno můžu pospat
    a jsem každodenní čtenářka vašeho blogu♥, díky za něj

    OdpovědětVymazat
  38. Mně zaujal balíček 4. Nahlížím k Vám ráda, asi nejčastěji z mých oblíbených blogerů. Jste vtipná a přemýšlivá žena. To já taky :)... Nemám psa jako Vy, ale 4 koťátka, malé dcery. Občas mám pocit, že je jich dvojnásobek. Když je čas, šiju. Šiju, i když čas není, protože mne to částečně živí nebo má v budoucnu uživit (tedy až mi skončí mateřská, protože co si budeme nalhávat, matku se 4 dětmi nikdo nezaměstná). Na jaře jsem zažila osobní zemětřesení a k Vám se chodila odreagovat. Tak se držte, ať mám stále kam chodit... zdraví Marie M.

    OdpovědětVymazat
  39. Milá Lucie,
    čtu tenhle blog každý den a doporučuju ho kudy chodím. Ráda bych A nebo C, ale vlastně v tuhle chvíli přečtu ráda všechno, co se nebude týkat divadla. Studuju teorii a kritiku na DAMU a zrovna mám před státnicemi, dopsala jsem teď bakalářku o Daniele Fischerové a jsem vyplivnutá ze všeho, hlavně z rozhlasových her, které už umím slovo od slova zpaměti. Narodila jsem se v Praze, ale víc než 15 let strávila v jižních čechách, nyní se po půl roce vrátila z Londýna do Prahy a jdu na magistra... otázkou je, zda někdy budu mít práci, kterou se uživím....

    OdpovědětVymazat
  40. Pozdrav od Plzně, Lucie.
    Tvůj lidský blog mě baví, taky si dovoluji gratulovat ke čtenářkám, komentáře jsou dost solidní, nemyslíš?
    Řadím se do fronty "úč". Ráda fotím (blog),a miluju blešáky a bazary. 2děti, domek s budoucí zahrádkou. A to jsem toho na těžkého introverta sdělila až až. Jak ty to děláš? Písmeno D.

    OdpovědětVymazat
  41. Nesoutěžím, ale gratuluji k tak populární šifře!!!
    Našla jsem si váš blog náhodou a zaujal mě.Ráda si zde počtu.
    Je to lidské nekomplikované.
    Jsem normálně roztržitá tvůrkyně, manželka, matka.(Možná trochu v jiném pořadí?!)
    Nekoukám na Čs. televizi a neznám vaší tvorbu (snad prominete moji mezeru v kultuře?!), což nikdy nemohlo ovlivnit můj zájem o váš blog ani respekt k vaší práci..
    Přeji vám do budoucna, ještě vyšší cifru návštěvnosti!!!

    OdpovědětVymazat
  42. Milá Lucie, chodím si k Vám počíst a potěšit se často a ráda, takže díky moc za Váš blog i za tuhle skvělou možnost vyhrát zajímavý knižní balíček ... pokud bych měla štěstí a mohla si vybrat, volím balíček A, případně D.
    Mávám Vám z Ostravy, kde jsem se narodila a kam jsem se před osmi lety vrátila po několikaleté studijní pauze v Brně. Vystudovala jsem tam knihárnu a pak na fildě češtinu a filmovou vědu, ale neživím se ani jedním, dělám v administrativě. Mám doma čtyřletou Elišku a letos v červnu jsem se konečně po mateřské a další nedobrovolné patnáctiměsíční pauze na ÚP opět zařadila do pracovního procesu :) Nejraději relaxuji u dobrých knih, filmů a muziky a v poslední době mi k vyčištění hlavy skvěle slouží taky háčkování a pletení ...
    Taky moc ráda ponocuji (dnešek je toho důkazem) a děsně nerada ráno vstávám, i když se snažím těšit se na každý den, který přijde ...
    Gratuluji k miliónu a přeji, ať Vám to hodně a dobře píše :-)
    Hezkou neděli Jana

    OdpovědětVymazat
  43. Dobrý den, Lucie, nesoutěžím, jen přispěji, kdo k Vám chodí na návštěvu. Bydlím na severu Moravy, čtyřicátnice, dvě děti - jedno dospělé, jedno přecházející na druhý stupeň ZŠ, jeden manžel, jeden pes, dvě kočky, morče, králík. Bydlím v domku, který stále není dodělán. Baví mě číst, vařit, péct, dobrý film, nebaví mě má práce, ale bohužel jiná není. Na Váš blog chodím ani nevím jak dlouho a doufám, že dlouho chodit budu. A omlouvám se, seriály nesleduji, ale na Váš film se těším. Mějte se krásně! Tamara

    OdpovědětVymazat
  44. Úžasná návštěvnost, ale nedivím se... Také každý váš příspěvěk očekávám netrpělivě a nakukuji denně. Kam se hrabu já, se svými 100 000 návštěvami a něco na svém blogu. Tímto vás zvu na oplátku k sobě http://jita-siti.blogspot.cz
    Jsem z jižní Moravy pracuji ve zdravotnictví, děti už mám pryč z hnízda, na podzim budu babičkou a mou vášní se stalo šití patchworku a různých doplňků. Nesmím zapomenout na čtení, i když mám čtečku, ráda se vracím ke knížkám klasickým . Vybrala bych si A a pokud by už nebylo, tak B. Krásný zbytek víkendu Jitka

    OdpovědětVymazat
  45. Milá Lucka, zdraví ťa jedna Eva z Bratislavy, žijúca v nezaujímavom 4-izb.panelákovom byte, teraz a zrejme nastálo v ňom sama...teším sa z mojich dospelých detí, z 1 vnúčika a ďalších na ceste, z mojich výtvorov čiastočne pre moje potreby, čiastočne na obdarúvanie (šitie, malovanie,vyšívanie, dekorácie....), neteším sa z práce ktorá ma nebaví (firma spravujúca bytové domy) , ale účty sa z niečoho platiť musia.Momentálne som našla obrovskú dávku šťastia a radosti v šteniatku, ktoré sme si zadovážili s priateľom (ten by mi tiež robil radosť, no hold, je to všetko akési zložité) a tak naše stretnutia sú už v trojici :-). Úprimná gratulácia k milionu, chodím sem rada a často a do súťaže sa by som sa rada zapojila - a ano - priala by som si B - v prípade výhry by sme poštovné poriešili.... maj sa krásne !Eva

    OdpovědětVymazat
  46. Zdravím Vás Lucko. Já žiju v malém městečku, pracuji na zdejším úřadě. Mám dvě děti a manžela. Všichni bydlíme v panelákovém, ale docela velkém byte. Užíváme víkendy na chatě v lese. Můj život mám ráda. Ráda bych si přečetla D. Díky moc za skvělý blog, na který každé ráno nakukuji s hrníčkem kávy. Martina

    OdpovědětVymazat
  47. Zdravím Vás Lucie.
    Bydlím v městečku u Ostravy. Doma mám 3 chlapy a zlobivého labradora. Bydlíme ve vlastním 90 let starém domě.
    Jinak jsem učitelka matematiky a katechetiky.

    Kdyby to náhodou vyšlo tak D:)

    Lucka K.

    OdpovědětVymazat
  48. čtu všechno, dětské, sci-fi, detektivky, o životě, historické....prostě všechno, páté přes deváté, stačí, když mně to zaujme
    a hrozně se mi líbí myšlenka rozdávání knih, uvolní se místo v knihovně a ještě někoho potěší
    a jinak - jsem fakt zpod Komonca, je to jméno kopce nad vesnicí (na valachoch - nad dědinů)

    OdpovědětVymazat
  49. Milá Lucie,
    jsem na vašem blogu / i jiných/ trochu závislá. Nesledujeme televizi, takže neznám vaši tvorbu.
    Moje práce a vedení pidi firmičky mě úplně pohltilo. Moc mě to baví a jsem prostě workoholik.
    Bydlíme na jižní Moravě, mám to tady moc ráda. Je mi 45. Děti už vylítávají do světa a je to pro nás, co se týká vztahu v manželství moc pěkné období.
    Mám čas se věnovat svým přátelům, cestování, turistice, cyklistice, zahrádce, posezení v kavárničce, dámským dýchánkám, tančení, zpívání. Můžu vařit, prát, uklízet, když chci a ne když musím.
    Ráda bych vyšívala, pletla, šila, zavařovala, víc četla.

    Děkuji za blog a zůstaňte svou.
    Kdyby si štěstíčko usmálo, tak B. I když přemýšlím, že tu Biomanželku bych raději darovala potřebnějším.

    OdpovědětVymazat
  50. Lucie, Váš blog čtu již velmi dlouho a stále moc ráda. Zcela jistě je v mých soukromých TOP 5 :-). Do slosování zařadit nechci, chci Vás pozdravit a popřát, ať jste stále "healthy, happy and juicy", jak jste psala v září 2012. Moc se mi to líbilo a stále si pamatuji :-). Bydlím od Vás nedaleko (Lázně Toušeň, kousek od Brandýsa nad Labem), právník, dvě dcery 5 a 7 let, dům a zahrada již mnoho let v rekonstrukci. Moc Vás zdravím, Martina V.

    OdpovědětVymazat
  51. Ahoj, tady Bára ze Zlína. Momentálně na rodičáku ze svým druhým synem jinak moje povolání je administrativní pracovník a bude mě čekat hledání zaměstnání. Baví mě šít a různě tvořit chodit po lesích, horách, lyžovat a toulat přírodou. Kdyby se usmálo štěstí při losovaní tak bych ráda sadu B. - oddech.

    OdpovědětVymazat
  52. Dobrý den Lucie, já také ráda chodím na Váš blok, už nějaký ten pátek a je super, super, super :-D
    Žiju v Hradci Králové (pro mě úžasné město :)), jsem zde se svým přítelem, s kterým už 14 let "randíme" (od konce prváku na střední škole a pořád je to skvělý) a z toho spolu bydlíme 4 roky v malém bytě 2+kk, kde také oba pracujeme, protože jsme OSVČ (já navrhuji interiéry, on je programátor), takže se velmi často stává, že večer posílám přítele do hospody a všichni jeho kamarádi mě za to obdivují. :)))
    Letos jsem se začala učit francouzsky a chystám se na kurz kytaru. Loni jsem oprášila pletení a k vánocům jsem kamarádům napletla šály, protože jsem se rozhodla dávat víc osobní dárky. A taky ráda čtu, takže kdybych náhodou vyhrála, tak mě potěší jakákoliv varianta.
    Moc Vám děkuji za blok, protože mě baví svoji upřímností.
    Radka J.

    OdpovědětVymazat
  53. Milá Lucie, knižní soutěže jsou ty nejlepší a ve spojitosti s Vaším blogem je to ještě lepší, máte zajímavý čuch na literaturu. Zdravím Vás z Náchoda, města na samých hranicích s Polskem. Učím soukromě angličtinu, svoji práci miluju, a jinak čtu - knihy i blogy, miluju svého psa Boříka, cestování a kulturu obecně. // kdybych byla jeden ze šťastlivců, potěší mě jakákoliv varianta knih :) přeji hezký den, Tereza

    OdpovědětVymazat
  54. Milá Lucie, děkuji za skvělou soutěž:) Líbil by se mi balíček A, snad ho skousnu i přes své mládí. Studuju už 4 rokem VŠ a ještě rok budu, jsem takový věčný student, škola pro mě není to nejdůležitější, mnohem raději žiju. Momentálně jsem trošku rozlítaná, bydlím na 3 místech současně a nevím, co si vybrat, ale času snad ještě dost. Baví mě móda, bydlení, styling, zařizování budoucího domečku a příroda:) A taky blogy, asi můj největší žrout času... ale díky za ten Váš, protože u něj nemám pocit, že by mi ten čas žral, naopak, skoro vždy odcházím zamyšlená nebo pobavená, takže díky za to! Krásný den, A.

    OdpovědětVymazat
  55. Lucie, gratuluju k prvnímu melcku! Mám blízko k Brnu, lidem a čtyřicítce. Povolání mám lehce exotické a velmi specifické. Bez přílišné příčiny lpím na své virtuální anonymitě. Zároveň mě upřímně fascinuje vaše otevřenost a chtěla bych to mít taky tak. Jste pro mě blogovým rozcestníkem, u vás začnu a překlikám efektem domina těch svých deset www mentálních občerstvovacích putyk.
    Knihy jsou nejdelším milostným vztahem mého života. Vybírám balíček A, potěšil by i D. Ať se daří!

    OdpovědětVymazat
  56. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  57. Lucie, balíček B by byl úžasný. Je mi 31 let, jsem právnička, bydlící u Kroměříže, pracující ve Zlíně, odkud tímto zdravím! Tereza N.

    OdpovědětVymazat
  58. Dobrý den Lucie :), gratuluji k milionu. Jaké to je být milionářka?
    sice si jako inťouška nepřipadám, ale volím D. Je mi 30 let, cítím se na 15let, po dnešní noci na 65 let (nejmladšímu dítku rostou zoubky). Vystudovala jsem Archivnictví a knihovnictví na FFMU a jednou se tím budu i doufám živit! Momentálně jsem ale na rodičovských galejích a žiji na Jižní Moravě obklopená vinohrady, dětmi, psi, slepicemi,kočkami, manželem, dobrými přáteli a rodinou. Draha T.

    OdpovědětVymazat
  59. Gratuluji k milionté návštěvě, chodím sem moc ráda, i když televizi již téměř tři roky nemáme, takže nesleduji výsledky vaší práce. Mám 33 let, stejný počet kil nadváhy, dvě VŠ, jednoho manžela a 4letého syna, kteří občas zlobí, ale jsou pro mně to nejdůležitější na světě. Pracuji dá se říct jako metrolog (ne meteorolog, to docela jiný obor), bydlím u Brna, pocházím z údolí mezi Čergovem a Šarišskou vrchovinou, miluji dobré víno, knihy, filmy, tribal fusion, šití, pletení a háčkování. Taky posezení s těmi pravými přáteli a rodinou, které se u nás urodilo požehnaně.
    Nejvíc by se mi líbil balíček D, i když čtu všechno, co se dá.

    OdpovědětVymazat
  60. Dobrý den, Lucie Váš blog mě někdy hrozně mrzí -. když nenajdu žádný nový zápisek. Čtu si Vás jako knihu, když se nic nového neobjeví, tak kliknu kamkoli do archívu a je to... Díky za Vás a tím i za Váš blog. Jmenuji se Alena a jsem ze Žďáru nad Sázavou, bydlím ve velkém panelovém bytě s manželem, dvěma kočkami a velkým psem. Děti pomalu opouštějí domov a míří do světa, syn se bude za pár dní ženit a dcera se vrací z Belgie, kde pracovala. Pracuji v kanceláři - nic moc, ale fajn kolektiv, což je nejdůležitější. Je mi padesát dva (mládí v ..., do důchodu daleko...), ráda čtu, chodím po lesích se psem, jezdím na chalupu... Manžel tam stále pracuje a já si relaxuji. Uvítala bych sadu knih D nebo A, ale v podstatě jakoukoli. Ráda za ně pošlu jiné čtyři, pokud byste měla zájem. Zdravím, ať se vám daří.

    OdpovědětVymazat
  61. Dobrý den Lucie, tentokrát jsem se konečně odhodlala Vám napsat. Pravidelně čtu Váš blog a sleduji i Vaši rodinu - ale nebojte se, nechystám se na žádný stalking:) Jsem z Liberce, pracovně jsem se podílela na organizaci několika sportovních akcí, ze kterých znám i Vašeho tatínka, maminku občas potkám ve městě. V době, kdy jste psala o synovi a jeho projektu náramkových hodinek, jsem právě byla na Černém Mostě a přímo u něj si jedny koupila a taky Vás nechala pozdravovat. Minulý týden mě moc mrzelo, že jsem nemohla dceru přihlásit na příměstský tábor k I.Ouhrabkové, ale již dříve jsme zaplatili tábor taneční od A-stylu, ale do ateliéru bych se moc ráda zašla alespoň podívat. V nedávném příspěvku jste zmiňovala návštěvu Galerie v Liberci a přidala i fotografie z právě probíhající svatby mého kamaráda, na kterou jsem se byla sama podívat. Opravdu mi připadá, jako bych Vás dávno znala osobně. Přeju Vám i Stele úspěšné zahájení nového školního roku a těším se na všechny další články a také filmy a seriály !!! A pokud bych náhodou měla štěstí, přála bych si balíček B.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nechtěla jsem na žádné komentáře reagovat, abych se pak vůbec vyznala v tom, jaké kdo chce knihy, vždy je to bojovka, ale na vás prostě musím. Hrozně jste mě pobavila, opravdu jste mi v patách, vůbec mi to nevadí! A kdybysme se náhodou potkaly, tak se určitě přihlaste!!!! P.S. Mně ten ženich přišel jako dítě. Ale asi jen vypadal tak mladě, co? :)

      Vymazat
  62. Zdravím z jižních Čech. I když už patřím věkem do kolonky 30-35, využívám i se svým neurotickým psíčkem, který pochází z útulku ze Znojma azyl u rodičů, protože jako sociální pracovnice v SPC si vlastní bydlení nějak nemůžu dovolit... Ale velkou knihovnu si dovolit můžu, tak bych ráda vysoutěžila balíček C.

    OdpovědětVymazat
  63. Milá Lucie, jste mou blogovou stálicí, pro tu otevřenost, nadhled a vtip, s jakou píšete příspěvky i kvůli nahlédnutí do trochu jiného světa. Ač jak píšete, že píšete mainstreamové seriály, myslím, že máte nemainstreamový blog (a dle komentářů i čtenářky) a přitom s mainstreamovou návštěvností! Srdečně k ní gratuluji, čtu Vás moc ráda :o) Sice nekomentuji, ale knižní nabídce odolat nedokážu - kdybych měla štěstí v losování, nejraději bych balíček A nebo D.
    Půlku života jsem si myslela, že se chci živit psaním, až jsem za tím vydala (žurnalistika) a zjistila, že psaní na povel mě tak neskutečně stresuje a že bych se jen celý život trápila. O to víc Vás obdivuji a fandím Vám ve Vaší práci. Ač také (jak jsem zahlédla v hned několika komentářích) bez televize, neodolala jsem a sledovala (s oblibou) kvůli Vašemu blogu na internetu Ententýky :o)
    Žiju u Brna, šťastně s mužem a psem v malém bytě a jsem furt na cestě v hledání rovnováhy mezi nutností nějak se uživit a touhou dělat něco hodnotného a záslužného, nebo co mě bude bavit a naplňovat, nebo obojí :o) Teď si vymýšlím různé věci, které pak šiju, plstím, vyšívám, kreslím a poslední rok a půl se tím naplno snažím i živit. Přeji hodně štěstí, v životě i v práci, a díky moc za to, že si píšete blog! :o)

    OdpovědětVymazat
  64. Žiju napůl staré benešovské cesty mezi Prahou a Benešovem.Myslím, že začínám drhnout o krizi středního věku, vyhrabala jsem se z jakési melancholie a kráčím životu vstříc, už nesedím v koutě a nejsem hodná, tichá, poslušná. Momentálně mě nejvíce cvičí pozdní puberta mého dvacetiletého syna, doznívající krize stř. věku mého muže a ranná puberta desetileté dcery. O čtvtročním štěněti ani nemluvě, alespoň ten kocour je mazlík. V současné době nejraději komunikuju, i virtuálně. Řeším, získávám zpětné vazby i nastavená zrcadla. Velkým překvapením pro mě je, jak mě podle sociálních sítí vnímají přátelé, ale opravdoví přátelé, se kterými se znám spoustu let, ale nevídáme se tak často. Člověk si nevědomky z krásných zážitků vystaví takové PR, nebo reklamu, že na ostatní může nevědomky působit jako "superžena," ale to snad ani náhodou... Líbí se mi balíček D. Hodně štěstí Lucie a další milión k tomu. M.

    OdpovědětVymazat
  65. Milá Lucie,
    jsem vaší věrnou čtenářkou.Ač vás osobně neznám, jste mi velmi sympatická tím , jak o sobě píšete:)
    Jsem z Plzně , mám úžasného manžela, dvě studující děti a je mi 40:) miluju svojí rodinu,ráda sportuji,čtu..
    Kdybych vyhrála, líbil by se mi balíček B:)
    Mějte se moc hezky ,
    Petra

    OdpovědětVymazat
  66. Mila Lucie, vas blog mam rada pro vasi otevrenost i uprimnost, vzdy pobavite :-)
    Dekuju za nahled do vaseho zivota, pribehy, cesty jinych me zajimaji.
    Sinologie a porodni asistentka to je kus me, ted se pomaloucku vracim zpatky ke keramice. Zijeme v Nemecku.
    krasne dny ..
    a pokud by to vyslo tak prosim D
    Via

    OdpovědětVymazat
  67. Gratuluji Vám! Máte spoustu úžasných čtenářek, dobře jsem si početla tentokrát hlavně v komentářích. Já se řadím k mladším čtenářkám, je mi pod 30, jsem Brňák jak poleno, nějak se stalo, že zrovna bydlím v Praze, také jsem ekonom, idealista, liberál, introvert a milovnice kávy. Vy jste prostě nekonvenční, zajímavá a svá, fandím Vám! Líbil by se mi knižní výběr C.
    Mějte se krásně!

    OdpovědětVymazat
  68. dobry vecer Luci,

    zdravim z mesta, ktere zacina byt cim dal vice spojene, i kdyz bylo v roce 1920 rozdelene....a na dve nestejne poloviny ho stale deli jedna reka :-) jsem "drsna holka z drsnyho severu" :-) takhle me jednou naznali byvali kolegove z brnenske pobocky skoly, kde jsem ucila......jsem...mama, partnerka, zenska porad jeste plna idealu, ktera konecne snad nasla toho praveho chlapa pro zivot, ma k nemu dva lumpy, dva psy a kocku (a ne, nechci slyset, ze bychom si meli poridit jeste jednu kocku, aby nam doma pocty pasovaly :D )...byvala jsem ucitelka, ted jsem "kancelarska krysa", co denne pracuje s lidma, obcas si to moc bere, obacs si bere praci domu a obcas domov do prace :-)

    mezi knihami si vlastne neumim vybrat, rada bych precetla vse :-) ale treba muzu na oplatku taky nabidnout nejaky vyber :-)

    krasny den !

    OdpovědětVymazat
  69. Dobry den Lucie, blahopreji k milionu a jsem rada, ze i ja jsem svym klikanim prispela k tomuto cislu! Nasla jsem Vas na netu diky Ententykum, ktere me sice moc nebavily, ale u Vas blog me teda bavi a moc:-) Je mi 35 puvodem z Hane ted na Slovensku. Pred 12 lety jsem se jako au-pair v Americe nahodne seznamila s jednim super chalanem Slovakem a uz jsme spolu zustali. Mame skoro 2 letou Zuzanku a zacatkem rijna k nam do rodiny pribude dalsi holcicka tentokrat Lucie:-) Z kniznich balicku bych brala B tak pokud se na me usmeje stesti snad budu mit cas pri 2 detech na cteni:-) Lenka

    OdpovědětVymazat
  70. Milá Lucie, z balíčků knih mě nejvíc láká C. A díky moc za to, že jste a píšete. Ráda Vás čtu. Moc ráda. :-)

    Zdrávím z Prahy.
    Jaroslava P.

    OdpovědětVymazat
  71. zdravím, tak já se taky hlásím do slosování a to o A eventuelně C, nějak se nemůžu rozhodnout a o sobě můžu napsat jen to, že jsem momentálně na rozcestí a nevím kam mám jít, tak pěkný den všem.p

    OdpovědětVymazat
  72. Milá Lucie, tuším, že se už trochu známe a pořád si říkám, že někde na sebe náhodou narazíme a půjdeme si sednout do lesa nebo na kafe. Hanele, Praha ale srdcem Beskydy, duší i povoláním učitelka, co by brala D.

    OdpovědětVymazat
  73. Dobrý den, Lucie, i já čtu Váš blog moc ráda. Většinu roku sice trávím s rodinou na statku v podhůří Šumavy, ale jinak jsem spíš městský typ. Pracuji v administrativě, což mě někdy baví a jindy vůbec... Miluju hory a moře a kdyby se snad na mě štěstí usmálo, vybrala vych si hromádku B - kvůli tomu Toskánsku...
    Zdravím a přeji mnoho dalších milionů, Denisa

    OdpovědětVymazat
  74. Dobrý den, Lucie, také gratuluji k miliónu a vzhůru do dalšího! Když čtu Vaše články, tak mi vždy pobavíte :o) Nějak nechápu, jak někdo v takhle uspěchané době, může být tak pohodový (tj. lichotka!).
    Jinak i já se přidávám do soutěže, oslovil mi balíček B, ale vlastně mi je to i jedno...když se na mně štěstí usměje ;o)
    Pocházím z Příbramska, ale díky chlapovi jsem se přestěhovala na druhou stranu Středočeského kraje do Milovic. Jak říkám je to přespávací město :o) Mám nyní Kristova léta, chlapa a psa (mini psa pro upřesnění).
    Takže ať Vám písmenka pěkně poskakují, nejen tady na blogu, a přeji ať se Vám splní sny a máte jen veselé dny! Štěpka

    OdpovědětVymazat
  75. Dary čtenářů čtenářům :-). To byla vždy má nejoblíbenější přihrádka v městské knihovně. Zdravím Vás, Lucie, i Stelu. Na Váš blog jsem přeskočila od Soni Malinové. Je mi skoro 37 a odstěhovala jsem se před třemi lety z Prahy za mužem mého života na statek v Podkrušnohoří. Máme dvě děti a přes sto kusů dobytka, který se celoročně pase venku. Zrovna dnes nám ovšem předusalo celé stádo pod okny, protože muž potřeboval oddělit od krav býka, který už pro letošek splnil svou plemennou povinnost :-). Zadařilo se. Pokud by se zadařilo v losování, líbil by se mi balíček A nebo D. AD. Taková literární antidepresiva :-). Přeji hezký den Vám i čtenářkám blogu. Lea

    OdpovědětVymazat
  76. Dobrý den Lucie, proklikala jsem sem ani nevím jak, dneska poprvé. Takže mi přijde malinko nefér zařadit se do soutěže s těmi, kteří vám těch milion přístupů naklikali, ale zkusím to :-) Váš styl se mi líbí, řadím si Vaše stránky mezi oblíbené, tak snad přispěju k tomu dalšímu milionu :-) Je mi čtyřicet, žiju pro někoho možná celkem obyčejný a nudný, ale pro mě šťastný život život na vesnci, s mužem, synem, králíky a slepicemi. V domku v rekonstrukci, kde už pár let bydlíme jen v obytné kuchyni a jak zjišťuju, o moc víc prostoru bychom snad ani nepotřebovali. Do toho patra co opravujeme, budeme asi chodit jen přespávat, nějak jsme se naučili žít všichni pospolu v jedné místnosti a přitom si nelézt na nervy :-) Přeju všem hezký podzim a sama sobě závidím, že nemám Váš blog ještě dočtený a že se mám zítra večer zase na co těšit. Kdyby náhodou přeci jen los vybral moje jméno, tak z vašeho balíčku by se mi líbilo C nebo D. Pěkný den. Any.

    OdpovědětVymazat
  77. Milá Lucie,
    již několikrát jsem Vám chtěla napsat, a tak se to alespoň hodí teď k tomu milionu.
    Je mi 40, bydlím v Praze a zítra vedu poprvé svou holčičku do školky a pevně doufám, že tam moc příkoří nezažije. Jinak já budu nedaleko vítat ve škole puberťáky. Vedu celkem obyčejný život, seriály nesleduji, ale Váš blog se mi líbí.
    A proč jsem Vám chtěla už psát?
    Třeba proto, že náš pediatr moc obdivoval Havla a když jsem se ho ptala, jestli byl na jeho pohřbu, že jsem měla pocit, jako kdybych ho zahlédla v televizi, řekl, že to byl on a že byl Havel obdivuhodný člověk...
    A třeba taky proto, že přístav Mogan na Kanárech jsem poznala hned z Vaší první fotky...
    A pak taky proto, že chata Čmejrovka v Jizerkách, kde jste měli oslavu výročí svatby, je srdeční záležitostí mého muže a jako dítě tam trávil všechny zimní prázdniny, i ty dlouhé uhelné:))
    A třeba taky proto, že Kokořínsko máme moc rádi.
    Mějte se hezky, Stele i Vám přeju úspěšný start a už si konečně přečtěte Zvuk slunečních hodin od Hany Andronikové.
    Vaše věrná čtenářka Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za krásná slova, přeju vykročení pravou nohou a Zvuk slunečních hodin jsem už četla! Dost se mnou pohnul.

      Vymazat
  78. Dobrý večer, původem jsem z městečka, kde se zastavil čas a donucením (ach ti muži:) z Libně. Strašně dlouho jsem chtěla pracovat v jednom denním stacionáři pro lidi s mentálním postižením, ale bála jsem se přihlásit do výběrka, protože jako jeden z požadavků uváděli prokazatelný pěvecký talent. Ten nemám, ani neprokazatelný. Jednou ho do inzerátu omylem nepřipsali a tak mě tam mají :) Naši klienti mě za tu dobu naučili (případně donutili naučit se) mnohé - vařit (nejoblíbenější činnost,protože co si uvaříme, to si sníme), péct, jíst vše hrozně přesolené a zpívat si sprostonárodní písničky při čůrání. Výměnou za to jsem je naučila chodit na Břež na správný hospodský jídla, pár básniček od Plíhala (jsou dobrý, jsou krátký) a spoustu jiných životně důležitých věcí :)
    Radost by mi udělal Áčkový balíček :)

    OdpovědětVymazat
  79. Gratuluji k milionu! Ačkoliv jsem Pražačka jako poleno, nejlíp se mi spí na chalupě na stolové hoře. Jsem po čertech dobrá sekretářka, ačkoliv ze současných požadavků na tuto profesi splňuji pouze kritérium "ňadra dmoucí", což na trhu práce není zcela dostačující :). Moji dva potomci mě zítra ráno laskavě probudí a odeberou se každý do své školy, slečna do šesté třídy ZŠ a mladý muž do třetího ročníku gymnázia. A protože o říjnových svátcích oslavím sladkých 50, ráda bych si početla v knihách ze skupiny D.

    OdpovědětVymazat
  80. Blahopřeji k milionu (kliknutí), jenž obsahuje tisíce úsměvů a zamyšlení, mezi nimi i ty mé. Chodím sem ráda. :) Jsem vášnivá čtenářka z krásného města na Moravě, která doufá, že svět čtenářství bude i nadále její radostí a prací. Budu mít obrovskou radost z balíčku D, protože je zásadní, inťoušský, magický, odpočinkový i ženský. Ať se Vám daří. :) RM

    OdpovědětVymazat