Lampa na stěně

Přítelkyně designerky, nevěděly byste náhodou, co je to vpravo za lampu?
Řešíme doma problém neexistence centrálního osvětlení stolu a tohle by se nám dost hodilo, neb se nám nechce tahat elektriku či nějakou konstrukci do výšky 5 metrů (špička domu přímo nad jídelním stolem).
Tak kdybyste věděly nebo měly tip ... děkuji velice!
(Zdroj Freunde von Freunden)

Freunde von Freunden — Katharina Kemmler — Creative Director, Apartment, BIKINI BERLIN & Office, Kreuzberg, Tiergarten & Schöneberg, Berlin — http://www.freundevonfreunden.com/interviews/katharina-kemmler/

13 komentářů:

  1. Lucie, vím úplně přesně, co je zač - Potence od Jeana Prouvé, dělá jí Vitra http://www.vitra.com/en-cz/product/potence. Je krásná, řekla bych ale, že vadou na kráse je cena.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tenhle tip jsem na prodej v Čechách nenašla, ale podobných má Vitra několik - za dost vysokou cenu, ale zase by to byla lampa na celý život, ještě děti ji zdědí ... možná :)

      Vymazat
    2. Myslela jsem samozřejmě TYP lampy. Ruka rychlejší než hlava.

      Vymazat
    3. Myslím, že tuhle má Vitra jen jednu, ten odkaz je na "české" stránky, tak ji asi jen nemají vystavenou. A kdyby ne, tak tady http://www.markanto.de/Markanto-Store/Entwurfsjahr/1950-1959/Potence-Wandleuchte::1699.html ji mají a doprava do ČR je zdarma.
      A úplně ti rozumím, taky jsme zrovna jednu svítící ŽIVOTNÍ lásku pořídili. Kromě toho, že mám slabost pro lampy, tak jsem řešila podobný problém, aby byla dlouhá a nahradila světlo ze stropu. Proto jsem i koukala na Potence. Jenže nakonec se mi mnohem víc líbila a hodila tahle http://in-at-home.tumblr.com/post/92812958763.

      Vymazat
    4. Tak jsem našla v prodeji i tu druhou, je asi ještě lepší, má stínítko. Zkusím večer říct svému muži, jak strašně ho miluju :)

      Vymazat
    5. Jako tu Flos? No to by mě fakt potěšilo, kdybych inspirovala. Mně se na ní kromě stínidla ještě líbí, že se dá nastavovat nejen do stran, ale i nahoru a dolů, a že je celkově delší.
      Můžu dát tip, my ji kupovali online tady http://www.einrichtenonline.com/leuchten/wandleuchten/265-wandleuchte. Nejlevnější, co jsem našla. A pro osobní vyzvednutí mají showroom kousek od českých hranic http://www.einrichtenonline.com/versandinformationen (adresa úplně na konci).
      Doufám, že bude láska opětovaná :)

      Vymazat
  2. Luci, právě dnes jsme dostala z Bonami nabídku na podobná světla.jen ten držák by se musel asi udělat..ale jedná se o různě barevné šnůry s lampou..mrkni na odka https://www.bonami.cz/barevne-kabely#utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=NL20140819NEW-barevne-kabely-image..Inka

    OdpovědětVymazat
  3. koukám, že to není odkaz, ale když dáš www.bonami.cz, tak se to třeba objeví..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za tip, hned bych si to dala, kdybych měla ten zdroj nad stolem. Moc se mi to líbí! S dodělávanými věcmi (přidej držák, nohu, poličku ...) mám špatnou zkušenost, nikdy nám to nevyšlo.

      Vymazat
  4. Zdravím Lucie, doufám že křeslo se na chalupě zabydlelo. Co tak se podívat na www.vasceskynabytek.cz,
    tam lapmu najdete, dodací doba je 14dní

    zdraví pavlaká

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pavlo, moc děkuju za nabídku, ale nakonec jsme se rozhodli, že bychom chtěli typ, který má stínítko, tak asi vybereme jinou :) Moc vás zdravím!

      Vymazat
  5. Držím palce, ať se lampa u vás brzy rozsvítí.) Je nádherná a k vám se vyloženě hodí.

    OdpovědětVymazat
  6. Lucie, díky za váš blog, ta lampa z fler je super a za "hubičku" díky díky díky, Iveta

    OdpovědětVymazat