Chci déšť!

Když jsem chodila na základku, tak jsem jednou viděla film Karla Kachyni Čekání na déšť. Byl o dvanáctileté dívce, která tráví prázdniny v paneláku na rozpáleném sídlišti a čeká, až se vrátí kamarádky z dovolených a hlavně, až zaprší. Ten film mě už tenkrát fascinoval a připadal mi děsně depresivní. A to mě na něm přitahovalo. 






Naše zahrada taky usychá. Jestli do zítra nezaprší, musíme začít kropit. Léto je ale milosrdné v tom, že naše bujná vegetace udělá clonu vedlejšímu domu, který před dvěma roky na vedlejším pozemku vysekli do výšky mnoha metrů naši sousedi a já z toho mám trvalou depresi. Zejména v zimě, kdy náš výhled zachraňuje akorát pár jehličnanů. Přestože jsem je prosila, aby si i oni něco vysadili, tak ne. Ale mají nové bmw. Možná spíš audi. Smrk to není, to vím určitě.

6 komentářů:

  1. Neboj, dočkáš se, už se déšť řítí z Německa ;-) Sousedské "nesrovnalosti" znám a je to nepříjemné, ale tahle tvá věta mě dostala do kolen...Smrk to není, to vím určitě. Díky :-D bára.kára blog

    OdpovědětVymazat
  2. My take cekame na dest jak na bozi smilovani,voda je zivot. Jestli ti to nevadi chtela bych se zeptat co to mate na zahrade ,na ctvrte fotce v pozadi jsou takove tri vysoke spicate ale nevim co to je.S tim autem se ti to teda povedlo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsou tři sochy velikosti cca 2 metry, jmenují se Držkopády, autor Iva Ouhrabková.

      Vymazat
  3. Vaše zahrada je nádherná, my tu naši teprve budujeme a bude to ještě na dlouho. Ráda bych se Vás zeptala, jestli jste ji navrhovali sami nebo jestli Vám pomohl nějaký architekt. Děkuji Lucka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měli jsme zahradní architektku - kamarádku, protože všude byl jenom jíl, který se svážel až do domu, takže ona musela nejdřív udělat podklad zeminou a vystavět kamením takové terasy a schody. Už jenom tohle byla finanční darda. Pak jsme po několik let vysazovali postupně, co navrhla (teda ne my, zahradníci). Ač to tu vypadá jako nekoordinovaná džungle, řekla bych, že dohromady to stálo několik set tisíc. Do domu jsme rozhodně tolik peněz nedali (myslím do vybavení).

      Vymazat