Siamská okurka


Dnes už jsem musela jet nakoupit.
Líbila se mi tahle siamská okurka. Zůstala v bedně mezi posledními, takže ve mně vyvolala filosofickou otázku, proč ji nikdo nechce. Ptala jsem se prodavačky a ta řekla: "Protože je divná." Tak jsem si ji koupila.
A i jinak se mám samozřejmě pořád krásně.
Každý den sice přichází nějaký zajímavý dotaz či zpráva z domova (jak se zapíná trouba, jak se zapíná pračka, nemůžu se dozvonit na učitelku angličtiny, je mi špatně - kdo mě odveze ze školy, přišla k nám nějaká kočka - můžeme si ji nechat), ale vždycky se to nějak vyřeší. Anebo taky ne. To je život a je potřeba to tak brát.

Včera jsem se dozvěděla pár drbů z placu, např. kterému herci připadá jeho role blbá, kdo se v ní cítí jako idiot, kdo nechce říkat různé věty ze scénáře ... zajímavý na tom je, že si často stěžují ti, o kterých si myslíte, že si nemají důvod stěžovat. A ti, před kterými se schováváte, protože máte vůči jejich roli černé svědomí, tak ti jsou spokojeni nebo aspoň mlčí. Každopádně jsou kolem seriálu velké tlaky, takže příští týden se jdeme zpovídat panu řediteli, proč nepíšeme líp. Pro mě to bude nová zkušenost, nevím, jak se obhajují věci, se kterými člověk sám není spokojen. Navíc s mojí nechutí lhát. Bohužel mé pravdy občas pohřbí nejen mě, ale můžou uškodit i ostatním nebo projektu. A to nesmím dovolit.


8 komentářů:

  1. a platila si za jednu nebo za dve okurky? :D Market

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výborná otázka. To nevím! Ale asi byly na váhu ... jinak by lidem nevadilo, že jsou divný. To by si klidně za cenu jedný vzali tuhle siamskou :)

      Vymazat
  2. Tak to držím palce, aby to příští týden dopadlo. A doma to všechno zvládli ;-) bára.kára blog

    OdpovědětVymazat
  3. Držím pěsti! Já bych brala pokračování Entetýky... bylo mi moc líto, že nepokračují. Velká škoda!!! Markéta

    OdpovědětVymazat
  4. si nemůžu pomoct, ale na první fotce nad tim rozdvojenim vidim obličej...oči, nos a hlava protáhlá...fakt divná vokurka :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak já jsem asi opravdu asociál, jak jsem dnes psala na svém blogu, protože já bych tuhle okurku brala všemi deseti :-)
    Co se seriálu týká, také moc neumím lhát... a někdy není lehké se v tom pohybovat, když nechcete někomu ublížit. Tak doufám, že si s tím nějak poradíte... obhajovat něco, za čím si člověk nestojí, když chce být zároveň upřímný, to je oříšek....
    K těm hercům... říkala jsem si, do jaké míry mohou ovlivnit to, co říkají :-) Protože někdy u dabingu rostu. Chápu, že překladatel se v tom kalupu upíše, ale víc hlav víc vidí a ví... a co tedy například herci? Ti do toho nemohou moc zasahovat??

    OdpovědětVymazat
  6. Běžná lidská reakce, vše co nezapadá do normálu, nahání strach. Tak bravo za tu odvahu, adoptovat takový exemplář:-D Určitě chutnala stejně, možná i lépe, než její "normální" kolegové!!!

    OdpovědětVymazat
  7. Téda, takové setkání s ředitelem bude oříšek. Nebo okurka?
    Ale nebude první toho druhu, žene, ani poslední....

    OdpovědětVymazat