Ztráty


Dnes celej den u pc. Bavilo mě psát. To znamená, že výsledek asi bude zase průšvih. Nějak to takhle poslední dobou je. Nevím proč. 
Navečer volá paní z pojišťovny, že nějakej pán našel moji peněženku, ve který jsem měla i kartičku cestovního pojištění, takže zavolal do pojišťovny a oni teď volají mně. Jenže to nebyla moje peněženka, ale Stely. Ztratila ji v lese, když šla z tenisu. Takže jsme jeli pro peněženku. Naposledy ztratila Stela předevčírem úplně nové sluneční brýle. Už jsem z toho nešťastná. Navíc každý den zapomene něco do školy. Když ne, hlásí mi to jako velké vítězství.
Mimoňství má Stela asi po mně, ale tohle je i na mě moc.

Vzpomínám si, že jsem jednou v páté třídě zapomněla úkol. Když jsem to cestou do školy zjistila, zastavilo se mi úplně srdce. Mohla bych popsat i to, co jsem ten den měla na sobě. A to jsem nebyla šprtka, ani jedničkářka. Jen jsem prostě nezapomínala.
Teď už zapomínám.
Hlavně z únavy.


6 komentářů:

  1. Lucie díky ! Taky zapomínám, většinou ty nepodstatné věci, ale za to se naběhám:-))). Náš Adam to má asi taky, je v první třídě, tak to omlouvám, ale je to každý den něco, v neděli věděl, že má úkol, ale prý si u něj zaponěl udělat hvězdičku, hledala jsem jak divá, dala jsem mu "za trest" opsat celý celkem na něj dlouhý článek (dělá to nerad, tak jsem doufala, že by ho to mohlo od zapomínání odradit) pak jsem mu večer ještě proolezla tašku a ta list s cvičeními a taky jedno s hvězdičkou....úkol dělal ráno...sešit s úkolem jsme pak zapomněli na stole :-))). Ale je to každý den něco ...buď zapomíná věci doma , nebo naopak jinde, klíč od školní skříňky máme už asi pátý. Krásné dny a přeji ať psaní není průšvih!

    OdpovědětVymazat
  2. O zapomínání ve škole se na našem setkání rodičů a přátel školy - dříve SRPŠ vždycky strhne šílená diskuze mezi námi rodiči a učiteli, kteří jsou zastánci trestů v podobě záporných bodů za zapomínání. Za určitý počet záporných bodů pak hrozní odsouzenci třídní až ředitelská důtka nebo zhoršená známka z chování. Je to na naší škole již 4. rokem a ještě se nestalo, že by toto působila na děti nějak motivačně. Naopak mají motivaci být těmi nejhoršími. Ale všichni ti naši učitelé do jednoho zřejmě v dětství nezapomněli žádnou školní pomůcku ani popřát matce ke dni matek:-) Zapomínám taky, a ještě žiju!!!! :-) Ztracené brýle třeba něco znamenají:-) A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stela už nějaký důtky má. Ale věnuju jim ještě menší pozornost než známkám. Spíš mi vadí, že je to hrozná vlastnost do života. Hodně se s tím bude potýkat.

      Vymazat
  3. Ale Luci, já mám pocit,že to je nemoc tý jejich generace. A oni si z toho zas tak moc nedělají. Myslím, že jejich zapomínání a ztráty trápí daleko víc nás než je. Ona stejně dozraje do toho věku, kdy si věci, na kterých jí bude záležet, začne hlídat a nebude zapomínat. Klíííd! :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Zapomněla sem popřát bráchovi k svátku! Dneska...ještě bych to stihla, ale nechci ho budit... Doprčic. A to sem na to celý den myslela :o/

    OdpovědětVymazat
  5. Lucie, zapomínám imrvére něco. David je v tom extra třída.( 3x za měsíc peněženka se vším všudy...nestíháme rozdělávat klíče od domu, čipy a karty na bus)

    OdpovědětVymazat