Tuli tuli



Když byl Kryštof ještě děsně malý, hrozně brzo vstával a v televizi tou dobou šla ta otřesná pohádka se čtyřmi figurkami s anténkami, co dělaly tuli tuli. Už si ani nepamatuju název. Bylo to šílené, ale díky nim jsem mohla o hodinu dýl spát. Teď si vzpomínám, že to asi nebyl Kryštof, ale Stela. 
A to mám jen dvě děti, navíc dvanáct let od sebe a pletu si to. 
Ruku do ohně bych za to nedala, kterej z nich to byl.
Včera jsem zjistila, že moje paměť je cedník.
Některé věci si vůbec nepamatuju, kus jich zůstane, kus se přecedí.
Kdybych to neměla odjakživa, tak se bojím, že je to nemoc.

Tulipány mi přinesla uklízecí paní.
Pravé, roztodivné, z její zahrádky, co ukrutně voní po celém bytě.
Zvláštně se rozvinuly, asi předstírají, že jsou úplně jiná kytka.
Ještě mi přinesla čokoládového velikonočního zajíčka.
Toho už jsem při psaní snědla.

Dnes se přemisťujeme na velikonoce na chalupu.
Těším se na volno, i když velikonoce se snažím co nejvíc ignorovat.
Nemám je ráda.
Kdyby záleželo na mně, odjedu někam na hory.
Takhle musím přežít hordu dětí a opilců.

6 komentářů:

  1. Dobrý den paní Lucie, jsem právě nemocná a už druhý den trávím s Vaším blogem, který se mi moc líbí, objevuji hodně shody ( je mi 46 let, odstěhovala se mi st.dcera a zůstala jen ta ml., mám ráda knížky, miluju vánoce, když peču, a že ráda, ne vždy je to jako na obrázku :-) ale obr shodu máme u mobilu, jsem blb neschopen samostatného života a dotykový mobil nesnáším, také mi leží v šuplíku a používám po dceři LG, kterému jsem ale neuměla vypnout zvuk tlačítek, a tak když jsem psala sms u doktora nebo v mhd štvalo mě jakou poutám pozornost. No a najednou čtu u Vás 30.1.2012 stejný problém a v komentářích radu, jak vypnout, hned jsem vykonala a hurá, hurá mobílek je potichu. STRAŠNĚ MOC DĚKUJU!!! Také jsem si zapsala typ telefonu pro idioty :-) Nokii a půjdu si ji asi koupit v několika exemplářích. Mějte se fajn a jdu zase číst dál, třeba zase najdu nějakou radu - knihy, které jsem neznala, mám už také poznamenané :-) Přeji jen vše dobré! Jana V.

    OdpovědětVymazat
  2. Luci, určite to bolo pri stele :) pekné sviatky, na chalupe vás snáď nik nenájde :)

    OdpovědětVymazat
  3. Telettubis :-) I můj synek, nyní 10, je sledoval. Za těch starších dětí (23, 24) bohužel ještě neběželo nic, co by mi dovolilo dospat :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pravda. Měla jsem sice radost, když jsme malé zakázali na týden televizi - ta pohoda, klid a ta tvořivost, která se v ní zase projevila... ale když jsme ji zase povolili,tak jsem ji v některých chvílích zase ocenila :-) Je to taková dvousečná zbraň ta TV :-) Asi je nejlepší naučit i to dítě, že bez TV je to také super... docela se ten zákaz v tomto směru osvědčil :-)

      Vymazat
  4. Lucie bude to určitě Stela, za Kryštofa Telletubbies nebyly:DJá je pamatuju z roku 2001 když jsem dělala au pair v Anglii a tam teda žádný tuli tuli nedělali:DTam dělali tuli tuli spíš rodiče a to EVERY DAY až jsem měla mindráky(pokoj sousedící s ložnicí rodičů, velikosti krabice od ledničky jsem nenáviděla.Ale děti byly televizní maniaci, tam je člověk ke hře musel přemlouvat a prosit,aby si mrskly pexeso s čerstvě vystudovanou učitelkou pro MŠ, která má absťák po normální aktivitě s dítětem.
    Mějte se! Pavla (Taš ka)
    PS moje dítě TV bojkotuje, mám být ráda?

    OdpovědětVymazat
  5. Tulipány jsou krásné, a když jsou ze zahrádky, co víc si přát! :-) bára.kára

    OdpovědětVymazat