Snídaně od Stely



Ráno jsem se vzbudila a měla jsem přichystanou snídani. Včetně ještě teplých palačinek. Dnes jsme si totiž se Stelou daly takový happy day. Jdeme na alergologii (další pokus o určení příčiny Stelina kašle) a nemělo cenu hnát se na necelé 2 hodiny do školy.
Včera jsme navíc měly hodně psychologický večer, který začal tím, že se mě Stela zeptala, kdy si zase půjde povídat k paní psycholožce, aby mohla probrat své problémy. Navrhla jsem jí, že je nejdřív může zkusit probrat se mnou, třeba budu znát odpověď.
No.
Všechno se to týkalo zbytečnosti života (proč žijeme, když stejně umřeme, proč si pořizujeme zvířata, když umřou za krátkou dobu ...). A když jsem to s ní pěkně rozebrala, tak jsem i já šla spát s pocitem, že je život vlastně úplně zbytečný.
Ze mě by byla terapeutka jedna radost!


7 komentářů:

  1. Zcela s vámi souhlasím. Něco podobného dělávám s mladší dcerou a ke konci si připadám jako trhací kalendář v prosinci :D Katka

    OdpovědětVymazat
  2. Ta úžasná snídaně říká, že bys byla terapeutka jedna báseň! Určitě to pochopila, když hned po ránu rozdávala radost:-)

    OdpovědětVymazat
  3. no ano, tohle je totiž diagnoza věk. Tedy puberta.Ta snídaně vypadá fakt úžasně, to se mi stát nemůže:-( A co alergo, jak jste dopadly? A.

    OdpovědětVymazat
  4. Jako bych viděla sebe v pubertě (ve Stelle)....

    OdpovědětVymazat
  5. Ad kašel a psychika: čínskou medicínu jste nezkoušeli? Ptám se proto, že mé starší dítě má obří mandle, na které se mu chytila dosud každá rýma, byli jsme pořád na hranici angín a dušení. Obcházela jsem doktory jak vzteklá a pořád nikde efektivní řešení (vytrhnout je byla až ta nejposlednější varianta). Až naše babička slyšela povídat na ČRo2 pana Ďurinu o "madlích jako květáky". Předala mi kontakt na diochi,cz a já si řekla, že za telefon při volném tarifu nic nedám. Pan Ďurina ordinuje v Pze jen párkrát do roka, ale i tak mi padala brada už jen při první telefonické konzultaci, kdy mi paní na druhé straně klidným hlasem říká: "Jojo, velký mandle, to je oslabená dráha ledvin. S tím souvisí i ucho. Nešpiní se mu hodně uši? (brada 45°). Nojo, to ono spolu souvisí. A taky ho musí hodně rušit močení. Vstává v noci i několikrát, že jo? (brada 90°)." Došli jsme na pobočku a začali s kapičkami a čajem, které nám tam paní na dobu měsíce, než bude pan Ďurina v Praze, naordinovala. Po měsíci mnohem klidnější noci, mandle znatelně menší. Co jsem řešila leta s doktory jako tři jednotlivé problémy a nad čím pořád pediatrička krčila rameny, snad našlo své jedno(!) řešení. Pan Ďurina nám pak při sezení s virgulí dávkování upravil a slíbil, že do tří měsíců budou mandle normální. Kůru z kapek, bylinek a globulí máme zhruba na ty tři měsíce a rozhodně to není levné, ale prokazatelně to funguje. I když tomu nerozumím a jako racionální člověk se nemohu zbavit skeptického odstupu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju velice za podnětné přemýšlení. Stela má sice oboje mandle venku, protože měla zlatého stafylokoka a nedal se přeléčit atb. Ale třeba by měl legendu i k tomu kašli ... opravdu díky!

      Vymazat