Žijeme koupelnou




Vím, jsem dost monotematická. Olympiáda nebo koupelna. Jsem netušila, co ten nátěr dá za práci. To máte vyspravit, zahladit, obrousit, první nátěr, zase obrousit, druhej nátěr, zase obrousit, vrchní pečetící vrstva či co ... a pořád se dělá jen sprchovej kout, zbytek zůstane, páč je i po deseti letech (zase jen nátěr) skoro úplně fajn. Řemeslníci vždycky zkoumají, co jsme za lidi, že máme tak divnou koupelnu a v obýváku pořadače na píchačkový karty ... dva dny to drží v sobě, ale pak už se ptají a je legrace. Když včera ještě slyšeli, jak si s kolegyní voláme, že Franta odchází od manželky a jde k milence a jestli ho ještě chvíli nezdržíme doma ... tak asi měli pocit, že řídím zeměkouli. Pak jsem je chválila, jak jsou šikovný a jak se jim to povedlo, že se mi to moc líbí ... tak měli takovou radost, že slíbili udělat i práci, do který se jim původně vůbec nechtělo (podlaha sprchovýho koutu). Takže v pondělí nanovo.
Celej dům je pokrytej jemným práškem, naštěstí dnes přišla hodná paní Malinová a pomáhá mi uklízet. Moc hezky jí to jde. Já se zašívám u počítače, ale už teda taky musím jít něco dělat. 
Radši o tom jen píšu.

14 komentářů:

  1. Práce jak na kostele. Se nedivím, že mají radši obklady. Teda divím, ale chápu.

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to dobře, jsem zvědavá na finále.

    OdpovědětVymazat
  3. Já se vždycky směju když vysvětluju řemeslníkům co bych měla za představu a oni se mi to snaží vymluvit a pak nad tím stojíme já jásám a oni si klepou na čelo jakože jsem se pomátla, že se mi to líbí.......takže ten sprchový kout mi něco připomíná a moc se mi to líbí a hlavně je to šedé!!!!!!Takže je to krásné. Celkově se mi styl vašeho bydlení Lucie líbí a myslím, že i ty píchačky jsou fakt dobrý nápad, jen se člověk nesmí bát a to vy se nebojíte!
    Zedníkům zdar!
    P.

    OdpovědětVymazat
  4. Páni to je hezký, vypadá to tak surově! taky jsem moc zvědavá na FINAL ! a mávám a zdravím, co Stela ,už je lepší? Na fotce ze sledování olympiády měla tu rýmu i v očích a vůbec vypadala nemocně, chudinka! Tak na Vás myslím, snad je líp! Marcela

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadá to dobře! Hlavně žádné spáry! Nás to doma čeká v létě...a i když bude zase všude nepořádek, ba přímo bordel, tak se strašně těším:-)

    OdpovědětVymazat
  6. Nedočkavě vyhlížím výsledek:-) Už delší dobu se psychicky (i jinak)připravujeme na rekonstrukci koupelny. Už ani snad nemám hrůzu z bince, při rekonstrukci, ale z těch řemeslníků, bez kladného vztahu k inovaci. Korunou je, když je to s kombinací a mají obě ruce levé:-( Často lituji, že neumím devatero řemesel:-D

    OdpovědětVymazat
  7. Lucie,
    velké nadšení!
    PROSÍM, napište, jaká je to stěrka a jaký nátěr. Foto přesného názvu z obalu neurazí.
    Moc bych to jednou chtěla do kuchyně za linku.
    :)
    A. Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to by mě taky zajímalo, pokud to není výrobní tajemství :) moc se mi to líbí, akorát by mě zajímala údržba ...

      Vymazat
    2. Je to SIKAGARD 750 DECO EPOCEM a do něj je namíchaný černý pigment - dle toho, jak tmavý odstín chcete. Je to z firmy, ve které dělá můj muž, takže doma máme něco jako referenční stavby. Ale většinou se to používá v průmyslových halách, provozech apod.
      Údržba - běžná, za 10 let jsem ani jednou hadrem neotřela CELOU koupelnu (to je ten světlý nátěr), jen místa, kde to bylo špinavé třeba od pasty na zuby. Bezúdržbové - na rozdíl od chalupy, kde máme mozaiku a furt se špiní.

      Vymazat
    3. Lucie, díky!
      V příštím životě chci vedle sebe taky stavaře!
      A. Eva

      Vymazat
  8. Milá Lucie,
    miluju Váš způsob myšlení, Vaše postoje k životu, lidem . . . Miluju Váš blog. Chodím si k Vám odpočinout. Chtěla bych být tím řemeslníkem, který umí udělat super nátěr . Tááák bych se snažila, jak na výstavu do Bruselu. Jenže nejsem zedník ( vlastně zednice), jsem terapeutka. Ta možnost s Vámi jen tak "pobýt" jaksi naživo, vychutnat si to a nasát tu Vaši člověčinu. Ale pozor, ne vysát! Přeji mnoho radosti z života, který žijete, rodiny, práce, kterou děláte. Vím, už je únor a na přání do nového roku poněkud pozdě, ale vytrysklo to ze mě jako vodopád.
    Marková

    OdpovědětVymazat
  9. Lucie Ty mě vážně bavíš! Celý to vaše bydlení je prima ... a až bude předělávat svoji Českou koupelnu, tak vim, na koho se obrátit... Olympiádu mám tak trochu v paži, teda až na to, že se včera naši hokejisti zase nechali vyklepnout Švýcarama a v pondělí se mi budou v práci smát ;). Ale storky o koupelně, ty sleduju a baví mě i Ti řemeslníci z Marsu - co klindě řeknou že někdo něco udělal dobře a tak. Můžu se k vám někdy přijít vysprchovat? Bez fotbalového mužstva, ovšem že.

    OdpovědětVymazat
  10. Nátěr vypadá super. Pro novou koupelnu bych měla jeden takový originální tip. Nedávala bych si do koupelny klasické zrcadlo, dnes seženeš různé druhy zrcadlových samolepících dekorací, které vypadají opravdu skvěle. Nedávno jsem jednu pořídila a koupelna dostala rázem moderní nádech.

    OdpovědětVymazat