Takže výstavy: Vlasta Vostřebalová Fischerová

Ráda jsem využila nabídky umělecké kritičky a historičky umění Michaly Frank Barnové (ano, je to ta mladá krásná pruhovaná dívka na fotkách) ke komentované prohlídce výstavy, kterou pět let připravovala. Michala žije střídavě v Brně a na Islandu a poodhalila mi zákulisí její branže, což mě zcela upřímně vyděsilo. Aneb když nemáte finanční zázemí v manželovi, na cestu volné nohy se v tomto oboru rozhodně nevydávejte!
Ale k výstavě:
Nesmírně mě bavilo poslouchat, jak se z původně diplomové práce stala výstava, jak Michala s kolegyní mravenčí prací vyzdvihla do povědomí zapomenutou malířku. Jak detektivně vypátrala soukromé majitele, rozkryla a zkompletovala malířčino dílo, čímž poodhalila, co Vlasta svými obrazy vlastně chtěla říct. 
Michalo, díky, pro mě to byl velký zážitek!















Zítra napíšu o "Někdy v sukni".

3 komentáře:

  1. DIky...
    Tobe i MIse...snad vystavu stihneme.

    OdpovědětVymazat
  2. Obrazy jsou super!
    S tim financnim zazemim je to pravda, shodou okolnosti znam dva malire. Oba financne prezivaji jen diky financni podpore rodiny.

    OdpovědětVymazat
  3. Moc se mi líbí ten obraz v rámu na 1. a 3. fotce, park mezi domy nebo co to je.
    A zajímal by mne blíže příběh sympatické pruhované slečny/mladé paní.
    Měli jste skvělý kulturou naplněný víkend, krása. Nevím co bych musela svýmu chlapovi slíbit na oplátku, aby něco takovýho se mnou absolvoval :o)

    Moc se těším na další reportáž z vaší koupelny, trošku mi nedá spát. Taky nás čeká renovace, už se teším jak odloupu dlaždičky a už tam žádný nedám, chtěla sem zdi natřít spešl nátěrem do koupelen, ale ta vaše stěrka by se mi líbila moc. Našla jsem si i nějaké ukázkové video, ale tam to nevypadalo tak složitě jak jsi to popisovala, nebrousili to tam, ale nebylo to přímo instruktážní, tak nevím jestli bych to zvládla. Já jsem takový šílenec co se pouští do ledasčeho, kuchyň sem si taky sama štukovala a stěrkovala... A kdybyste měli málo prostoru na testovnání, tak se nabízím, taky nejdřív své šílené nápady zkouším doma než k tomu začnu přemlouvat klienty :o)

    OdpovědětVymazat