V jedenáct

Je jedenáct a já zasedám k další porci práce. V noci se mi dobře píše, ale špatně ráno vstává. Půl sedmý je na mě prostě hrozně brzo. Jenže vezu Stelu do školy, pak další povinnosti a hlavně psaní. To vždycky závidím scenáristům - mužům, které jejich manželky a přítelkyně osvobozují od rodinných a domácích povinností, protože pssst, tatínek píše. Pssst, maminka píše, moc nefunguje.

Děravá hlava Stely přečetla místo Kytice Alenku v říši divů a dostala 4. Takže Kytice přes víkend. Atakdále. Dnes úkol na téma Klady a zápory domácí školy. Kladů jsme daly dohromady fůru, na zápory jsme skoro nemohly přijít. Zápor je ten, že Stely maminka není schopna své dítě lautr nic naučit, takže Stela musí chodit do školy veřejné, která se naprosto nepotkává s jejím smýšlením a cítěním.

Až teď v klidu kafe. Malá dobrá radost.






9 komentářů:

  1. Jééé Cherry taky někdy nespí? Vlastně ona tě hlídá, když píšeš, že? So good work today at night! Jo a nechápu tu čtyřku, úča by měla být ráda, že to dítě čte , já bych jí dala jedničku za rozšíření četby!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych to taky řešila jinak, ale ty učitelky jsou snad posedlý známkováním. Možná doma známkujou i manžela - jé, to bych mohla někde použít!

      Vymazat
  2. Jedna moje paní profesorka říkává, že se jí nejlépe píše v noci, protože tehdy čas ztrácí svůj sémantický význam :-) Markéta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je nádherně vznešený!

      Vymazat
    2. A přitom to funguje. Přes den čas pořád hlídám a opravdu si ho naplňuju významy - půl druhý ve dne znamená, že kluci přijdou ze školy už za hodinu. Půl druhý v noci neznamená nic (teda znamená, že se vstává za pět hodin, ale když si to člověk nepřipouští, tak je to v pohodě). M.

      Vymazat
  3. Lucie,syn měl ve škole samou čtyřku,já byla ta hrozná matka co na něj vůbec nedohlídne a pak to přišlo!!
    Test pro žáky 8 tříd zaměřený na logické myšlení....a byl ze 3 tříd na druhém místě...
    Vůbec nezoufejte :o)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je super. Ale bohužel Stela vůbec není logik, po mamince :)

      Vymazat
  4. Stely je mi dost líto. My to školní martyrium máme naštěstí za sebou. Problémy jsme na omezený čas a jenom částečně řešili církevní školou. České školy (veřejné ani soukromé) nejsou stavěné na děti tzv. jiné-mimoňové, logici a svéhlaví samorosti nemají šanci. Nezbývá než doma foukat bebíčka a dopumpovávat sebevědomí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kryštof chodil rok do církevní školky a zanechalo to na celé rodině následky. Jediné, co pak kreslil, byly kříže. Tím, že nejsme věřící, jsme mu asi pěkně zamotali hlavu. Beru to pragmaticky, prostě musíme vydržet.

      Vymazat