Co umí sádrokarton

Až budeme stavět příští dům (a že budeme), tak už nikdy nepoužijeme na příčky sádrokarton. Bohužel k takovému rozhodnutí jsme dospěli až díky tomu, že částečně v sádroši žijeme. Zvuková izolace je mizérie a když na jednom konci domu kopnete do zdi, rozvibruje se celý barák. Lehce přeháním, ale ne zas tak moc.
Příhoda, kdy si náš Kryštof pozval na noc domů kamarádku a my jsme mysleli, že se k nám vloupala parta zlodějů (a zatím jen postel v pokojíčku narážela právě do sádrokartonu), je už u nás rodinným stříbrem. 

Kromě jiného se nám neosvědčil s. ani v koupelně. Ve sprchovém koutě jsou prima díry.
Dnes jsme začali s rekonstrukcí, zatím jsou vymontovány všechny zařizovací předměty, baterie, zástěna (Jardo, díky!) a přes víkend se bude penetrovat. V chodbě už máme několik týdnů složenou novou zástěnu, zbytek hbitě dokoupíme. Zase bude jen šedý nátěr, žádné kachličky. Podlaha teak, strop beton. Se těším!

Na první pohled to nevypadá špatně, ale druhý a třetí už je ekl (nejen  ten sádroš) ...






8 komentářů:

  1. Držím palce s výměnou. Mám se sádrokartonem podobné zkušenosti. Mám pokoj oddělený s obývákem pouze sádrošem a když je u nás party, které já se nezúčastním, mám prostě smůlu, vibruji na posteli v rytmu hudby...bára.kára

    OdpovědětVymazat
  2. Není to poprvé, co na vašem blogu čtu nářky na sádroš. Poprvé to bylo zrovna v příhodné chvíli, kdy jsme licitovali s dodavatelskou firmou o vnitřních příčkách v naší dřevostavbě. Nabízeli nám dvojitě montovaný fermacell (jakýsi festovnější sádrokarton), rozpočet byl na 950 tisíc!!! Zarazila jsem to a řekla, že raději nechci žádné stěny, než tohle :-). Teď máme stěny z norských dřevotřískových obkladových panelů, koupelny z Fibo Trespo, vyšlo to na polovinu, vypadá to skvěle, zvuková izolace 100%. Dodatečně díky za vaše povzdechy!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak aspoň, že jsem někomu pomohla! Vůbec netuším, co jsou norské dřevotřískové panely, když tak pošlete odkaz! Díky.

      Vymazat
    2. Ten náš materiál má obchodní značku Forestia, o něco dekorativnější je Huntonit, v Česku to prodává firma Lestr (www.lestr.cz) a v koupelnách jsem se zamilovala do vodovzdorného Fibo Trespo - stačí zadat tento název do googlu a vyjede tam spousta obrázků realizací. Také prodává Lestr nebo JAF HOLZ (výrazně levněji, ale na to jsem přišla až bylo hotovo). Přeji, ať se revitalizace koupelny zadaří!

      Vymazat
  3. Já bych nejraději stavěla úplně znova. Přízemní dům jako máte vy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ho mám taky ráda, je geniálně jednoduchej - ale mouchy teda má ... jak vidno.
      My se naopak chystáme příště "do patra", chceme stavět v CHKO a tam by tohle neprošlo. Ale uvidíme, co vůbec bude ... :)

      Vymazat
  4. Ženy stavitelky,
    my zrekonstruovali dům(teda ještě jsme neskončili), ale řeknu vám, kdybych mohla všechno by bylo jinak(okna, dispozice, materiály...a to mám doma stavaře, projektanta a hlavního stavbyvedoucího:) a prostě první dům je vždycky pokusnej králík. Taky bych šla do přízemního, do pasivního a hlavně ve městě, někde na okraji města, aby člověk nemusel pořád všude autem.To jsem skromná což?
    Jinak sádrokarton nic moc výhra, tak už asi vím proč ho ten můj chlap nikam nechtěl dát.
    Mějte krásné dny!
    P.

    OdpovědětVymazat