49 Kč

už stojí Literární noviny, ale vyplatí se. Názvy článků mě zaujaly, beru si je s sebou zítra na chalupu a uvidím, jestli se mi podaří něco přečíst, jestli jsem už příliš nezhloupla. Čas od času si dávám takový soukromý test a jeho výsledky jsou ještě soukromější.

Včera jsme se učily se Stelou na písemky a testy, usnula jsem v osm večer oblečená. Ve tři jsem se probudila a vůbec jsem nevěděla, jestli je ráno nebo noc nebo co vlastně. Na 5.30 budík, abysme si všechno zopakovaly. Šestá třída, pěkně prosím. Kytici jsem někomu zapůjčila, v knihovně je rozpůjčovaná, v říčanském knihkupectví ji nemají. Měla/y jsme ji přečíst přes víkend. 

Ráda bych zůstala na chalupě ještě i v pondělí a úterý, abych mohla přemýšlet (a psát). Ale nevím, jestli se mi to povede. Doma je příliš mnoho povinností. Potřebuju samotu. Už úplně akutně.



8 komentářů:

  1. Kytice ke stažení: http://www.sesity.net/elektronicka-knihovna/kytice.pdf
    Nezabral by třeba film? Je to drasťárna, ale zase to třeba právě proto Stele utkví v hlavě.
    Přeji pěkný víkend na chatě. Markéta

    OdpovědětVymazat
  2. Na webu ceskeho rozhlasu je hodne audioknih ke stazeni. Dle me zkusenosti jsou pro deti stravitelnejsi nez psana forma. Kytice je zde

    http://www.rozhlas.cz/ctenarskydenik/dila/_zprava/kytice--699307

    emily

    OdpovědětVymazat
  3. Luci, buď v klidu! David taky musel přečíst Kytici, samozřejmě ale néé Vodníka ani Polednici, tak jsme si spolu dali Štědrý večer a Svatební košili. Když ho úča tasila, tak jí to svými slovy popisoval a stejně dostal bajli! Bo to neřekl tak jak pan spisovatel zamýšlel. Takže tak. V 6.třídě je na Kytici prostě příliš brzy! Do kelu, fakt nevím, proč jsou ti učitelé tak zabednění. Je přeci tolik jiných knih, které dnešní děti oslovují. Tak držím pěsti hlavně teda Stele :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Učím češtinu v 6. třídě a Kytici po dětech číst nechci. Máme v čítance Zlatý kolovrat - nalistovali, otevřeli a sledovali po očku text - pustila jsem jim totiž ZK z filmu Kytice. pak jsme se o tom bavili a říkali, že napsané by to nečetli ale film dobrý.
    tak jsem přidala filmovou Svatební košili. - nejdřív se tomu smáli, ale tak pomalu tichli a když se objevil Umrlec - špendlík by bylo slyšet spadnout.
    Ano, na celou Kytici je v 6. třídě brzo. Filmová ukázka s komentářem - gut.
    Terka

    OdpovědětVymazat
  5. Prosím, neházet učitelstvo do jednoho pytle... Když už pominu, že je to nejparodovanější profese v seriálech a filmech (hysterky, homosexuálové, ztracenci, hlupáci, etc.), připadá mi nesmírně snadné provádět odsudky... Každý se k tomu rád připojí... Možná má někdo fakt takovou smůlu na kantory, já ji třeba měla tak pade na pade (asi jako na doktory, na prodavače...). Někdy je fakt dítě vedle, a maminka to vidí zkrátka jinak. Někdy je učitel fakt mimo. Jasný. Ale je i plno skvělých kantorů! Co třeba z blogového světa Hanele? Tu bych chtěla mít moc. Ale kdoví, jestli bych ji ve svém věku dovedla ocenit. Možná by mi připadala taky všelijaká... Souhlasím s komentářem výše; PŘIMĚŘENOST, to je ten klíč. Nejspíš.

    OdpovědětVymazat
  6. Literárky se mění na měsíčník, proto ta cena předpokládám! (Jinak k příspěvku výše - jako částečná učitelka :) si myslím, že učitelé to zobecňování dělají/děláme taky - "děti dneska jsou takové a takové..." apod., a lidé to dělají i jinde "politici jsou..."; já jsem v hodnocení učitelů dost přísná, ale souhlasím, že je potřeba vždycky tlačit na konkrétního učitele, případně vedení, školu.)

    OdpovědětVymazat
  7. Dlouho sem je nedržel v ruce, budu si e muset taky jednou koupit.
    O tom, že se občas probudím a nevím co je za čas, bych mohl vyprávět dlouho, předlouho. Haha :-)

    OdpovědětVymazat