Havel navždy!

Jsou to dva roky, co zemřel Václav Havel. Chybí mi. A chybí spoustě lidem, se kterými se o tom bavím. Dokonce musím říct, že téma Václav Havel prověřuje vztahy víc, než on sám asi kdy tušil a chtěl.
Jakmile mi někdo řekne, že Havla nemá rád (zejména proto, že měl zakázat ty komunisty), jsem k němu obezřetná. A většinou si ani kvůli jiným věcem  nepadneme do oka.
 
Dokonce jsem kvůli VH vyměnila po letech svého lékaře. Vyjadřoval se o něm s opovržením a mě se to tak dotklo, že jsem k němu ztratila důvěru.
Ještě dál zašla moje rozvedená kolegyně, která po letech sbalila fajn chlapa, ovšem před prvním sexem nechtě zabrousili na téma VH a bylo po lásce. Prý přemýšlela, jestli s ním nedá aspoň tu jednu začatou noc, ale nešlo to. VH pořád stál mezi nimi. Tím zdánlivým objevem byl taky lékař.
Zvláštní je, že doktoři často Havla neberou. Čím to? Netuším. Ale pravda je taková, že VH i po smrti budí emoce. Kdysi je budil i Klaus, ale ten už teď nikoho nezajímá ani zaživa. A Miloš ho úspěšně následuje.
To budou ty boží mlýny, hoši.
 

 Havel má pro většinu českého národa přesně tuhle cenu.
 
 
 
Doma ho máme přímo proti očím na WC
 
 

9 komentářů:

  1. Souhlas. Souhlas. Souhlas. Se vším a navždy.
    Libuše P.

    OdpovědětVymazat
  2. ♥ Milá Lucie, Vy mi snad lezete do mozku a vyjadřujete ty nejniternější pocity mé duše :-) ! Cítím to naprosto identicky stejně! Havel navždy! Lucie R.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, Havel navždy! Přejmenovala jsem díky vám titulek :)

      Vymazat
  3. Chybí mi jeho slušnost, jemnost a schopnost probouzet v nás to lepší. Svět (nejen ten politický) strašně zhrubnul. Jsem ráda, že jsou ještě lidé, kteří stejně jako já doufají, že pravda a láska....

    OdpovědětVymazat
  4. Souhlas! Jeho noblesa a pokora chybí, bohužel ne všem:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Taky jej vnímám jako Člověka, s velkým charismatem. Jsem ráda, že jsem aspoň jednoho takového za svůj život mohla "poznat".
    A i díky reakcím po jeho odchodu si o českém národu žádné iluze už nedělám (resp.doufala jsem, že je to aspoň 50 na 50, ale slušných lidí a lidí, kteří mluví, jen když k tématu mají dostatek informací, je moc málo).

    OdpovědětVymazat
  6. Priznam se, ze se me (osobne) dotyka, kdyz se nekdo vyjadruje neslusne, ba dokonce vulgarne o Vaclavu Havlovi. Deje se to predevsim na anonymnich internetovych diskusich, vzdycky se nahlas rozciluju, jak muze byt nekdo tak maly a ubohy, jak se muze nekdo takto otirat o tohoto velkeho muze, jak je mozne, ze si Cesi nevazi takove osobnosti jaksi pausalne, a muj muz vzdycky rika:,, Nebud blba, necti to, vubec na ty diskuse nelez, copak nechapes, ze tohle napise jen naprosty povl, ktery dokaze jenom plivat spinu na mrtveho cloveka?"....a ja vim, ze ma svatou pravdu, ale stejne je mi to vzdycky hrozne lito. Ach jo. Tak jsem VH alespon vcera zapalila svicku a manzel si v laboratori na cely den vykasal kalhoty:-).

    Hezky zbytek adventu a jeste hezci Vanoce vsem (i tem ubozakum na internetovych diskusich) preje

    Radka

    OdpovědětVymazat
  7. Lucie, opet souhlas s kazdym Vasim slovem. A jednu historku k tomu: kdyz mel kratce po revoluci VH svuj projev v americkem kongresu, byl u nas zrovna na navsteve muj dobry kamarad. A tenhle clovek, se kterym jsme si rikali vsechno, kteremu jsem se sverovala, kteru jsem verila a ktery mi shanel zakazanou literaturu, se zacal posklebovat slovy: no na tebe, ty chytraku, jsou v Americe urcite zvedavi. Nasledujici diskuze nase dlouholete pratelstvi poznamenala tak, ze do par tydnu skoncilo. Mimochodem, ten clovek je lekar.

    OdpovědětVymazat