Co si přeješ od Ježíška?


A sedmiletý syn mého bratrance mi odpověděl: "Diamanty."
A myslel to vážně, chce je prý začít sbírat.
Neskutečně mě to pobavilo.
 
Dnes jsem zjistila, že všechno, co jsem si naplánovala do Vánoc stihnout, nestihnu. Práce mi jde od ruky (od hlavy) tak pomalu, že snad budu psát ještě na Štědrý den. A taky jsem si naplánovala spoustu zábavy a návštěv, z nichž budu muset slevit. To mě mrzí nejvíc.
 
Moje schopnost uklízet je čím dál tragičtější a to mám ráda pořádek. Dnes mě z toho přepadlo malé zoufalství. Bylo mi tak smutno, že jsem si musela dát panáka.
Napadlo mě, jestli ještě existují ty PRAVÉ ŽENY, co samy pečou cukroví, myjí okna, vyšívají dětem na zástěrku monogram, podepisují úkoly, píší si na papírek, co je potřeba nakoupit a nespí s nimi v posteli pes.
Určitě jo.
Já mám do pravé ženy ovšem hodně daleko.
(Ale napsala jsem dnes fejeton do Ona Dnes.)
 
 

16 komentářů:

  1. Lucie,
    ne že bych chtěla šplhat, ale to bych mohla být já.
    Okna, cukroví, ručně vyráběné dárky.
    Seznamy úkolů dokonce celoročně.
    Jen místo psa kočka. Dvě. Tři.
    Každé Vánoce toužím po pevném objetí psychiatra.
    Platí to?
    A. Eva

    OdpovědětVymazat
  2. MOžná bych mohla aspirovat i já. Jen nevyšívám monogramy, umím jen křížkový steh, který trénuju na jednoduchých obrázcích. A ten pes se mnou nespí, protože už ho nemám. A moc, moc bych chtěla, aby spal. Obětí psychiatra se mi zdá jako dobrý nápad celoročně.

    OdpovědětVymazat
  3. To jste me potesila :-) Kdybychom nejezdili na vanoce k nasim, tak bych nad sebou musela zaplakat. Napecena rovna nula, bordel v byte tak strasnej, ze se uz sama vseho stitim (poradek mam pritom taky rada), kdyby manzel nekoupil adventni venec a kalendar pro deti, tak nemame vanocniho zatim nic. Furt doufam, ze zitra aspon to nejhorsi napravim, praci jsem prave dodelala, tak budu mit konecne cas. Aspon ty darky ...

    OdpovědětVymazat
  4. Já si rozhodně přijdu jako pravá žena - jen se kvůli tomu nehodlám uštvat. Lucie, hlavu vzhůru. Klidně i s panákem!

    OdpovědětVymazat
  5. Lucie, cukroví letos jen tři druhy, okna jsem nemyla, zástěrku snad Tonda nosit nebude, úkoly bych podepsat zvládla, na nákup jedině s papírkem a pes? To snad ani nebudu komentovat:)
    Vánoce jsou tak krásný!!!tak proč si je kazit psychem tour de úklid, obchoďáky a plotna.
    Na fejeton se těším!!!
    Krásné adventění:)
    P.

    OdpovědětVymazat
  6. Ty PRAVÉ ŽENY určitě někde existují. LEVÉ ŽENY sice pečou nějaké cukroví, ale okna neumývají, protože záměrně pěstují zeleň tak, aby okna nebyly vidět.Monogramy nevyšívají, protože děti nemají zástěrky.Úkoly nepodepisují, protože úkoly píšou děti a proč by se pod to proboha měla podepisovat matka? Levé ženy si píšou na několik papírků, co je třeba nakoupit. Když se ocitnou v obchodě, telefonují dětem, aby ty papírky našly. Skoro nikdy se to nepovede. S těmi, které jsou vlastněny psem, pes spí v posteli. Ostatní mají v posteli buď plyšáka nebo manžela (dle osobních preferencí a momentální situace).

    OdpovědětVymazat
  7. díky, díky, díky, díky...to je úleva na duši... pravé ženy mě děsí (tímto se jim rovnou i omlouvám), nesahám ji ani po kotníky a vždy po vánocích se zavazuju, že příští rok...aspoň kotníky.... okna myji na jaře a na podzim a podle nálady, zástěrky mi kluci nenosili, monogramů jsem byla ušetřena, cukroví peču/nepeču, dle nálady, počtu pomocníků a jejich neodbytnosti. Nakupuje manžel, já jsem jen přicmrndávač, přidržtaška (pouze přidržtaška - na správné vkládání zboží do tašek ještě nemám potřebnou kvalifikaci) a platič. Někdy mám komplex, že nejenže nevím, v kterém marketu je máslo levnější, ale já ani nemám tušení kolik stojí! Poslední znak pravé ženy splňuju (ó jaké blaho), pes s námi v posteli nespí, protože žádného nemáme...teď jen nevím, jestli by se mi to počítalo...

    OdpovědětVymazat
  8. Tak vánoční příprava u nás asi takto: nepořádek kam se kouknu, everest prádla stále pokukuje, kdy si ho všimnu, v lednici od pátka zadělaná těsta - v pondělí při prvním pokusu o pečení v troubě vyhořelo cosi - manžel říká termistor a zatím marně shání náhradní... Psa v posteli nemám - doma máme jen králíka a achatinu. Býti u nás pes tak by nám v posteli asi spal :-). Už 2 týdny co den to nějaká besídka nebo vystoupení. Vyšívat se opravdu nechystám :D. Tak nevím, kde se stala chyba - pravá žena asi nebudu :)
    Kača

    OdpovědětVymazat
  9. Ha... tak tohle dám přečíst manželovi. Ten si furt myslí, že má doma LEVOU ženu a já jsem přitom skoro PRAVÁ! :-) Jen s těmi okny je to vždy tak napůl. Úkoly nepodepisuju, neb paní učitelka řekla na dotaz jedné maminky při rodičáku: "no, možná by to bylo dobré". Oblečky podepisuju, ale ne šitým monogramem ale tužkou na textil. A papírky si zásadně nepíšu, nakupuju, co oko a peněženka a potřeba dá :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Pravá žena se vleče domů a přemítá, zda- li má smysl vyčistit troubu, vytřídit knihovnu, umýt lednici nebo kachličky v koupelně. Pravé ženě se chce číst v posteli a pít punč. A pak to přišlo! Za dřevěné šprušle zatahovacích dveří našeho retro výtahu, který je stejně jako činžák z roku 1936, někdo zastrčil velkou kytici jmelí a ceduli s nápisem Veselé Vánoce všem! A dal si tu práci, že výtah ozdobil spoustou malých dopisů s vánočními přáními. Vytahuju jedno z nich. Někdo ze sousedů mi píše: Život znamená žít takovým způsobem, aby se člověk nebál ani smrti, ani ničeho jiného. Jsem dojatá - v domě žije někdo, kdo nás a naše sousedy chce potěšit. Právě tohle dnes pravá žena potřebovala...Malé a milé překvapení. MarcelaK

    OdpovědětVymazat
  11. Pravé i levé ženy, děkuju! Moc jste mě obohatily, hned to někde ve scénáři použiju :)

    OdpovědětVymazat
  12. cukrovi jsem letos pekla jenom proto, abych mela cim podarovat sousedy a ucitelky
    okna myje manzel
    psa nemaje, aspon ty monogramy vysivam
    nakup jen a pouze s listeckem
    zato mam predstih v navsteve u psycholozky a uz i dalsi schuzku na pristi rok
    kazda zena je skvela !!!

    OdpovědětVymazat
  13. Tak si tady přemýšlím, jestli jsem nebo nejsem normální, když mám umytý okna, cukroví teda pekla babička, ale úkoly podepisuju a nákupy si zapisuju. Bordel nemám ráda, takže uklízím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná hloupě, ale mám potřebu reagovat. Nemám tušení, co je NORMÁLNÍ (a to slovo nesnáším), ale jsem si jistá, že na světě je místo pro pravé i levé ženy, jinak by to přece byla nuda

      Vymazat
  14. On někdo v zimě myje okna? Já nejsem ani levá ani pravá, dělám si věci po svém. Žádné předepsané úkoly, které je potřeba splnit a odfajfkovat po mě nikdy nikdo nechtěl a hlavně je po sobě nechci já sama:-)

    OdpovědětVymazat