Muž, pes a já

V téhle trojici jsme strávili víkend na chalupě. V sobotu lilo, tak jsme z postele koukali na filmy, dnes příroda. Občas se mi někdo svěří, že by s vlastním manželem na víkend nejel, protože by si neměli co říct. My teda taky spíš mlčíme, ale je to balzám!
 
Jo a taky jsme se společně hrabali v kontejneru, neb tam někdo vyhodil staré knihy, včetně Smotlachova Atlasu hub z roku 1947! Jsou ty lidi blázni nebo co?!
 










 

12 komentářů:

  1. Lucie, my si taky umím pěkně pomlčet. Jen někdy se naše názory na to, co je mlčení různí. Jednou jsme přijeli na chalupu za maminkou. Když se ptala, jaká byla cesta, já jsem řekla, že jsme celou cestu mlčeli a že je fajn, když to člověk bere jako plus a ne jako trapné mlčení. Tomáš na stejnou otázku odpověděl, že jsme si celou cestu povídali.... A vášeň pro kontejnery máme společnou. Jen já už mám embargo na donos "artefaktů" domů. Hezký zbytek neděle!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Andreo, úplně se v tom vidím. Díky za komentář, jdu prohlížet poklady z kontejneru!

      Vymazat
  2. dobrý večer Lucie, to jsem ráda, že to má někdo stejně jako my, taky si souzníme v mlčení! díky za Váš blog - a.l

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  4. Jéééé,
    bufeťení a mlčení, to je krásné!
    Víte proč to někdo vyhodil? protože měl potřebu utratit peníze za nové, jak je v dnešní společnosti zrovna velice IN. Doufám, že přibývá s prominutím bláznů jako jsme my, zachránci starého a věční nadávači, že už není KAM to dávat!!!
    A mlčení?????To je úžasná terapie :)Říká můj muž, abych byla chvíli zticha:)

    OdpovědětVymazat
  5. Dobrý večer, už před časem jsem Vám napsala, že Vás mám za odměnu. Jednou za čas rozkliknu Váš blog, čtu a lebedím si, nasávám atmosféru.. ale dneska to nebyl dobrý nápad. Mám rozdělanou práci (půjdu vůbec spát?) a jen jsem chtěla na chvíli ulevit hlavě a přijít u Vás na jiné myšlenky, jenže inspirace a čtení tolik, že jsem poslechla úžasnou písničku RK, zaregistrovala knížky, které neznám a musím sehnat.. a zbytek zítra, v klidu, s kafem. Už teď je jasné, že se budu na zítřejší (vlastně dnešní) večer moc těšit. Přeji Vám pěkné dny, HanaL.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Potěšení je na mé straně. A napište, jestli jste práci stihla. Tyhle noční doháněčky znám moc dobře!

      Vymazat
  6. Jé, tak jak vidím, tady se bez obav můžu svěřit se svým poznáním. Prej je město anonymní a na vesnici si lidi jsou blíž. Houby. Každý tady má svou popelnici, vystrčí ji před domek a vůbec spolu nesdílejí své odpadky. Kolik pěkných věcí si já donesla od popelnice, když jsme bydleli na sídlišti! A naopak kolik lidí jsem potěšila, když jsme něco vyhodili (teda ne že by to v mém případě bylo zas tak často). A ten tetelivý pocit úlovku! Chci zpátky do města!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Směju se! Ale tohle bylo v kontejneru na papír ve vesnici, kde je tak málo obyvatel, že by se snad dal dohledat i původce. Nicméně vyšetřování jsem nezahájila :)

      Vymazat
    2. My jsme bohužel totální rarita - ačkoliv máme asi 2000 obyvatel, o třídění odpadu tu neslyšeli a kontejnery nemáme vůbec žádné. Údajně od příštího roku...

      Vymazat
  7. Muchomůrky... taky je fotím, když na nějakou narazím. Na poslední procházce jich byla fůra fůrovatá. Možná tam toho Smotlachu někdo mrsknul ve vzteku, když zjistil, že je mu atlas na nic, když všude jen muchomůrky :-))

    OdpovědětVymazat