Jak se rodí postavy

 
Dnes mě před čtvrtou ráno probudila bolest močového měchýře a moje nové postavy. To má souvislost. Nevím, jestli máte stejnou zkušenost, ale když se nervujete, prý z toho vznikají cystitidy a opary. Opar tedy čekám každým dnem.
Takže vstát, uvařit urologickej čaj, nacpat se urinalem a zasednout nad postavy. Dokud si je totiž neosahám a neporodím je, budu na trní.
Což mi připomnělo, že mě večer přijela navštívit kamarádka z Liberce, je těsně před porodem a já si chtěla vyfotit její moc krásné břicho. Na památku. Ale nestihla jsem. Tak mi, Adélo, nějaký schovej!
 
Šest hodin.
Má cenu jít si ještě lehnout?
 

4 komentáře:

  1. Ono je to prý jedno, plodnost jako plodnost. A jakýkoliv deadline je hrob. Když jsem loni na Vánoce dopisovala článek (výsledek grantu, do konce roku musel být hotový), seznala jsem, že mi ten kousek papíru, že jsem doktorka, nestojí za to, abych příští rok tímto způsobem šílela kvůli dopisování disertačky. Mám dítě a rodinu přece, víkendy a Vánoce si představuju trochu jinak a univerzitní ambice veškeré žádné. Kde je radost z té plodnosti? Protože psát je krásné, sledovat, jak se Vám něco rodí pod rukama. Ono je také zajímavé sledovat, kolika lidem je ta radost z tvoření a zkoumání brána? No, nerada bych to sváděla na "tuhle dobu", nemám tohle rčení vůbec ráda :-)) Ale ona ta radost předpokládám přijde v okamžiku, kdy k tomu počítači sednete, že jo? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, také říkám, že jsem nestudovala vysokou školu, abych vstávala v pět ráno. Nová paní ředitelka má ale jiný názor:-) Tak teď mám třetí děťátko a vstávám kdykoliv zapiští:-)

      Vymazat
  2. V období stresů trpím spíš na angíny a na opary tedy taky,to je fakt. No a jak to s tím porodem postav dopadlo? Narodilo se aspoň něco? Kamarádka z Liberce ti fotky svýho panděra schová:-), ale doufám, že nějakou postavu brzy už porodí:-D V šest bych si rozhodně lehnout šla, jestli ti to bude umožněno.

    OdpovědětVymazat
  3. Lehnout možná, ale kdo ví, jestli by se spánek dostavil:-)
    Já stejné porodní bolesti a pnutí prožívám při šití. A to mám vždy rozešité jen jedno zvíře. Nedovedu si představit Vaše bolesti, když kolikrát musíte rodit třeba postavová šesterčata či i vícerčata!:-)

    OdpovědětVymazat