V noci

 
Každý den dlouho do noci sedíme na terase. Včera byl úplněk. Aspoň to tak vypadalo. Krásnej večer. V noci si k nám přišla lehnout Stela, která nemohla spát, využila toho i Cherry a skočila k nám taky. Nikdo jsme neměl sílu ji odehnat, tak jsme ji jenom při každým sebemenším otočení kopali. Ani se nehnula. Spala jsem na třiceti centimetrech s jednou nohou na zemi. Prý se mi po tomhle bude jednou stýskat ...
 
Dnes a zítra budu psát pro Ona Dnes fejeton na téma Jsou ženy citlivější než muži? Pokud si myslíte něco jiného než já (vychází mi, že je to půl na půl) nebo máte nějakou zkušenost, příběh, budu ráda za každý nový názor!
 
 

8 komentářů:

  1. Ahoj Lu, je to asi půl na půl, ale mám pocit, že necitelní chlapi se citlivostí ohánějí, když je citlivá ženská odkáže někam a že tím ti chlapi pak strašně rádi operují. A myslím, že u ženy naopak svou citlivost maskují, aby nebyly moc zranitelné. I když každý normální chlap chce snad citlivou ženskou,ne? Jsem nějaká přecitlivělá nebo co! Tak piš, na článek se těším! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Chlapi jsou citlivější, protože s každým zapřením jejich pocitů jejich citlivost roste.) A pak vypukne v té nejnevhodnější situaci.

    OdpovědětVymazat
  3. milá Lucie, taky to vidím tak půl na půl... Jen si myslím, že ženy jsou citlivé na něco jiného než muži. Co ženu nerozhodí, z toho se může chlap zbláznit. A tak to má být. Jsme přece dvě půlky jabka :-))) A pak jsou mezi námi bestie, které nerozhodí nic, ale to je asi jiná kategorie. Jak píšeš o úplňku, tak já tentokrát měla pocit, že budu na něj výt jak Akela... Byla jsem citlivá - a tady to máš, takže jak kdy a jak kdo. Těšíme se na hezký fejeton, Lenka

    OdpovědětVymazat
  4. Dobré odpoledne milá Lucie. Taky jsme si s kámoškama říkaly v sobotu v noci že je úplněk. Ale potom mi přišla zpráva že až v pondělí 22.7. ve 20:16 letního času. To většinou nespím ať to vím nebo ne. Těším se na článek. Zdraví Irma :-)

    OdpovědětVymazat
  5. To je dneska! Tak snad usnu, další noc jen napůl už bych nevydržela. Už teď se mi hrozně chce spát!

    OdpovědětVymazat
  6. No mě se docela stýská po tom že jsem spala s jednou nohou z postele. To byla dcera i syn malí a ještě pes do toho :-) jo a manžel.. No a po 32 letech manželství už je to jen vzpomínka. Asi měl pocit že už to není ono. :-) Dobrou Irma

    OdpovědětVymazat
  7. Dobré ráno Lucie, taky si myslím, že citlivost je tak půl na půl, tedy, že se nedá říct, jestli jsou víc citliví muži nebo ženy. Existuje i speciální termín - hypersensitivita a tam je to taky tak půl napůl. Víc sensitivní jsou třeba asiaté oproti Evropanům a Američanům. A taky bych řekla, že jsou citlivosti vlastně dvě - jedna, kdy jsou zvlášť jemně nastavené radary od přírody a tak je člověk víc citlivý ve smyslu vnímavosti, což je obohacující, i když to leckdy i komplikuje život tomu, kdo je takto obdařen (to je vlastně ta hypersensitivita, o které píšu nahoře). A druhá citlivost je pro mě ve smyslu zranitelnosti - že má jedinec víc "zjemnělé" radary na něco konkrétního. Buď na základě nějaké špatné zkušenosti, kdy vnímáme víc, když se nám něco podobného stane znovu, nebo to jenom hrozí. A nebo když je na tom člověk špatně se sebevědomím a tak nějak obecně je jeho ego vnímavější k "hrozbám" z venčí. A ve všech těch případech si myslím, že fakt nejde o to, zda je jedinec mužem nebo ženou ... Spíš mi přijde důležité to vědět a nenechat se ranit, respektovat když vím co druhým vadí a na druhou stranu se nenechat svazovata uchylovat se ke zbytečnému "jednání v rukavičkách". Lepší je být autenticky sensitivní a upřímný, stane se co se stane, ale je v tom důstojnost, se mi zdá :). Tolik má ranní úvaha, George mi vaří druhé Nespresso a já prchám do práce ať stihnu udělat co nejvíc než bude vědro. Jo a s ouplňkama, s těma ti povyprávím zasejc příště :).

    OdpovědětVymazat
  8. Třeba stýskat ne, ale ráda na to budete vzpomínat. 100%. Vím, o čem mluvím :-)

    OdpovědětVymazat