Štěstí je tady a teď


Znáte starý slovenský film Tichá radosť?
V něm hlavní hrdinka, kterou hraje Magda Vášáryová, popisuje, jak vypadá štěstí. Je to taková nepatrná chvilka. Pocit uvnitř. Jen tak. Tichá radost. Nepřenosná.
To zažívám skoro pokaždé, když přijíždím do Kokořína.
A vůbec mi nevadí, že teď budu tři dny od rána do večera psát.
Vražedný termín odevzdání.
Tichá radost přesto trvá.
 

10 komentářů:

  1. Já hrozně obdivuju tenhle druh pracovitosti!

    A takhle červené nehty, podobný odstín, jsem měla dlouho, donedávna. Minulý týden jsem je předělala na bíle perleťové.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem na rudou ujetá.
      Nevím, jestli jsem pracovitá, ale moje povolání je prostě o termínech.
      Bohužel!

      Vymazat
  2. Milá Lucie, já Vás mám za odměnu :-). Nějaký čas sem nejdu (z různých důvodů, teď to byla obhajoba závěrečné práce a ukončení studia.., ale někdy jen tak, aby toho bylo víc na čtení "příště")... a pak zírám. Užíván si ty chvilky u Vás, ani nevíte, jak. Taky musím poděkovat za příspěvek ke konci školního roku. Je příjemné slyšet něco jiného než to, že učitelé jsou čeládka, která má jen prázdniny :-), i když v tuto chvíli je to pravda a docela příjemná..Přeji Vám pěkné dny a hodně inspirace, HanaL.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě strašně těší, děkuji vám a přeju, ať se daří!

      Vymazat
  3. Milá Lucie, zajímalo by mě, zda tam opravdu nacházíte klid pro práci? Já, když přijedu na venkov, a kolem mě spustí sekačky, křovinořez, motorové pily, cirkulárky a další pekelné vynálezy, které se spouští v kteroukoliv denní ba skoro i noční hodiny, vytoužený klid nenacházím. Ale třeba je Kokořín nejen krásný, což vím,ale i v tomto výjimečný,že je kolem opravdu ticho a klid.
    A jinak plně souzním s textem nade mnou:-)
    Krásné psací dny Vám přeji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, my jsme skoro v lese, okolo jen skály, takže sekačky ani nic dalšího neslyšíme. Je tam takové ticho, že ze začátku mě z něj bolely uši. Jestli kolem nás projdou 2 lidi denně (v létě), tak je to hodně.
      Opravdu ráj.

      Vymazat
  4. Ahoj Lucie,Váš blog, je krásný.Nahlédla jsem nedavno,ale musela jsem jej přečíst celý,strašně jsem se bavila.Vy žijete tím životem,který bych si pro sebe a pro pro svou rodinu představovala,až na to psaní v tom se moc nevidím.Z toto důvodu,jistě nevystihnu vše,co je v mé hlavě.
    Už ten dům je krásný,krásně se v něm žije,je takový,neví jak to napsat...,,praktický".Nemám ráda byty,kde se dá ze země i jísti.Tam se nežije,necítím se dobře.
    Máte krásnou rodinu,pejska.My máme také pejska v domě,má jenom 6 kg,ale milujeme ho.Děti jsou již dospělé ,tak jsme si pořídili pejska,na další dítě je pozdě(používám postřehy,slova od vás).Je to miláček(rozmazlený,i neposlušný).
    A ty časopisy,strašně ráda pročítám a prohlížím časopisy,vybavení bytu...koukám lidem do bytu,jak to tam vypadá.No jen hltám očima Můj dům i FR...nevím jak se píše.Dala jste mi nápad,zeptám se v knihovně,zda paní nevyhazuje nějaké zajímavé čtení.Ententýky sleduji,někdy na PC.Bavím se.
    No musala bych napsat román,abych vystihla vše,čím mne váš blog nadchnul.Je to pohlazení po duši.Také ,a to je důležité,obdivuji vašeho muže,můj muž na takový život nemá trpělivost.Hezké prázdniny .Barbora.
    Snad tam nejsou hrubky,snažila jsem se.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Barboro, děkuju, to se moc krásně čte. Užívejte života a budu ráda, když vás mé texty budou i nadále bavit. Zdravím velice!

      Vymazat
  5. Lucie Ty mě pořád tak bavíš! Zrovna teď zažívám takové chvilky, několik za sebou v řadě a je to fak báječné! A mám i taková místa, kde to "na mě přijde". Opět Ti rozumím! Ať to s hlavní hrdinkou pěkně zvládnete!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, díky. Si rozumíme, já vím a těší mě to. Měj se hezky!!!

      Vymazat