Pět hodin samoty

Oželela jsem výlet, jen abych mohla být pár hodin sama a přemýšlet si. Když se mi tohoto luxusu nedostává, začínám panikařit. Bavily jsme se o tom dlouze ve čtvrtek s jeve, která má tuhle potřebu taky. Jinak asi nikoho moc neznám, kdo by byl rád sám. Nebo ještě spíš - kdo by samotu k přežití potřeboval. Většinou nejde jen o pár hodin, ale dnů.
Mým úchylným snem je strávit Štědrý den o samotě. Ne, že bych tenhle svátek ignorovala, oslavila bych si ho prostě sama.
Ono se mi to třeba jednou splní. Až se na mě úplně všichni vykašlou.
 
Uklidila jsem špajz po malování, nanosila tam všechny věci. Doklidila přilehlé prostory, sto párů bot povalujících se všude po domě a srovnala věci na terase. Ještě vyluxovat a udělat borůvkové a jahodové knedlíky. Abych si tu svoji privilegovanou samotu odpracovala.
 
 

8 komentářů:

  1. Taky potřebuju být občas úplně sama. Dlouho a v kuse. A nejlíp bez povinnosti něco dělat. Poštěstilo se mi takhle být předminulý týden na chatě. A když za mnou jeden večer nepřijel ani chlap, bylo to úžasné. Dopřála sem si veliký luxus a dělala opravdu jen to co sem chtěla. A přemýšlela. Nádhera. Potřebovala sem to už neskutečně. Takže Ti rozumím.

    OdpovědětVymazat
  2. Hlásím se do klubu. Já bych neuklízela, možná četla Sto roků samoty.

    OdpovědětVymazat
  3. Jsem sama ráda... Ale asi to bude tím, že mi to není často dopřáno.... Ale když to je, tak si to z plna hrál vychutnávám. Takže chápu, přeju a malinko závidím....:-))

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý den. Už pár měsíců si k Vám ráda chodím číst a dneska poprvé nezůstanu potichu. To téma, samota, za to může. Samota je dobrá. Ob čas. Samotu o štědrém dnu, tu jsem si během řady štědrých dnů plných chvatu a shonu a snahy o lesk taky mockrát přála. A přání se plní. Strávila jsem o samotě už dva štědré dny a večery a bylo to fajn. Nebylo to z žádných smutných důvodů (ani u Vás určitě nebude), skupinový štědrý den se prostě slavil jindy.
    O svém prvním samostatném štědrém dnu jsem si koupila láhev koňaku, vaječného :) a připíjela jsem všem svým tetičkám a babičkám, které si ho dávaly jako vánoční dárek, a které už tu s námi nejsou. A můj druhý štědrý den o samotě byl taky dobrý. Hned ráno, když jsem si vařila čaj a kávu, vysypaly se na mě nastřádané obaly od čajových sáčků, a tak jsem většinu času z toho dne stříhala, skládala a lepila papírové hvězdičky. K tomu muzika, svíčka a pohoda. Nezapomenutelná. Tu Vám přeju taky, teď v létě, v zimě, na podzim i na jaře :) a děkuju moc za příjemné čtení, které tu u Vás je.
    Alena

    OdpovědětVymazat
  5. Také miluju samotu.....jen tak si tu mlčet a nic nedělat......áááách !

    Zrovna v pátek po návratu z práce - syn je s mými rodiči na dovolené a já myslela, že muž je už na chalupě......úplně jsem se tetelila blahem, že mám páteční večer sama pro sebe......a on se vrátil z nákupu..... :-)
    Jako...mám ho ráda...ale trošku mi zkazil radost....:-))))))))

    Za pár let, až syn vyroste a nebude už stát o mou společnost, tak si dopřeju jednu bááááječnou osamocenou dovolenou.
    Jen já a moře......stařena a moře..... :-)

    Dobrou noc, Michaela

    OdpovědětVymazat
  6. To jste mě nadchly! Díky za krásný příspěvky!
    Aleno, vy jste mi udělala takovou radost, že si to ani nedovedete představit. Děkuju nastotisíckrát. Doufám, že vás budu jednou následovat.

    OdpovědětVymazat
  7. Vážně? :) No však i Vy mně ji děláte, číst si u Vás je radost. A že bych já někdy v něčem mohla být následováníhodná, to… to bych neřekla. :) Ale děkuju.
    Alena

    OdpovědětVymazat
  8. Miluji samotu! Nejkrásnější jsou osamělá sobotní rána, kdy je mamka v práci a ostatní ještě spí.

    Vcelku na nic je, když se sestra vzbudí dříve než já, to mám pak celé ráno zkažené.

    Zrovna dnes jsem se vzbudila v půl šesté a až do jedenácti jsem byla sama. Krásné to bylo!!

    OdpovědětVymazat