Nevykynulo

 
Ustálený počet členů naší rodiny je nyní pět. Plus dva psi. Plus králík. Na střídačku všichni doma. Zítra přijede Stele na pár dní kamarádka. A nám babička. Už vím, po čem budu na konci prázdnin toužit nejvíc. Po samotě. Ale pak si ji dopřeju!
Největší starost mi dělá, abysme všichni měli co jíst. Aby vůbec bylo co jíst. Dnes jsem pekla koláč. Jedno ze dvou vajec pukavec. Takže znovu. Těsto nevykynulo. Jenže já měla touhu UPÉCT KOLÁČ NAVZDORY OKOLNOSTEM. Kdybyste potřebovali poradit, jak péct kynutý koláč bez vykynutí, jsem k dispozici. Napadlo mě, že často mám nějakou touhu, která je v přímém rozporu s tím, co je možné. Umím leccos zlomit přes koleno a taky umím toho pak hodně litovat (ale to už nemluvím o koláči). Tyhle věci mi prostě jdou. Koláč chutná jedna báseň.
P.S. Je naschvál pomačkaný. Nesnáším úhlednost, musí v tom být můj otisk. Touha. Vášeň!
 
 
 

10 komentářů:

  1. Hmmmmmmmmmmm borůvkový s drobenkou:) Mňam!!!!
    Úhlednost mě nebere, ona si to pr.....ále vy víte co:)

    OdpovědětVymazat
  2. Přesně na takový se zítra chystám:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Jsem zaskočená...mám vás zařazenou v krabici "intelektuálka" a vy mrskáte kynutý koláče :o)))
    Já dnes dělala drobenkový...drobenka nahoře i dole...byl hezký dokud se do něj nedloublo...musí se jíst lžící. A to můj muž i vnuk milují. A kynuté, to už léta neprovozuju...jen jogurtové těsto.. proces rychlý, efekt shodný. Mějte se borůvkově :o)
    P.S. v pátek Barování ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mrskám leccos, ale všechno nerada, tudíž napůl a žádnej zázrak se nikdy nekoná. Kdyby moji kolegové slyšeli, že si o mně někdo myslí, že jsem intelektuálka, tak se válejí smíchy. Když oni HOVOŘÍ, já většinou netuším, o čem. Ono je Barování? Zkusím vyškemrat lístky. Díky!

      Vymazat
  4. Touha v rozporu, co je možné...to dobře znám.Minulý týden jsem provazem vytáhla stůl do prvního patra přes okno( přes dveře se nevlezl),protože jsem ho nutně potřebovala mít v technicke místnosti .Později jsem zjistila, že jen těžko místnost vymaluju, když je ucpaná stolem.

    OdpovědětVymazat
  5. Jste mě inspirovala s tím koláčem, budu se muset do něj pustit!.... Jinak mě moc baví Váš blog, je takový trochu "jiný" než ty ostatní, nejen "bydlící" a " vařící"... zkrátka intelektuální, taky mě nenapadá jiný slovo.
    Mějte se fajn, prázdninám zdar :-)
    Olga

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Poslyšte, dámy, znáte vy vůbec nějakou opravdovou intelektuálku?
      :-)

      Vymazat
  6. Lucie, Váš blog je opravdu jiný!!!Zábavnější, opravdovější, víc na přemýšlení....
    JAko mám ráda fotky dětí, kabelek, naaranžovaných pokojů, ale u Vás je to prostě REAL!!!Když čtu Váš blog mám pocit, že jsem pavouček u Vás doma a koukám se z rohu, někde od stropu a trošku šmíruju.
    A já myslím, že je dobře, že intelektuálky taky pečou koláče!
    Pa

    OdpovědětVymazat