Za deset dní

 
Vypůjčila jsem si fotku z loňské dovolené, protože za 10 dní na to samé místo jedeme znovu. Málokdy se někam vracíme, ale Cinque Terre jsme se nestihli nabažit. Takže repete.
Před každou dovolenou  vždycky někdo z rodiny onemocní, tentokrát na orl (naše tradiční místo, už bysme se s doktorem měli přátelsky líbat na obě tváře na přivítanou) šel Ivan se Stelou.
Stela - viróza, Ivan - zánět zvukovodu.
 
Ráno s autem do servisu, dojela jsem tam v slzách, protože na Evropě 2 zrovna vysílali vzpomínku na zemřelého Jana Kašpara z Cimrmanů a zakončili to písní Zdeňka Svěráka/Jaroslava Uhlíře:
 
... ani k stáru, ani k stáru
nemám o životě páru
třebaže jsem dosti sečtělý
až mi tváře zcela zblednou
dal bych si ho ještě jednou
třeba s vámi
milé dámy
chcete-li ...
 
 
 
Tolik skvělých lidí umírá a nemám pocit, že by je nahrazovali noví. Smutno. V takových chvílích si vždycky říkám, že bych si všechno měla víc užívat. Dispozice k tomu mám. Vždycky jsem se cítila víc jako užívačka života, než jeho pouhá uživatelka.
Tak do toho!
 

 

8 komentářů:

  1. I já jsem byla zarytá užívačka! V poslední době mám ale ruce nějak svázané a-ne-a-ne je rozvázat, tak doufám, že se to taky brzo rozšmodrchá! A trochu závidím, protože Cinque Terre teda doslova řve carpe diem!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tím jsem jednoduše chtěla říct, že tam to půjde samo :)

      Vymazat
  2. Taky jsme naštívili Cinque Terre. Hned bych jela znovu, je to nádhera.
    Marie

    OdpovědětVymazat
  3. Ta fotka je tak neuvěřitelně nádherná, že jsem si hned vygooglovala, kde to je.
    My letos jedeme na Pálavu. Vlastně je mi čím dál tím víc jedno, kde dovolenou trávím, spíš mi jde o to, s kým a jak. Aby tam byli kamarádi pro mě i pro děti. Aby se tam nic moc nemuselo (lyže, kolo, výlety do hor jsou fajn, ale stejně mám nejradši povalování na pláži, zevlování v kavárně a bezcílné potulování po ulicích). Jo, a aby tam bylo dost vína, což Pálava splňuje myslím stejně jako Itálie :).

    OdpovědětVymazat
  4. Letos, s miminkem, to vidím spíš na tuzemské výlety. Už se těším na sezení pod slunečníky v cizích městech a městečkách. Já káva, dobrůtka a chození s kočárkem, manžel s velkými dětmi nějaký poznávací program - myslím, že to je spravedlivé rozdělení, moc se těším. Lehce zatrénujeme už v neděli v Jičíně. D

    OdpovědětVymazat
  5. Mně je taky (skoro) jedno, kde jsem, ale musí mě bavit, s kým tam jsem. Nejhorší je vymejšlet program pro děti, ale zase to člověka nutí aspoň k nějaký aktivitě. I když někdy je dobrý jenom ležet. A zevlování v kavárně je ideální program i pro mě!

    OdpovědětVymazat
  6. Ježíš, Lucko, ty jsi mě naladila!!
    Letos taky plánujeme Itálii. Už mi to šrotuje v hlavě :-).
    Šťastnou cestu a užívej dosyta!
    J.

    OdpovědětVymazat
  7. Před týdnem jsme se vrátili z Itálie; oblast Cingue Terre jsme také navštívili, bylo to krásný, ale těm, kdo se z nějakého důvodu nechystají do zahraničí můžu také doporučit dovolenou na Pálavě, konkrétně Mikulov. V dosahu jsou rakouské termální lázně v Laa http://www.thermelaa.cz/, v létě se má v Pasohlávkách otevírat nový akvapark, tam to bude asi vhodnější pro děti.

    OdpovědětVymazat