Opravdu jsem netušila, co je vaporisateur


Včera jsem jela vlakem na poradu, když mi pípla sms, že Sephora má pro mě výhodnou nabídku mínus dvaceti procent. Přála jsem si koupit letní limitovanou vůni DKNY, tak jsem se na ni šla podívat. Přivoněla, vzala a šla k pokladně. Můj tradiční rychlý nákupní postup. Během této minutové trasy mě ale zastavila krásná slečna a vzala si mě do práce. Za půl hodiny jsem vrátila DKNY zpátky do regálu, očichala asi dvacet pět jiných vůní a vybrala si něco, co bych nepředpokládala, že si kdy vyberu.
Vůbec jsem nevěděla, že:
  • toaletní voda v sobě má málo alkoholu, někdy dokonce žádný, proto mám pocit, že už po hodině vůbec nevoním
  • letní edice "fresh" nemají alkohol žádný
  • musím si kupovat parfémovanou vodu nebo rovnou parfém
  • abych nemusela tahat s sebou v kabelce těžký flakon, můžu si zakoupit tzv. vaporisateur (ve zkratce vapo), který si doma lehce doplním jakoukoli vůní
  • když si ho koupím na místě, naplní mi ho zadarmo jakoukoli vůní
  • pokud chci vyzkoušet nějaký ( i opravdu drahý) krém a nemají od něj vzorek, dají mi trošku z tuby do roztomilé malé krabičky
  • slečna, která se mi věnovala, se voní zásadně jen pánskými parfémy (proto mě to k ní tak táhlo) a takhle navoněná chodí i spát, protože potřebuje, aby jí vonělo pyžamo (zapomněla jsem se zeptat, jestli taky pánské)
Pokud to všechno dávno víte, tak pardon. Ale miluju pocit, že jsem žensky zase trochu povýšila (byť jen ve vlastních očích).
Ach, té krásy kolem!
 

14 komentářů:

  1. A jak voní parfémovaná voda s růží?Vapo je šikovná věcička,marně hledám v hlavě český název!?Používám taky parfémovou vodu od japonského Issey Miyakiho L'eau D'Issey ale chtělo by to něco nového-není sladká?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě, že ne. Na první stříknutí mi vůbec nevoněla, ale pak! Asi je fakt důležitý počkat, až se ta vůně rozvine. Já mám na růžovou dlouhodobou alergii, ale tentokrát jsem udělala výjimku a jsem moc spokojená.

      Vymazat
  2. Kosmetické recenze mě moc neba, ale tahle je úžasná.))) Vapo jsem jednou koupila tchýni, ale pro mě samotnou mě to nějak nenapadlo. Navoním se ráno a vydrží to až do večera:) A vzorek krémů v roztomilé krabičce je super.)

    OdpovědětVymazat
  3. Lucie, nákup krásný. ale musím se hrozně smát - v tom malém náhledu ta růžová krabička s bílými květy vypadá jako nasazovací zuby, klapáky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak. Mně to ještě připomnělo Ordinaci v růžové zahradě, takže jsem to obešla velkým obloukem. Ale vážně voní hezky. To by jeden neřek.

      Vymazat
  4. Pravidelně a velmi ráda sleduji váš blog. Dneska musím napsat:)....nakupovala jsem před měsícem a mám taky růžový vapo a taky se stejnou náplní....a souhlasím,že voní moc hezky.Že bychom nakoupily u stejné prodavačky? Ta moje totiž taky voněla "pánsky" Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tmavší typ, nádherně namalovaná, nehty strašně dlouhý do špičky - neuměla bych si s nimi ani zapnout knoflík. Arkády. Co?

      Vymazat
  5. Že toaletní voda voní jen pár minut, to vím.
    L Eau d´Issey ale kupodivu nesplňuje to pravidlo a voní dost dlouho. Tu používám nejčastěji.
    Od Masaki mám Suu, parfém, ale už mi dochází.
    Tak nevím, na co přesedlat a kdo mi to kdy věnuje; asi nikdo.

    Ta malá věc se jmenuje vapo...to jsem netušila.

    A růžová voda mi připomněla Turecko. Turci si s ní oplachují ruce. Voní báječně orientálně. sladká jeko baklava :)

    OdpovědětVymazat
  6. Lucie ten růžový náhled mě pobavil a stejně jako Andrea jsem v tom viděla ty zuby - klapáky. Vapo používám už tisíc let, hned co na český trh vstoupily prodejní aktivity zvané Oriflame a Avon. Hodně cestuju a parfém je pro mě nejdůležitější součást oblečení, takže využívám hojně, neboli plnou měrou. Na cestu delší než dva dny si beru mini balení (aka vapo) ve dvojím či trojím provedení. Jinak jsem poměrně konzervativně věrná. Deset let jsem používala světlý (vodní) Eden od Charchanel a po té co ho přestali vyrábět jsem přešla na Clinique Happy. A ještě mám jednoho favorita a to je DKNY, to máme myslím, společné. Myšlenka používat pánské parfémy je mi blízká, taky jsem měla takové období, moje máma ho má občas dodnes...a já teď naposledy při svém rychloparfémovém nákupu na letišti (Clinique koutek -> pokladna) zvažovala Happy pánskej, jen tak pro doplnění. A myslím, že až poletím příště, že tento letní projekt uskutečním. Pěkné kosmetické okénko, Lucie! A hezký víkend vinšuju, j.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za rozšíření obzorů! Jsi strašně napřed. Zase mě to posunulo. Vida!

      Vymazat
  7. Jen mi není jasné, jak do toho vapo mám doma nalít parfém? Vždyť jsou zapečetěné pumpičkou a nejdou otevřít.
    Díky za poodhalené mystérium, Lucie :-)
    Já pořád marně čekám, až si mě nějaký parfém vyhlédne. Voní mi různé věci, ale neumím je popsat. V parfumériích jsem tudíž bezradná.
    PS: Víte, že například Hana Hegerová nikdy neprozradila, co používá za parfém?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S paní Hegerovou je to pravda.
      Ad vapo - když se na něj kouknete, tak dole má šroubovací "konec" a tam se to normálně z velké lahvičky nastříká - jako když voníte sebe. Fakt jednoduchý a je to během minuty.
      Ráda poradím!

      Vymazat
  8. Kdysi jsem "vapo" dostala od kamarádky, dokonce s malinkým zlatým trychtýřkem, pro případ, že bych chtěla přelívat z normální lahvičky bez rozprašovače. Ani jednou jsem to ještě nepoužila, pořád vláčím velkou flašku. Měla bych to někde najít a vyzkoušet :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Díky. Doteď jsem znala vaporizér jen z článků J. X. Doležala. :)
    A. Eva

    OdpovědětVymazat