Výstava, na kterou jsem málem nešla

 
Na víkend jsem měla naplánovanou i tuto výstavu, ovšem v posledním Reflexu jsem si přečetla kritiku od J. Róny a zaváhala jsem. Jestli jít na exhibicionisty. Jenže jiné noviny zase psaly o události sezóny.
Šla jsem - a udělala jsem dobře.
 
Nejvíc mě zasáhly texty - zpovědi, kterými autoři doprovodily své soubory fotek. Pro mě jednoznačně nejsilnější byla Libuše Jarcovjáková s příběhem své umírající maminky a Magda Veselá s pochybami o svém manželství. Ještě večer jsem si znova ty příběhy četla. Někomu stačí fotka a ví, já víc vnímám přes slova. A tady dávají smysl.
 
Co se týče expozice J. Davida, kterou právě Róna kritizuje, tak je to trošku exhib. Nejvíc mě asi zaujala fotka, kde autor fotí svou ženu přes špičku svého penisu. Nevím, jestli to má nějaké hlubší vyznění. Třeba se chtěl jenom pochlubit, jakou má v sedmapadesáti ještě pěknou erekci. A to už pro někoho za zaznamenání stojí.
Tuhle fotku ale v těch mých nenajdete.
Stejně jako mnoho dalších autorů.
 
Výstavu jsem si užila, protože Stela zůstala s babičkou a švagrovou v hospodě poblíž. Usoudily, že než platit vstupné (120 Kč), tak si radši za ty prachy dají becherovku a polívku s rohlíkem (Stela teda jen tu polívku).
Milovnice kultury.
 

 
 
 

5 komentářů:

  1. Děkuji, Lu, že chodíš na výstavy a dělíš se o zážitky. Já se asi nikdy nikam nedostanu a tvoje příspěvky jsou alespoň závan kulturního větru:-)do mé nekulturní duše.Dííííky! a.

    OdpovědětVymazat
  2. Díky za tipy, já to zkusím stihnout:)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak tohle bych nevydejchala, dobře, že jsem zaskočila sem. Patrně bych tam totiž šla, líbí se mi moc ten plakát...

    OdpovědětVymazat
  4. No čekat na mne příbuzní, kdybych mohla jít na tuto výstavu,měli by čas sníst celodenní menu,asi bych tam byla hooodně dlouho!Věřím,že sis to užila!

    OdpovědětVymazat
  5. Jééé, vidím v seznamu mého kamaráda Jaroslava Kociána .Havířov!

    OdpovědětVymazat