Tenhle víkend jsme se chtěli koupat

 
Včera večer jsem se strašně těšila na čtení, ale usnula jsem u třetí povídky Terezy Boučkové. Její Rok kohouta jsem před pár lety přečetla během dvou nebo třech nocí v Lisabonu. Povídky mě zatím nechytily. Když teď o nich přemýšlím, vzpomínám si jenom na jednu. Na tu první. Ale všem, kteří mi je doporučili, se líbily. Tak třeba se ještě chytnu. Nebo jsem divná.
 
Ráno v dešti farmářský trh, koupila jsem bylinky a pár kytek. A dobrý pečivo. Zahrada neuvěřitelně bují. Chci o víkendu na ní něco udělat a jít se podívat na nějakou výstavu.
 

8 komentářů:

  1. já když jsem si je prohlížela v knihkupectví, tak jsem se právě nemohla začíst. Tak jsem byla zvědavá , jak se vám budou líbit..hezký víkend.

    OdpovědětVymazat
  2. Jak to tak vidím, musim do knihovny, poslední dobou čtu jenom slovíčka a gramatiku. Říkala jsem si, že si znova přečtu Marťanskou kroniku, knihu, kterou miluju, ale život je moc krátkej a knih příliš na to, abych četla jednu dvakrát... Mám velkej skluz, většinou to doháním v létě. Už aby bylo.
    Jenže to počasí! Šup do peřin...

    OdpovědětVymazat
  3. Lucie..
    a doporucim vystavu:
    GALERIE MODERNA Vás srdečně zve na výstavu ADRIENA ŠIMOTOVÁ, JIŘÍ JOHN - DOTEKY. Výstava se koná na Masarykově nábřeží 24, Praha 1, od 9.5. do 9.6. 2013, PO-NE 10-12 a 13-18 hodin. tel: 222 520 252 (příští výstava Oldřich Kulhánek) www.facebook.com/galeriemoderna

    snad se Vam bude libit.
    Jo a dum se Vam krasne ,vybarvuje"
    hezke dny M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tam chci zítra jít + Městská knihovna. Jestli mi do toho zase něco nevleze. Díky!!!

      Vymazat
  4. ...já jsem teď monotématická- sjíždím inspirace na domeček:) a váš se mi moc líbí-dlouhý, ze všech místností východ na zahradu-byl to můj vysněný...ale po všech těch radách a načteném váhám- chci ho mít na jih- tedy obývakokuchyn, ale ložnice a pracovna na jih prý bude v létě brutus, že by měly být max na východ západ...jak to cítíte vy, mít všechna okna-dveře na jednu stranu? taky jak jsem paneláková dotedka, tak bych ráda půdičku:) stačí jen volný prostor,ale moc si vyjít na valstní půdu...joga nebo relax v té pyramidě...nechybí vám?..děkuju Káťa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My máme okna-dveře na jihozápad, pracovna severovýchod, ložnice jedno okno-dveře tak a jedno tak. Kuchyň severozápad, technické místnosti, koupelny a tak sever. S rozmístěním jsem naprosto spokojená. V projektu jsme měli přes francouzská okna ještě venkovní posuvné okenice - asi se k nim dopracujeme, když je vedro, spíme s otevřenými dveřmi ven na zahradu - což spousta návštěv nevydejchá a bojí se. Anebo předokenní kvalitní rolety.
      Dřív jsme měli domek do patra + půdičku - tu jsme nevyužívali, do patra chodili neradi, lidi, věci, prádlo a zkrátka všechno se hromadilo v přízemí. Takže proto teď máme dům přízemní.
      Počítáme s tím, že ještě jednou budeme stavět, dům bude hodně podobný, ale do patra - přízemí my s mužem, patro - když přijedou děti nebo kdokoli na návštěvu. Do schodů já už prostě chodit nechci.
      Klidně se ptejte!
      :-)

      Vymazat
    2. ..jé Lucie to je výzva-ptejte se:):) já tedka jen a jen všude vyzvídám:) jak vytápet domek, jak velký pozemek,aby to nebyly galeje, jak snáší pražáci, od narození jako já, přesazení na vesnici? dá se tam vydržet bez depky přes zimu?já pracuju doma, takže nebudu do Prahy jezdit, jen když budu chtít,ráda bych tam nalša přátele i mezi místníma,ale dá se to? původně jsem toužila po polosamotě, spíš bez sousedů- touha vystreslých pražáků z paneláku:) ale jak jsme jezdili hledat, tak jsem si uvědomila,že nedokážu žít na echt vesnici ale ani i jen v minisatelitu...tak ted hledám místo, kde žijí taky pražáci ,ale ne moc, ale abych tam nebyla jediná...spíš větší vesnici směr Dobříš...překvapila jsme sebe sama, že chci poblíž lidí, před kterýma prchám:)ale malá vesnice je pro mě tak neznámá, že se na ní úplně necítím....jaké máte rozměry domu? já bych ráda půdu,ale na tak dlouhém domě je to strašně drahé...a stačí jen studna, když by nebyl vodovod? no já mám otázek stovky, je to poprvé:)....děkuju Káťa

      Vymazat
    3. To je záviděníhodné! Podle mých zkušeností je dobré místo tam, kde jsou i zdrhlí Pražáci, ideálně tam žije či má chalupu i pár umělců. Což je dost náročné na hledání, ale Kokořín to třeba splňuje. Na Brdech, kam míříte vy, taky žijí dobří lidé. Máme jen studnu a teď jsme s ní napustili i bazén. Rozměry domu nevím. Satelit - pro mě už never more, i když tady se lidi baví a zdraví se. Ale je to umělé prostředí. Kdyby něco, napiště mi klidně mail lucie.smich@seznam.cz, co budu vědět, povím.

      Vymazat