Kde je?

 
Opět už několik týdnů čekáme na zahradníka. Desetkrát nevzal telefon, nikdy nereagoval na sms. V pátek hovor vzal, málem jsme se rozbrečeli radostí. A kdy že přijde? Na dodělání několika předsezónních  důležitých věcí na zahradě opravdu nemáme techniku. Prý tento týden. Je středa. Takže ani tento týden to nebude.
Už jsem několikrát přemýšlela, že si najmu někoho jiného, ale ... nedokážu to. Ten člověk k naší zahradě tak patří, že každý jiný by byl cizí prvek. Navíc je strašně fajn (když teda přijde). Pije nespresso. Dlužíme mu dost peněz ještě za loňský rok, v listopadu říkal, že se staví do konce roku, pak že po Novém roce nám popřát ... je konec května. On má prostě stejný přístup ke všemu a to oceňuju.
Ale moh´ by teda už někdy přijít.
 
Zahrada je úžasná.
Nejvíc mě fascinuje, že sama ví, co dělat. A dělá si to bez ohledu na nás. Občas něco vyrejpnu, ale jinak se hlavně kochám.
 
Dnes důležitá schůzka, která může spolurozhodnout o mojí práci na příštích několik let. Ta práce by mi byla milá. Ale anabáze prosazení velkého projektu je úmorná a dlouhá. Jsme na začátku.
 

14 komentářů:

  1. Po několika dnech zase na naší zahradu svítí slunko. O to víc je vidět, co jsme nestihli udělat. Ale sedět na terase a kochat se budu stejně:-) Tak vás zdravím, přeji úspěšné jednání a veselé čekání na zahradníka. Já vím, že k nám žádný nepřijde a že děti pracovní rukavice jen tak nenandají, raději budou kopat do míče a rajtovat po trávníku. Kvůli tomu jsem přeci ten dům se zahradou chtěla... Hezký den Daniela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, díky. většinu věcí nakonec taky uděláme sami, ale na něco jsme krátký (a líní). Mějte se hezky a díky za vaše milé komentáře!

      Vymazat
  2. Lucie, ta Vaše zahrada je naprosto podle mých představ. Taková trošku jako prales, ale systematický prales.
    Zahradník asi bude dost flegmatik co? Já mám už delší pocit, že lidi, co dělají venku v přírodě maj na všechno takový pěkný klidný nadhled, myslím že ten návrat k přírodě by občas potřebovali všichni.
    Já jsem vcelku městský typ, ale v poslední době mě to neláká, trajdat po obchodech a sedět v kavárně - jo, ale jen na chvíli a pak hezky šupky dupky zpátky pod les. Tady je tak báječné ticho(pokud nedorazí sousedi z HK, Jihlavy nebo Týniště a nerozhodnou se posekat své lučiny:D). Hlavně dítě mi tu spí jak dudek a v současné době mám velké shánění, potřebuju kočár Liberta, aby ta moje ratolest mohla dál spát na čerstvém vzduchu a přitom se z něj může stát například takový pohodář jako je Váš zahradní muž:)
    Mějte se krásně!
    P.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju a s tím zahradníkem je to asi správná trefa - která mě vůbec nenapadla. Díky! A přeju "zelené" dítě!

      Vymazat
  3. Zahradu máte krásnou i tak, bez zahradníka. Mně se líbí právě jak je přebujelá a dělá si co chce. Hezký den Lucie a ať to dobře dopadne!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě, že ale sem tam to odborný zásah potřebuje a my na to nemáme ani ty nástroje. A taky chceme udělat příjezdovou cestu. Jinak jsme ale spokojení! :-)

      Vymazat
  4. A není to zahradníkův úmysl...zahrada vypadá krásně tak jak je. Cílkovo knihy jsou mé postelové milenky :oD

    OdpovědětVymazat
  5. Zahrada je parádní!
    Mně se hrozně líbí ten ohnišťový kout!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi se budu co se týče ohniště po Lucii trošku opičit, taky mě zaujal právě kout s ohništěm:)

      Vymazat
  6. Ty zprávy o vašem zahradníkovi miluju!!! Taková "paní Colombová" vašeho blogu. Vždycky mě to rozesměje:)))

    OdpovědětVymazat
  7. Lucie, krásnou zahradu máte. A to posezení s výhledem na ni... KRÁSA!

    OdpovědětVymazat
  8. Až jednou budu velká, budu mít taky takovou zahradu-louku. Platíto-jelito-kopyto :)!

    OdpovědětVymazat
  9. Děkuju za krásné komentáře, zahrada ale není velká. To, co vidíte, máme právě před francouzskými okny a to je cca 300-400 m2. Má ovšem různá zákoutí, která jsou vymezena rostlinami. Skvěle nám ji založila kamarádka zahradní arch a my se teď už jen staráme. Podle sil.

    OdpovědětVymazat