Doteky

Dnes ve větru, dešti návštěva dvou naplánovaných výstav. Hurá. Adriena Šimotová, moje oblíbenkyně, křehká. Práce jejího manžela jsem vůbec neznala, líbily se mi. Ponejvíc suchá jehla, která vypadala jako by pod sklem byla tkanina.
Pamatuju si na svůj postřeh z dětství, kdy mi přišlo divné chodit na výstavy, když se na to člověk jen koukne a zase jde domů. A nic si neodnese.
Dneska to potřebuju.
Když si Stela ráno zase postavila hlavu, že výstavy néé, tak mě popadl vztek a vyčetla jsem jí všechno, co jsem pro ni za posledních minimálně pět let udělala. Ne, že by to s ní teda pohnulo. Ale šla.
Jo.
A dobrovolné vstupné znamená, že zaplatíme akorát my a jinak nikdo.
 
Zítra o Vnitřním okruhu v Městské knihovně.
Moře fotek mám.
 
 
Tohle už není paní Šimotová. Ale klidně by na tu dálku mohla být.
 
 

15 komentářů:

  1. Možná by se Stele mohla líbit výstava Vikýře Play v Malostranské. A nebo Neviditelná výstava...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Vikýřích jsme byli, ale mě to asi bavilo víc. Na neviditelnou se kouknu ... anebo příště už sama.

      Vymazat
  2. Já myslím, že všichni, kdo dobrovolně platí si říkají, že platí jen oni (my).
    Neviditelná je fakt skvělá!

    OdpovědětVymazat
  3. Lucie, já mám hrozně ráda ona A.Š. i J.J. a hrozně by mne zajímalo, jak by se jeho tvorba vyvíjela, kdyby nezemřel. Abohužel paní Šimotová už je mnohem ohnutější, než ta paní na fotce. Na výstavu se chystám a těším.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím, viděla jsem dokument, který s ní natáčeli famáci a tam už byla opravdu ohnutá skoro k zemi. Ale stejně - ta síla, co z té její křehkosti jde. Podobně vnímám i B. Reynka. O panu Johnovi mnoho nevím, kdybyste měla tip na nějakou knihu, ráda si o něm přečtu.

      Vymazat
    2. Lucie, měla jsem dojem, že jsme si tykaly :-) Já vím jen o téhle. Mám jí už hodně dlouho a mám jí ráda http://www.verzone.cz/eshop/jiri-john%C2%A0-deset-uvah-o-umeni-o-prirode-o-zivote-a-umirani

      Vymazat
    3. No tak prima, tykáme si a za tip na knihu díky, určitě si ji pořídím!

      Vymazat
  4. Vnitřní okruh taky plánuju. Já byla v sobotu tady: http://www.sladovna.cz/akce/play-petr-nikl-462 Krása. Trocha fotek tady: http://instagram.com/veverkovalenka tak doporučuju výlet do jižních čech. :) Stela snad nebude mrzutá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My jsme asi před třemi lety byli na Play Mánes, myslím, že to je skoro dtto. To bylo hrozně fajn! Díky za fotky, tipy, všechno!!!

      Vymazat
    2. A my jsem zase byli na komiks workshopu pro děti na lodi Tejemství bratrů Formanových:) Jestli je Stella spíš na praktické výtvarno, třeba by ji workshopy bavily.)

      Vymazat
    3. Taky jsem na to koukala, leč Stela už se stydí zapojit, všechno ji přijde trapný ... s tím asi pár let nic nenadělám. Ale je to síla. Díky!

      Vymazat
  5. safra tak on tam byl Boudník...

    OdpovědětVymazat
  6. Ja taky platila :(

    a rada - Adrienka je moje dlouholeta laska na furt :)

    M.

    OdpovědětVymazat
  7. a Adrienka uz nekolik let na voziku - a na vystave byla - ne na vernisazi, ale pozdeji...

    OdpovědětVymazat