Bosa

 
 
Včera jsem byla u své advokátky podepsat kupu papírů, a protože sídlí v pasáži Světozor hned vedle Václaváku, rozhodla jsem, že se podívám po nových botách. Je to trapné, ale ty staré mám ... prošlapané. Potíž je v tom, že se mi líbí boty kvalitní a hodně drahé, ale ty pak nosím několik/mnoho let. Jenže než dám tu počáteční investici, tak se musím vždycky dlouho odhodlávat.
 
Boty nezakoupeny, ani jsem k nim nedorazila.
Na dvě hodiny jsem se totiž uklidila do Luxoru. Mít o hodinu víc času, tak jsem tam zdárně tu sumu na boty rozpustila v knihách. I takhle to byl pěknej součet. Abych tak úplně neodešla nahá, tak aspoň slaměný klobouček na léto.
 
Cestou zpátky vlakem jsem přemýšlela, proč jsem ochotná dát peníze za knihy a za boty ne. Když knihy nejsou vidět. Ale představa, že si nebudu moct přečíst věci, na který se už pár týdnů třesu, je pro mě nesnesitelná. Mnohem nesnesitelnější, než že budu chodit bosa.
 
 

23 komentářů:

  1. A to jsi určitě nečetla o knihách U Anýzovky v zemi cikád, o ženě ,která při psaní těch knih ve Francii s mužem opravila hrad a jedna z těch knih je o tom.Myslím, že mně by nezbylo ani na klobouček,jsi dobrá!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chtěla jsem vložit odkaz na její blog,ale dělá to stejně jako když chci přidat Tebe.Nejde mi to.Příspěvek se jmenuje Dopisy z Provence.Tak sorry,jsem na tohle....

      Vymazat
    2. Díky za tip, prostuduju, ale vzhledem k tomu, že miluju deníky a korespondence, tak si asi založím nový seznam!

      Vymazat
  2. Klobouček je věru pěkný a naprosto chápu, že jste dala přednost knihám. Já bych dokázala nechat ve výtvarných potřebách i život :))).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naštěstí umím jen jedním tahem domeček, jinak nic, nicméně i mně se výtvarné potřeby moc líbí. Ale nepotřebuju je, tak s klidem odcházím bez nákupu. Akorát barevný obálky a tužky všeho druhu kupuju.

      Vymazat
    2. Já i knížky vnímám jako investico do výtvarného umění ... mají tak nádherné obálky ... .) Přiznám se, že někdy (hlavně u komiksů), se nechám zlákat jen tím výtvarnem. Pak jsem samozřejmě občas zklamaná.)

      Vymazat
  3. Ale kam pak s nimi? Zvlášť, když 90% knih čtu jenom jednou...Já jsem to vyřešila městskou knihovnou (zlatá Praha!!). Za 80,- Kč na rok a kupuju si pak už jenom knihy, co prostě "musim mít". Pravda novinky se objeví tak cca 1/2 roku po vydání, ale nakonec to uteče strašně rychle...a já mezitim pročtu recenze v Hn, Respektu apod...Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Něco taky řeším knihovnou, ale mají máloco (vesnice), ovšem mít knížku jen pro sebe a číst jako první - a čichat tu novotu ... to mě vážně bere. A navíc si vždycky myslím, že bez téhle knihy se rozhodně neobejdu. A ono ne! Ale kdyby nikdo nekupoval, tak by nevycházely ... jaká škoda.

      Vymazat
  4. Dobrý výběr. Těšíme se na recenzi. A s tím nákupem/knihovnou to chápu. Nad ten pocit nic není. A vždycky ty knížky můžou putovat dál. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ps. musím mít novou adresu - takže znovujune.blogspot.com

      Vymazat
    2. Rozhodně dám vědět, až něco přečtu.

      Vymazat
  5. Vy jste tak sympaticka!
    Anet

    OdpovědětVymazat
  6. Některé tituly mě zaujaly - a jsem napjatá, prosím, prosím, napište o nich něco málo, až je přečtete:)

    OdpovědětVymazat
  7. Už nějakou dobu si sem chodím občas počíst, dneska už mi to nedá a musím také něco přihodit.
    Naprosto Vám rozumím, v knihkupectví bych nechala horentní částky. Já k tomu ale utrácím i za ty boty. :)
    Na skříňce mám už pořádný sloup z knížek, co chci přečíst, v poznámkách seznam, jaké koupit. A není čas. :) Těším se, až zhodnotíte Zázemí, i tu bych si po zkouškovém ráda přečetla.
    Veronika

    OdpovědětVymazat
  8. Holky, nebojte, budu průběžně referovat, začala jsem Terezou Boučkovou, páč srdeční záležitost (jak by napsala Petra Soukupová). :-)

    OdpovědětVymazat
  9. na Boučkovou a Šrámkovou se těším, schovávám si je na léto, momentálně jsme v procesu co s polovinou knihovny, kterou celou do Prahy nepřestěhujem, potřebovala bych udat asi 500 knih, nemám sílu je hodit do stoupy, ale taky nemám čas na sepisování seznamů a nabízení po aukru a antikvariátech. Vymyslela jsem rozdávací akci ve škole, snad se rozeberou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě se to rozebere! Skvělý nápad. Kdybych měla ale volit já, čeho se vzdát, tak bych to asi nedokázala.

      Vymazat
  10. Tereza Boučková je taky má oblíbená a povídky jsou výborné, přečetla jsem to za jeden večer/noc. Zdá se mi těžší napsat povídku než román. Kupte si také Cizí dítě od Alana Hollingursta (Linie krásy bylo výborné čtení) a Vědomí konce od Juliana Barnese. A i to ostatní co od Juliana Barnese dostanete, možná už to bude i v antikvariátech. hana.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za tipy. Linie krásy mi něco říká, ale kdybych to četla, tak se mi určitě vybaví. Už jsou v pořadí!

      Vymazat
  11. Na Terezu jsem se teď dívala, ale vyhráli "Chudí v Lodži" + "Rybí krev".
    Příště ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obávám se, že obojí je na mě hrozně náročné. U Hájíčka vím, co čekat, četla jsem ho povinně na famu, ale šlo mi to těžce ... vím, moje chyba.

      Vymazat
  12. Tenhle pocit důvěrně znám... :)

    OdpovědětVymazat
  13. Výborně, moc děkuji za tip. Na knihy, které si nutně musím okamžitě přečíst a také použít jako dárek pro přítele:-) A k tomu ještě za báječný večer strávený na vašem blogu. V noci jsem poděkovat nestihla, protože se naše šestinedělňátko vzbudilo a pro mé zpoždění by nemělo pochopení. Četla jsem i dnešní vklad. Po výstavách nechodím. Ale umím vyplnit závěrečný trenérský výkaz - moc se mi nechce, ale ty penízky za tu práci chci, ...
    Hezký den Daniela

    OdpovědětVymazat