Tečka

... situace se bohužel dnes vyhrotila, jak nejhůř mohla.
Vzhledem k mému nepodepsání smlouvy, přišla o honorář i kolegyně, která se smlouvou souhlasila a mohla levou zadní film dokončit. Bere to tak, že jsem ji stáhla s sebou. Nedivím se.
Víc už o tom nechci psát.
Těžko bych vymyslela horší scénář.
Nemít vysokej tlak, tak do sebe dnes obrátím flašku rumu.
Naposled jsem to udělala před 6ti lety a měla z toho zánět jícnu IV. stupně. To prý mívaj jen těžcí alkoholici.
 
Nebudu už mít s kým psát.
 
 

20 komentářů:

  1. Nezlob se, ale jestli je to kamarádka, tak to snad musí pochopit. Není čas na to myslet jen na ostatní nebo to zase zdravotně odneseš. Netrap se! A jestli měla stejnou smlouvu jako ty, tak nechápu, proč jí podepsala místo toho, aby tě podržela a nepodepsala a možná tím vytvořila nějaký tlak spolu s tebou na vedení ČT. ale ono to asi není tak snadné. Nebo jsem hypernaivní! Myslím na tebe! A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My jsme vyvíjely tlak několik měsíců přes právničku. A ono fakt není jednoduchý vzdát se toho, že jsi pracovala několik měsíců zadarmo + s tím máš ještě další výlohy a jiná práce v nedohlednu. Ustojím to, ale ten rum bych si dala.

      Vymazat
  2. Lucie, moc si vás vážím a děkuji. Iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivo, díky, ale ráda bych zachovala rovnováhu. Kdybyste vy byla mou kolegyní, tak mě propíchnete vidlema. Je to strašně nepříjemná situace.

      Vymazat
    2. Věřím, že je vaše situace hodně nepříjemná, ale já bych se zachovala stejně, možná i proto, že jsem zažila osudovější ztrátu než finanční.
      Je to souboj etiky proti aroganci moci, vaše rozhodnutí přineslo oběma i nejistou budoucnost. Dnešní večer bych strávila s filmem Dobrý ročník,
      je to zaručený recept. Iva

      Vymazat
  3. Ach jo...

    Lucie - napiste knihu - svobodne.
    Slibuji, ze si ji koupim. Bez smlouvy a treba v samonakladu. Ulevi se Vam a my se vsichni krasne pobavime.
    Rum ne, ale vino neskodi. a pustit si film treba z aerovod.cz
    Myslet na to, ze Stela ma bezva priklad pro zivot.

    Martina
    a jaro prinese kvety :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ach jo. Takovýhle situace nesnášim.
    Rum si prosím nedávej, to za to nestojí. Radši dobrý kafe.

    OdpovědětVymazat
  5. A do toho to počasí! Honem do pelíšku a smutnit, nadávat a vůbec co je třeba (případně do hospody) a zítra je nový den, nový dech, nové myšlenky.... Držte se! Eva

    OdpovědětVymazat
  6. ... sakrys ... proc to nejde jednoduseji?!...
    Jo kdyby nahodou ta knizka, tak ja si ji rada zakoupim. Fakt!!!
    Lucie, presto preji klidny vikend.

    OdpovědětVymazat
  7. No to je život...bohužel.A ono to nakonec nebude třeba tak zlý, jak to teď vypadá. Prostě ses tak rozhodla, mělas pro to důvod, tak si to asi tolik nevyčítej...
    (No jo, já vím...to se to radí...)

    OdpovědětVymazat
  8. :(Lucie myslím že na tohle se nedá nic utěšujícího napsat, na tohle se dá napsat jenom:A doprdele!
    To je prostě scénář, kterej umí napsat jenom sám život. Na jednu stranu máte náš obdiv a na druhou stranu vidle v zádech...
    Držte se!

    OdpovědětVymazat
  9. "Nebudu už mít s kým psát." Četla jsem: "Nebudu už mít s kým spát." :-) To by bylo ještě horší. Já vím, dnes není den na vtipy. Je to těžké. Chápu i naštvání vaší kamarádky, která je určitě naštvaná jen kvůli té velké bezmoci. To vůbec lze? Jen tak někomu zrušit podepsanou smlouvu? Když ona svůj díl odevzdala a souhlasila s podmínkami, tak by měla získat honorář i přesto, že se projekt nerealizuje. M.

    OdpovědětVymazat
  10. Lucie já věřím,že na vás ještě čeká někde sluníčko a všem těm......ukážete.Někde ta spravedlnost s a k r a musí být.Alena

    OdpovědětVymazat
  11. Paní Lucie, z Vás se stala notorická stěžovatelka. Váš scénář je zboži, které bud někdo koupí nebo zůstane v šuplíku. Vzpomente si na scénáristu z filmu Trhák. Vás ještě něco v dnešní době a v dnešním státě překvapí? Mě teda už ne, doba je taková a lidský vztahy taky. Tak zkuste jít dělat něco jiného, možností je spousta. Psaní může být i krásný koníček. Když nebudete tlačit na pilu, třeba to půjde. A právníci jsou hrozný hajzlové. Hlavu vzhůru a jaru zdar Martina

    OdpovědětVymazat
  12. Hodně silné a upřímné sdílení, dík, je to strašně cenné. To jsou ty okamžiky, kdy jde o život (o smysluplnost, vlastní osobnost a integritu, hodnoty a úctu, chleba na talíři, budoucnost dětí, záchranu) a ne, že ne. Klobouk dolů před Vámi, Lucie. Teď ještě najít "ve ztrátě zisk". Hodně na levačku, že to zasahuje i kamarádku, určitě jí také "jde o život." Alkohol jako cestu do zapomnění jsem už dávno zavrhla, nesnáším kocoviny. Viděla bych to na tři hodiny ve vaně s pěnou a fajn knížkou. Nevím proč, ale vybavila se mi kníha "Není římského lidu" od J. Loukotková, zápasy básníka Petronia. Nebo mejdan s přáteli, víkend ve dvou na horách, vyčerpávající fyzická aktivita, i když ten svíravý pocit na prsou a v žaludku.... Hodně sil, a ať se objeví jiná netušená cesta a možnost pro všechny zúčastněné.

    OdpovědětVymazat
  13. Stěžuju si na svou profesi novinářky, ale být scénáristkou je asi mnohem náročnější. Moc nerozumím reakci kolegyně, nevím, jak konkrétně to všechno bylo, ale jak jde o ušlý zisk, tak lidi překvapí. Peníze jsou až na prvním místě. Pro hodně lidí.

    OdpovědětVymazat
  14. To jsou rady..já jsem pro rum!

    OdpovědětVymazat
  15. Vidle v zádech od kamarádky mám za sebou v životě dvakrát,i když v jiné situaci a stejně obojí bolelo.Co se to proboha děje v té naší zemičce krásné?Ještě si to vysvětlíte,uvidíš Lu.Je moc špatné,že pro někoho jsou peníze přednější než přátelství.Neznám kamárádčnu finanční situaci,možná je na dně,že tohle udělala.Vytvořila si špatnou domněnku...Vem Cherrynku do lesa,mezi stromy,koukej do korun a na nemysli na nic.V kapse tu placatku rumu,Cherry tě domů dovede!Doma pak máš lidičky,kteří tě podržej vždycky,to je nej....A tu knihu si taky koupím,když se do ní pustíš!Už se těším.

    OdpovědětVymazat
  16. Luci, bohužel i o je život .... kamarádka, tě určitě časem pochopí, teď ne, pracují emoce, .......... tvá práce scénáristky je nevděčná .... jsi závislá na spoustě dalších faktorů, které nejsi schopna ovlivnit .... Moje rada ???? Vyprdni se na scénáře a piš knihy, myslím, že ti to půjde, píšeš skvěle a nejsi na nikom závislá .... a ten rum nepij, stačí, že tě z toho bolí na srdci, nemusí se k tomu zítra přidat i hlava ..... Marki

    OdpovědětVymazat
  17. Před necelým rokem mi byla nabídnuta práce na 4hod. denně. Další 4hod. měla jako úvazek kamarádka po své práci. Po 2 měsících mi bylo nabídnuto prodloužení o 2hod. a tím pádem by kamarádka o 2hod. přišla a měla by po své práci už ,,jen 2hod.". A tak jsem si v kavárně u kávičky říkala, vzít nebo nevzít nabídku a k tomu ještě smlouvu na neurčito.
    Vedle u stolu seděli dvě dámy a tak jsem je požádala o pomoc, jak se mám rozhodnout. Obě se shodly, že pokud je to můj jediný příjem, kamarádka práci má, já mám už přes 50 a ještě k tomu smlouva na neurčito, tak že nemám váhat a vzít to.
    Nebyla to přítelkyně, ale dost velká kamarádka s kterou jsme byly provázané i s rodinama.
    Došla jsem na pracoviště a oznámila jí, že to beru. Naivně jsem čekala něco ve smyslu: ,,jé to budeš mít fajn, do důchodu budeš mít vystaráno a nemusíš hledat jinou práci".
    Místo toho jsem se dočkala ,,no ale jak já to budu dělat, mně ty peníze navíc budou chybět". A bylo po kamarádství. Dokonce došlo i k pracovnímu podrazu a dodnes se mnou komunikuje jen to co je nutné.
    Je mi to stále líto a jsem z toho poučena, že být velký dobrák, se nevyplácí a každý dobrý skutek je po zásluze potrestán.
    Luci nelitujte svého kroku, vy jste to tak cítila a udělala jste to co pro vás bylo dobré. Netrapte se i když sama vím jak to bolí.
    Já si říkám, že všechno zlé je k něčemu dobré. Někdo shora mi seslal novou kamarádku.
    Jana

    OdpovědětVymazat