Včera večer

Večer telefonát od kamarádky:
"Zdálo se ti to taky blbý nebo se to zdálo jen mně?"

Včera večer jsem se dívala na jeden díl z Nevinných lží a musím říct, že mi přišel úplně jalový. Zápletka o ničem, vykonstruovaná tak, aby všechno do sebe zapadlo. Nemůžu si pomoct, ale která matka by při zdravotních potížích syna spoléhala na pomoc neznámého mladíka, o kterém má navíc špatné mínění? Já bych normálně sedla k internetu, našla desítky zdravotních zařízení a alarmovala, kde mi dítě vezmou k okamžitému vyšetření. Zřejmě jsem málo romantická, protože ráno mi kamarádka posílá link na recenzi Mirky Spáčilové, která se rozplývá nad tím, jakáže to byla báječná romantická komedie. Ničemu nerozumím. A jestli rozumím, o to hůř. Tohle dílko totiž napsal (i můj) oblíbenec Petr Kolečko. Být pod tím podepsán Viewegh nebo Jarchovský, nevěřím, že by gilotinou paní redaktorky prošli.
 
 
Posledních pár let se hodně mluví - teda spíš šušká o tom, že příznivá recenze se dá i koupit (pozor, v žádném případě to nespojuji s výše zmíněnou kritikou!!!).
 
Producent Ententýků dostal před vysíláním dokonce konkrétní nabídku. Nepřijal ji. Zaprvé cena byla vysoká (v nákladech na seriál se opravdu s něčím takovým nepočítalo), zadruhé mu to přišlo nemorální. A že by s podobnou zkušeností někdo veřejně vystoupil, si nepamatuji, s výjimkou nebojácného Michala Viewegha, který o tom píše ve svých denících.  Jakmile se o to totiž pokusíte, jste okamžitě zesměšněni, že si vy, nuly, akorát léčíte komplexy a snažíte se vinu svého neumětelství hodit na ubohého redaktora. Vzhledem k tomu, že mi o podobné praxi povídal i jeden značně ovíněný recenzent internetového tisku, je mi z toho smutno.
 
Tak doufám, že se mého SOUKROMÉHO NÁZORU zase někdo nechytí a nebude mě vláčet zákulisními kanály. Ale fakt se mi to včera nelíbilo. A nebýt oslavné recenze, ani se tu o tom nezmíním.
Ale vy jste třeba byli nadšeni!
 
 

26 komentářů:

  1. My jsem se doma shodli, že to bylo mělké a předvidatelné. Takže nakonec nás nejvíce pobavila postava skvěle vycpané Jitky Čvančarové. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já byla nadšena v Malostranské besedě :oD ...ale mám nahráno páč Pod hladinou se mi líbilo moc a jeden se namlsá a má očekávání, že snad i ty další.
    Jo a vítejte doma "Jitko" :oD

    OdpovědětVymazat
  3. Recenze nečtu, protože je mi fuk, co se líbí paní Spáčilové a spol.Včera to bylo opravdu slabé, nedokoukala jsem to. Můj muž ano, protože zkoumal, zda jsou tvary Jitky Č. skutečné nebo vycpané:-) Pod hladinou-to bylo úplně jiný kafe!

    OdpovědětVymazat
  4. bolo to biedne, po minulej nedeli som sa tešila, ale sklamanie. Uvidíme ďalšie ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Dobrý den,
    já se teda docela pobavila. Zápletka fakt nic moc.
    Boreliózu diagnostikuje s přehledem pediatr.
    Ale vzhledem k tomu, že mám doma 3 skalní pesimisty
    (manžel i obě děti), tak bylo úlevné vidět pesimismus
    i jinde než doma :-)
    Petra

    OdpovědětVymazat
  6. musím souhlasit s ostatními. Minulou neděli jsme se namlsali a teď to bylo prostě nic moc. Dalo se na to dívat, ale naprosto mi to nezapadá do cyklu... a taky mi přišlo překonstruované, že dítě nikdo pořádně nevyšetří... a pan doktor byl taky k neuvěření.

    OdpovědětVymazat
  7. Včera jsem neviděla. Ale musím se přiznat, že mě nijak neuchvátil ani díl předešlý (od Alice Nellis).
    Lucko, můj starší syn už dávno pochybuje o soudnosti paní Spáčilové... pořád ji čte a pořád nadává :-)).

    OdpovědětVymazat
  8. Zcela souhlasím s Vaší kamarádkou, bylo to blbý:-)A to tak, že velmi! A o tom, že se dá příznivá kritika koupit? Vůbec mě to nepřekvapuje, tady je prostě možný všechno.

    OdpovědětVymazat
  9. V archivu nelze pustit,litovala jsem,ale asi není proč!Jen jsem četla o minulém dílu,tak mi připadalo,že o něco přicházím.A hezký svátek Stele přeji,určitě se jí rozšířila sbírka těch monstr panenek!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že producenti neprodali mezinárodní práva, takže proto to jde jen v ČR. Za Stelu děkuju, dostala takovou místnost pro monster s nábytečkem ... :-)

      Vymazat
  10. Hezký večer, tak jsem si to pustila v archivu a strašná blbost. Jestli tohle má být pokračování Soukromých pastí, tak nevím.....!!! To se nedá srovnávat. Nemělo to spád, děj naprosto pitomý. Reklama na to jako hrom, rozhovory s Kopáčovou i Vrábelem v Sama doma, tak jsem se těšila a zklamání!!! Tak uvidíme v neděli, ale je vidět že i hvězdné obsazení není záchrana. Zdravím Martina

    OdpovědětVymazat
  11. Souhlasím s ostatními. Minulý díl se mi moc líbil. Včerejší mi připadal někdy jako parodie, viz chování doktora k Jitce Č. Eva

    OdpovědětVymazat
  12. Bohuzel to nejde prehrat na uzemi mimo CR, tak Ti na to nazor nereknu, ale o te koupene kritice bych bohuzel ani na chvilku nepochybovala... ach jo.

    OdpovědětVymazat
  13. Tak dneska se asi shodneme, byla to slabota stihla jsem u toho uspat, uklidit a surfovat:D. Hrát tam někdo jiný než Dyk, tak to vypnu. A vycpanina Čvančarky mi taky vrtala hlavou, jestli ji přitlustili nebo ne. Ale asi jo, protože jestli to byly její kejtičky tak teda masakr!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Pod hladinou nasadilo laťku fakt dost velkou - to se mi líbilo.
    Hezký véčer!

    OdpovědětVymazat
  14. Jo a Lucie, dneska končí úpis!

    OdpovědětVymazat
  15. Všem - tak to jste mě překvapily, myslela jsem, že bude větší nadšení. Čvančarka byla přicpaná, ale půvabně. Je vidět, že i to může působit dost sexappealově. Tak příští neděli zase sraz ve 20 hod na ČT1.

    OdpovědětVymazat
  16. http://3.bp.blogspot.com/-VTSzuGv6CTA/UPQgKLaKNhI/AAAAAAAAHak/NwQ3ZNpdmDY/s1600/se+ned%25C3%25ADvaj%25C3%25AD+III.jpg

    OdpovědětVymazat
  17. Takoví Bakaláři no, po prvním díle jsem čekala něco jiného, ale dokoukala jsem.

    OdpovědětVymazat
  18. Nic ve zlem, ale rozhodne jsem se bavila vic nez u serialu Ententyky.
    Martina

    OdpovědětVymazat
  19. Blanka už to tu trefila . Bakaláři.
    Nejenom obsahem, ale i kamerou .Ale neviděla jsem první díl. Tak třeba to byla výjimka.

    OdpovědětVymazat
  20. Já jsem byla z tohoto dílu překvapená. První jsem neviděla, takže po ani né půlce jsem došla k závěru, že to asi nemají být silné lidské příběhy, jak jsem se z upoutávek domnívala, ale spíš takové lehké komediální hry. Děj mi taky neseděl, souhlasím jakožto matka dvou malých dětí, že bych zdravotní stav svých dětí neřešila skrze známosti nějakého floutka a popravdě řečeno, etida u okýnka v nemocnici mi přišla už opravdu velmi chabá, jak z české sody, ale už hodně vybublané. A ty recenze někdo čte /kromě recenzentů/? Mají vlasně nějakou honotu - u filmů, na které se chodí do kina a platí bych to pochopila....

    OdpovědětVymazat