Píšu

 
Včera jsem začala psát řecký příběh s pracovním názvem Řecké slunce. Vždycky musíte vymyslet aspoň nějaký pracovní název, aby bylo na co navěsit smlouvy a tak. Začala jsem psát, i když nemám smlouvu ani a tak.
To je v  mojí profesi dost běžné.
 
O příběhu bohužel nemůžu prozradit téměř nic, i k tomu mě váže ta smlouva, co ji zatím nemám. Snad aspoň to, že to není love story, ani romantická komedie, ačkoli se musím držet přání pana režiséra, aby to bylo lehké a plné slunce. Jde o příběh milenky a manželky, které svede dohromady tragická událost. Do té doby o sobě nevěděly.
Napůl se to bude odehrávat na Krétě, napůl v Čechách - tady příběh začíná. Zatím píšu tu českou část a už se moc těším, až ve scénáři přeletím řeckými aerolinkami na Krétu.
 
O manželkách a milenkách už jsem napsala tři filmy a žádný z nich se nenatočil. Nějak se žádné produkci nikdy nehodil. 
Tohle téma mě drželo už na FAMU a pak taky ženské přátelství (což je v některých případech nakonec dtto).
 
Píše se mi to lehce, baví mě to, což podle logiky mojí dcery znamená, že se to nebude líbit nikomu jinému. Takže mi nezbývá než doufat, že mě nemá zase tak úplně přečtenou.
 
 

15 komentářů:

  1. Milenky a manželky, v dnešní době netáhnou? To je mi novina. Přitom tak aktuální téma :-)
    Lucie, a co ten otevřený šuplík? Jsem myslela, že to bude mít v textu pointu :-) A pojedete taky pracovně na Krétu, abyste nasála slunce?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Krétu bych jet měla, až se budou ladit krétské scény a detaily ve scénáři. To se těším. Akorát ta moje sluneční alergie ...
      Šuplík neplní žádnou funkci, jenom prostě nevím, co už fotit, když píšu o tom, že píšu a dnes jsem zrovna měla otevřený šuplík :-)

      Vymazat
  2. Bacha! Aby ten otvorený šuplík nesymbolizoval písanie do šuplíka :-)

    Rada vás čítam,

    Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ježíš, to je výborná pointa, po které prahl první komentář! Škoda, že to nenapadlo mě! Díky!

      Vymazat
  3. Milá Lucie, nemáte nějaký tajný tip jak udržet pozornost u práce, když ji musíte dělat (stejně jako já své úpravy fotek) na počítači? Neláká vás brouzdat internetem místo psaní?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Představte si, že mě to neláká! To je asi velký plus, protože vím, že s tím má problém spousta lidí. Já si jen tak něco přečtu v přestávkách, ale většinou mě ten scénář tak vcukne, že od něj neutíkám, spíš mě děsí, jak hodiny letí a já budu muset jet pro dceru do školy!

      Vymazat
  4. Nemohla byste napsat článek o tom "jak se píše scénář" ? Bylo by to báječné počteníčko :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jste mě pobavila. Na to existuje spousta suchopárných příruček (které jsem nikdy nečetla) a nevím, jestli by to někoho vůbec bavilo! Zkuste nastínit, jak byste si to asi tak představovala a já zkusím vymyslet nějakou vtipnou zkratku!

      Vymazat
  5. Milá Lucie, známe se, ale netykáme si. Máte skvělý blog, ale chtěla bych vám říct, že už se stal veřejným tajemstvím a lidé z vašeho = našeho malého českého rybníčku, ti závistivci bez talentu, co navíc nedokážou nikdy říct pravdu do očí, akorát pomlouvat, vás za vašimi zády často cupují. Určitě jste si všimla, že čtenost některých vašich příspěvků je tak vysoká, že to nemůžou být jen vaši milí věrní čtenáři, ale váš link si prostě ty hyeny přeposílají mezi sebou. Takto jsem se k vám dostala i já (přišel mi od nadřízených mail s linkem). Nesmírně vás obdivuju za vaši otevřenost a statečnost. O to víc je mi trapné, že tu vystupuji jako anonym, ale až se spolu někde pracovně potkáme, přihlásím se vám. To slibuji. Zdraví A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, bohužel to pro mě není nic nového, ale nechápu, k čemu může být někomu dobré, jakou knihu právě čtu nebo co si myslím o nějakém filmu. Otevřenost se vytrácí všeobecně, lidi se bojí. Nechci se zapojit mezi ty, kdo pomlouvají jiné za zády. Kdykoli jsem proti někomu něco měla, řekla jsem mu to z očí do očí, pokud mi dal tu příležitost a neschoval se. Na setkání s vámi se těším a mám pocit, že vím, odkud vítr vane.

      Vymazat
  6. Lucie, já mám úplně přízemní dotaz. To oranžové na stole je myš?? Jestli ano, tak vypadá dosti lákavě a zcela jistě bych ji NUTNĚ potřebovala:-). Krásný den!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, je to myš a je od VAIA. Taky jsem ji nutně potřebovala!

      Vymazat
  7. Dobrý den Lucie,prosím poslala by jste mi email měla bych pro vás "typ"na námět o dom násilí.(promisicku2 zavináč seznam cz.). Díky.

    OdpovědětVymazat

  8. Je to složité psát osobní blog a přitom být veřejně známý. Trochu mi občas vzadu bliká kontrolka, co asi na to řekne ten nebo ta. Ale pak se na to vykašlu:-). Pište dál. Je to zajímavé.

    OdpovědětVymazat