Návrat


Už bývá pravidlem, že nikdy se nám nechce z dovolené domů.
Do reality.
Itálie se navíc poslední dobou stává naší nejoblíbenější zemí. Mají skvělé podnebí, mají hory a moře zároveň. Nespravedlnost! 
 
Na lyžování mě nejmíň bavilo právě lyžování. Po třech dnech jsem si koleno dořádila tak, že jsem pak už chodila jen pěšky. Přece jen asi budu muset na plastiku kolenních vazů, což se mi tuze moc nechce. Ale s přetrženými se fakt dá jezdit maximálně šusem. Při každém oblouku mě píchlo uvnitř kolene tak, že požitek z lyžování veškerý žádný. Naopak.
 
Ovšem sedět s pětisetstránkovým románem před barem v lehátku, číst si a pít drinky, to mi šlo báječně. A bavilo mě to ze všeho nejvíc. Ještě, že jsem si s sebou prozřetelně vzala tlustou knihu! Doma bych se do ní asi vůbec nezačetla, protože než se dostanete k tomu, co se stalo večer předtím, než se Madeleine vzbudila a hlavu měla zvláštně lehkou, jako by byla uvnitř prázdná. Ale postupně se jí odkrvovala čím dál víc, jako když v horní půlce přesýpacích hodin ubývá písku, a jakmile krev doputovala k zúženému místu v řečišti, ucítila prudký pohyb bolesti v zátylku, tak uběhne 130 stran! Na to bych normálně neměla trpělivost.
Hra o manželství (Jeffrey Eugenides) navazuje na starý dobrý román devatenáctého století, ovšem moderně. Může existovat milostný příběh napsaný pro dnešní dobu a reflektující realitu feminismu, sexuální svobody, předmanželské smlouvy a rozvodu?
Zatím nevím.
Až ho dočtu, tak vám řeknu.
 

5 komentářů:

  1. To je idylka! A jo, je to nespravedlnost :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Smazáno,jelikož překlep,takže repete.Vítej doma,dovolená je relax,ale doma je doma!A lehátka jsem obdivovala již při sledování filmu Román pro ženy,nejsem lyžařka-takže sedět před hotelem na slunci,zabalená do deky a číst,odpočívat,přemýšlet a nebo jen tak zevlovat a pozorovat okolí,jééé to by se mi líbilo!Až na to koleno,snad sis Itálii užila jak se patří.

    OdpovědětVymazat
  4. No konečně jste doma! Už mi to čtení chybělo:D Asi nebudu jediná kdo je rád, že Vám volno skončilo Lucie!

    OdpovědětVymazat
  5. Lucie teď jsem si všimla, že taky jezdíš do Alta Badii. Jela bych hned s vama - ovsem lyze bzch nechala rovnou doma a vzala to primo na lehatko! S petisetstrankovzmi romany mam ale problem vzdy, to nejak nedavam ...

    OdpovědětVymazat