V jednom ohni

Dnes jsem vstávala v šest. Od šesti nula pěti jsme se učily se Stelou v posteli přírodopis, včera už jsem na něj neměla síly. Ale její známky v žákajdě 5,5,4 (a jediná 1 za úpravu sešitu) mě dost tíží.
V půl osmé jsem ji vezla do školy.
Ve tři čtvrtě na osm jsem šla vyvenčit psa.
Pak přijela moje hodná paní na úklid a já se konečně mohla začít věnovat psaní. Bylo devět hodin a já byla vyflusaná jako kdyby bylo večer.
V těchto chvílích vždycky závidím svým psacím kolegům, protože ti opravdu jenom píší. S dětmi se učí manželka, pak je odveze do školy, psa vyvenčí babička, o úklidu nemají ani páru. Zamknou se v pracovně a během tvůrčího procesu stihnou ještě napsat pár sms milence o tom, jak jsou v jednom ohni (ten dvojsmysl je schválně).
Konec závisti.
 
 
 
Předevčírem mi můj muž vypočítal a nakreslil tabulku na psaní scénáře. Kromě smysluplnosti slov, vět a děje, ještě hlídám počet slov, aby délka dílu přesně sedla. U svých věcí to umím uhlídat nějak mimochodem, ale pokud píšu u cizích, nejsem schopná to trefit. Na jeden díl mám tentokrát 34 scén a ty čísla pod nimi jsou počty slov v jednotlivých scénách, abych se nakonec trefila do 11 tisíc celkově. Samozřejmě, že každá scéna je jinak dlouhá, ale když někde uberu od průměru, pak jinde musím přidat.
Konec přestávky.
Jsem u 5147. slova.
 

8 komentářů:

  1. Uff, scénaristika je teda pěkná matika.) Povzdechnutí nad mužskými kolegy mě pobavilo, zároveň to ale moc k smíchu není, že?.(

    OdpovědětVymazat
  2. Kde ti chlapi chudáčci asi tak mají brát inspiraci, když nežijí, jen píší?!
    Pro zajímavost dodávám, že já sice spala do osmi, ale zabrala až ve čtvrt na čtyři. Dvakrát jsem se zkoušela učíst, jednou opít griotkou a uluštit sudoku-killerem. Nepomohlo nic. Kránu se mi (nevím jak) podařilo srazit v kuchyni ze stěny rám s fotografiemi předků. Tam jsem byla mnohem úspěšnější.
    Důvodem noční rozjařenosti byla s největší pravděpodobností moje včerejší hodina francouzštiny, první s novou paní profesorkou a naprosto skvělá!
    Zdraví Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vida, tak kvůli učitelce ženy nespí a srážejí obrazy! Žádnej chlap v tom není. :-)
      Ale voni ti psací chudáčci si inspiraci vždycky najdou. Nepodceňovat!

      Vymazat
  3. Lucie tou tabulkou jsi mi definitivně vzala poslední iluze o tom, že máš fajn práci. Nemáš, jen píchačky chybí...ale máš fajn chlapa, protože ti tu tabulku udělal a fajn chlap si stojí výš, jak fajn práce. Krásný večer!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jasně, že chlap je vejš!
      Ale mě to psaní fakt (převážně) baví. I když pochopitelně radši dělám na svým než na panským. U svýho mám tabulku v hlavě, nic nepočítám a vždycky se nějak trefím.

      Vymazat
  4. Ale Lucie přece píchačky MÁ!
    Eva

    OdpovědětVymazat
  5. Paní na úklid? Po té už léta marně toužím.

    OdpovědětVymazat