Silvestr, na který nezapomenu

 
Dnes jsme se vrátili z Lipna. Tak strašně se nám tam líbilo, že jsme si pobyt ještě o den prodloužili - víc už jsme nemohli, neb Stele zítra začíná škola.
 
Na Silvestra dopoledne je můj muž lehce rozladěn, že píšu do blogu, kde jsme a proč to jako všichni musíte vědět. Klopím oči. Den je nádherný, moje povánoční deprese evidentně můj blog nečte, a tak nevěděla, kam za mnou dorazit. Večer si hezky lebedíme u bedny, když mému muži volá neznámé číslo. Nechce to vzít (co když je to někdo z práce, sakra?!), ale pak mu to nedá a hovor vezme.
 
Volá moje kamarádka, se kterou jsem se neviděla mnoho roků, a před pětadvaceti lety (stydím se tu sumu napsat velkým písmem) byla svědkyní na naší svatbě. A že sedí se svým přítelem v restauraci o patro pod námi. Přečetla si na blogu, kde jsme a přijeli za námi z Františkových Lázní. Ozbrojené přepadení by mě nepřekvapilo víc.
Takže jsme večer strávili vesele v hospodě a následně v našem apartmá. Jsem nadšená. Jenže to není všechno. Před půlnocí jdeme na balkon (místní oslava je veliká, rachejtle tu lítaly vlastně celý týden), že otevřeme půlnoční šampus. V tu chvíli poklekne Darinčin přítel na koleno a předává jí krabičku se zásnubním prstenem a otázkou, jestli si ho vezme. Můj muž je v takovém šoku, že zapomíná včas otevřít láhev, protože si doteď si myslel, že takové věci se dějí jen v amerických filmech.
(Vidíš to, manželi. Máš v romantice evidentně velké mezery.)
:-)
 
Pro mě z toho vyplývá věc, kterou vím už dávno. Že musím o své přátele líp pečovat. Pořád mě někdo někam zve a já nechodím a nechodím. Už se o mně ví, že jsem ta nechodička. Přitom mám všechny moc ráda. Ale polepším se. Slibuju. I bez přepadení.
 
P.S. Snoubenci jsou na třetí fotce. Fakt tam jsou.
P.S.S. Další překvapení čekám zítra.
 

7 komentářů:

  1. Lucie, nechodičko, dala jste si snad předsevzetí dopřát svým známých takové skvělé přepadáky? Abyste mnohé nešokovala více než je zdrávo :-) Jana

    OdpovědětVymazat
  2. No Lucie, myslím, že těch "nechodiček" jako jste vy nás je víc, ale tyhle neplánovaný přepadovky jsou stejně nejlepší - mají víc kouzla, a vydaří se víc, než ty plánovaný megaakce od kterých člověk mnoho očekává a pak - skutek utek.
    Hezký nový, zdravý a tvůrčí celý rok 2013 přeju:D

    OdpovědětVymazat
  3. No měli jste teda romantiku jako blázen. Přeju všechno nej v novém roce.

    OdpovědětVymazat
  4. Teda Luci, "svět je malý a náhody fungují" .....a ta "silvestrovská romantika" :-):-):-) ...... doufám, že Darka řekla "ano" ..... krásný nový rok ..... Marki

    OdpovědětVymazat
  5. Takovýhle náhody jsou superkrásný, zejména, pokud mají ješte tak pozitivní dohru. Snad teda Ivan ocenil, že píšeš, kde trávíte dovolenou :). A mám podobné předsevzetí = pečovat o přátele a o přátelství. I o ta nová :)

    OdpovědětVymazat
  6. Taky se mi poslední dobou daří zejména ty spontánní akce.
    Snoubence by člověk musel prohnat photoshopem, aby z nich něco měl, že? :-) Zas teda ale chápu, že trošku anonymity taky není úplně na škodu.
    Krásný Nový rok Vám přeju!

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Luci,

    no jasně, Darinka, jsem si říkala, jestli jsem si zapamatovala jméno....taková romantika na Silvestra. Na Lipno jezdíme (teda já) tak jednou do roka na jarní prázdniny...tak se tam třeba někdy potkáme :-)

    Veronika

    OdpovědětVymazat